NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Bolond idő tombol! Kiöntött a Balaton, havazott a Kékesen

2016.04.25.

Magyarország — Tudtuk eddigi is, hogy az április szeszélyes, de azt nem, hogy ennyire. A hét végén fákat csavart ki, háztetőket bontott meg a hatalmas vihar, és még a magyar tenger is kiöntött.

Fonyódligetnél a 90-100 km/órás szél kiléptette medréből a Balatont, Gábor 10 ezer forintot kap fotójáért/ Fotó: Olvasóriporter

A Balatonnál utcákat, nyaralókat öntött el a víz, és több helyen az egész strandot elárasztották a kicsapódó hullámok.

– A katasztrófavédelem munkatársainak, elsősorban az ország nyugati felében több mint 70 helyszínre kell kivonulniuk – közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A szóvivő szerint a faágak több helyen akadályozták a forgalmat, illetve áramvezetékeket téptek le.

A viharos szél miatt a balatoni kompforgalmat is elállították. Ráadásul a vízszint fél évszázados balatoni vízszintrekordot döntött meg. Fenyvesen 129, Siófokon 128 volt a Balaton vízállása csütörtök reggel.

– A hét végén egy nagyon erős hidegfront érte el hazánkat északnyugat-észak felől. Ezzel a hidegfronttal zúdult be viharos, sőt orkános szél kíséretében a hideg levegő, különösen a Bakonyban és a Balaton környékén. A legerősebb széllökések meghaladták a 90 kilométer/órás sebességet, sőt a Balaton környékén volt, ahol 100 kilométer/óra sebességű szél is előfordult – magyarázta Németh Lajos meteorológus.

Viharos erejű szél a Balatonnál / Fotó: MTI Varga György

Balatonfenyves egyébként is nagyon alacsonyan fekvő település, ennek is szerepe van abban, hogy a víz bejutott a házak kertjébe. A kiöntött víz a településen száz ingatlant már februárban is majdnem tönkretett, akkor a helyiek homokzsákokkal tartották vissza a vizet.

– A hidegfront egy csapásra március elején megszokott időjárást varázsolt hazánkban, és egyelőre jelentős melegedés nem várható. Azonban már viharos szélre sem kell számítani a következő napokban – folytatta Németh.

Az országon átszáguldó csapadék hétfő reggelre az Északi-középhegység magasabban fekvő vidékein havazásba váltott át, olyannyira, hogy a Kékesen havazott, sőt a szokatlanul hideg idő miatt még lapzártánkkor is fehérlett a táj.

forrás: www.blikk.hu

vissza

Hozzászólások