NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Egy hónapon át tartó programsorozat kezdődik Zalaegerszegen

2016.05.09.

Pénteken, Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának évfordulóján megkezdődik az egy hónapon át tartó Egerszeg Fesztivál.

A fesztivál célja, hogy bemutassák Zalaegerszeg értékeit, hagyományait, a város polgárai és az ideérkező vendégek pedig színvonalas, érdekes programokon vehessenek részt - mondta el a programokat ismertető hétfői sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán,Zalaegerszeg polgármestere.     

A városnapi rendezvény istentisztelettel kezdődik el pénteken, majd a hagyományok szerint megkoszorúzzák Kovács Károlynak, a város első polgármesterének szobrát. Az ünnepi közgyűlésen adják át a díszpolgári és Pro Urbe Zalaegerszeg díjakat.     

A Dísz téren ezen a napon avatják fel Szabolcs Péter szobrászművész Sakkozók című alkotását és kezdetét veszi egy 131 táblás sakkverseny. A kezdő lépést Balaicz Zoltán és Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere teszi meg: a jelképes gesztussal tovább szeretnék erősíteni a két város közti együttműködést és egyben azt is jelzik, hogy mindkét megyei jogú városban kiemelkedő sakkélet zajlik.     

A tradicionális városi sétán Zalaegerszeg gasztrotörténetét mutatják be, idegenvezető kalauzolásával olyan belvárosi vendéglátóhelyeket keresnek fel, amelyek már régi időkben is fontos szerepet töltöttek be a város életében. Késő délután a városháza aulájában nyíló kiállítás Zalaegerszeg díszpolgárainak állít emléket. A városnapi program a Zala Szimfonikus Zenekar ünnepi hangversenyével zárul - ismertette a programokat Balaicz Zoltán.     

Szólt arról is, hogy az elmúlt évben - a Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulóján - teremtették meg azt a hagyományt, hogy az Egerszeg Fesztivál több héten át, a város napjától egészen június közepéig tart. Idén már ennek jegyében szervezték a programokat, a következő esztendőben pedig Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójára emlékezik a város - hangsúlyozta a polgármester.    

Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője kiemelte: az egy hónapon át tartó rendezvénysorozatra több mint száz programmal készülnek. A produkciók kiválasztásánál arra törekedtek, hogy valamennyi korosztály megtalálja a kedvére való programot: az autentikus néptánctól kezdve a legmodernebb zenei irányzatokig, a komolyzenén át a képzőművészetig számos műfajjal találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvénysorozat egyedi, különleges elemeket tartalmaz: megrendezik a Göcseji Prószafesztivált, a Kárpát-medencei Verbunkversenyt, a Zalaegerszegi Kórusfesztivált, a városban lesz kéklámpás felvonulás, számos sportversenyt, kosárlabda fesztivált tartanak.     

A fesztiválon a város valamennyi kulturális intézménye részt vesz, a belvárosban három színpadot építenek fel, színes ernyőket engednek a magasba, az utcákat, tereket fesztiválzászlók díszítik.

forrás: www.mti.hu

vissza

Hozzászólások