NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Bor és Jazz minden mennyiségben- Magyar fellépők és balatoni borok a veszprémi fesztiválon

2016.06.29.

Július 8. és 17. között rendezik meg idén a VeszprémFest kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat a veszprémi Óváros téren. Tíz napon át a legjobb balatoni borokkal és sokszínű zenei programmal várják a szórakozni vágyókat.

A jazz és a bor egy tőről fakadnak - vallják a szervezők. A rozé a nyár kedvelt üde, gyümölcsös bora, a fiatalság üzenete, a rizling pedig a balatoni borvidékek zászlósbora. Szerzemények, improvizációk, akár csak a jazz, mely sosem egyforma, mindig változik, alakul. A bor is a palack nyitása után pár perccel már egészen más ízvilágot, aromát ígér.

A fesztivál szervezőinek célja, hogy a veszprémi vár főterén elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, mégis minőségi rendezvény, ami csak tovább emeli a fesztivál rangját.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos gasztro-kulturális rendezvény. Az Óváros téri borfalut a 30 pincészet 30 koncert szlogen jegyében a balatoni borrégió pincészetei lakják be. A színpadon esténként három együttes mutatkozik be. Mind a borászok között, mind a színpadon lehetőséget kapnak a még kevésbé ismert nevek, akiknek a magas minőség mentén helye van a rendezvény repertoárjában. A meghívott vendég borvidék Pannonhalma.

Kizárólag magyar fellépők kaptak meghívást, a programok több mint a fele jazz, elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú jazz, emellett teret kapnak a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, funk, fusion, vagy rockabilly is.

Az idei Rozé Rizling Jazz Fesztivál már a hatodik. Mivel rekord számú vendégre számítanak, a rendezvényteret kibővítették a városháza előtti térre is. 

forrás: omegahirek.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások