NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Bringára fel Hévízen és a Balatonon!

2016.05.02.

Mindenkinek jól esik kicsit kiszabadulni a mókuskerékből és a négy fal közül. Most, hogy már jócskán benne vagyunk a tavaszban, sőt lassan de biztosan közeledik a nyár, töltsünk minél több időt a természetben, mozgassuk át magunkat, hogy átjárjanak bennünket az energiák. Erre szerintünk az egyik legalkalmasabb tevékenység a kerékpározás. Hozzá a legjobb környezet pedig nem más, mint Hévíz és a Nyugat-Balaton térsége.

A világ legnagyobb termáltavának városa és a Balaton környéke sokféle lehetőséget biztosít kerékpározásra: hegyekkel, dombokkal, sík tereppel teli tájon, kiépített kerékpáros utakkal, kijelölt túraútvonalakkal. Hévízről gond nélkül átkerekezhetünk a Balatoni Bringakörútra, hiszen a városból induló kiépített kerékpárút csatlakozik hozzá. Eltekerhetünk egészen a Kis-Balatonig, ahol a természetvédelmi terület szépségei biztosan elkápráztatnak. De nekivághatunk túráknak északi irányba is, amerre a dimbes-dombos terep már a gyakorlottabbaknak ajánlott. 

Az útvonalakon eltévedni nem lehet, hisz, ahogy már említettük a régióban található közel 300 kilométernyi kerékpárút teljesen kitáblázott, több helyen pedig kerékpáros megállók, pihenőhelyek is találhatók. Ha mégis otthon maradt a bringa, akkor sincs ok aggodalomra, hisz a hévízi Tourinform Irodában és a kerékpáros pihenőközpontokban bicajok széles skálájából válogathatunk. Ne feledjük, hogy a túrák során nem csak a látványosságokat és a természet szépségeit felfedezhetjük fel, hanem ezen felül egészségünkért is sokat teszünk. Bemelegítéshez használjuk városon belül a HeBi közösségi kerékpárokat, amelyekkel Hévízen ingyenesen tekerhetünk el a piacra, a tófürdőre, vagy az Egregyi városrész borospincéihez!

Hévízi és balatoni túra tippekért kattintson IDE!

Kerékpárbérlés és túra információ:

Tourinform Hévíz 

Tel: +36 83 540 131

heviz@tourinform.hu

Kerékpárosbarát szállástippjeink:

Lendületben a család: animációs programok, erdei kalandpark, kerékpártúra, gokartverseny, sok-sok közös családi élmény! Ez a Kolping nyár! 

A Hunguest Hotel Helios***superior szálloda várja a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeit a hévízi tó szomszédságában.

Kezdje a nyarat ünnepléssel Hévízen és legyen valóban virágos a pünkösd!

forrás: www.parameter.sk

vissza

Hozzászólások