Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programok

tavasz

március | április | május

ősz

szeptember | október | november

nyár

június | július | augusztus

tél

január | február | december

Programajánló

Romantikus Reformkor

Romantikus Reformkor Program kezdete: szeptember 20.
Program vége: szeptember 22.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Tulipánszüret Kőröshegyen

Tulipánszüret Kőröshegyen Program kezdete: április 06.
Program vége: április 22.
Település: Kőröshegy
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: egyéb, mind

Kékszalag - Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye

Kékszalag - Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye Program kezdete: július 18.
Program vége: július 20.
Település: Balatonfüred
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: sport/verseny, mind

Tihanyi Félmaraton

Tihanyi Félmaraton Program kezdete: május 25.
Program vége: május 25.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Boldog Békeidők Hévíze

Boldog Békeidők Hévíze Program kezdete: május 01.
Program vége: május 05.
Település: Hévíz
Megye: Zala
Régió: Keszthely környéke
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Balatonfüredi Tuning Találkozó

Balatonfüredi Tuning Találkozó Program kezdete: április 13.
Program vége: április 13.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Tapolca Tavasz Fesztivál

Tapolca Tavasz Fesztivál Program kezdete: április 26.
Program vége: április 28.
Település: Tapolca
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning Hónap: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Sport & Élmény: mind

Harley-Davidson Open Road Fest

Harley-Davidson Open Road Fest Program kezdete: június 05.
Program vége: június 09.
Település: Alsóörs
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

Retro Balaton Fesztivál

Retro Balaton Fesztivál Program kezdete: július 26.
Program vége: július 27.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Bensőséges DIY esküvő egy Balaton-felvidéki szőlőbirtokon – Lili & Gábor

2016.06.16.

Lili és Gábor története pontosan olyan, mint az esküvőjük: őszinte, kedves, egyszerű és tökéletes. Választásaikból (ruha! helyszín!!), azok szerény visszafogottsága ellenére átjön a kifinomult jó ízlés, sztorijukból és a fotókból pedig a legmélyebb érzelmekkel teli, nem túlbonyolított boldogság. Ez is a kedvenc beszámolóm. Lili tollából.

2012. április elsején találkoztunk először élőben Gáborral. Ugyanis egy ideje már írogattunk egymásnak egy netes társkereső oldalon. Aki ismer minket, nehezen hiszi el, hogy mi tényleg így ismerkedtünk meg, pedig igaz, bevállaltuk, felvállaljuk, hiszen elég jó „vége” lett.

Abban az életszakaszban álmomban sem gondoltam volna, hogy bolondok napján, egy vasárnap délután, a 400-ban találom meg életem szerelmét, akivel pontosan két évvel később már házasok leszünk, közel négy év múlva pedig Vietnámból írom meg az esküvőnk történetét.

Hullámvasút volt a javából. Egy hónap múlva összeköltöztünk, öt hónap múlva kiköltöztünk Hollandiába, kicsit több mint másfél év múlva pedig megtörtént a csodálatos lánykérés, csak kettesben, semmi felhajtás.

Az esküvővel kapcsolatban is ez volt az irányelv. Hamar eldőlt, hogy ebből bizony két esküvő lesz, mert nagyon szerettünk volna az évfordulónkon egybekelni, így április elsején megtartottuk az összesen 5 fős menyegzőnket. Ezt a verziót nagyon tudom ajánlani az izgulósoknak és a control freak-eknek (mint mi magunk). Így sem úsztam meg 40 fokos láz nélkül a nagy napon, de legalább nem kellett 80 ember előtt átélnem ezt.

A lagzi időpontját szeptember 6-ra tűztük ki. Legelsőként a helyszínt kerestük meg, a “rusztikus esküvő Balaton-felvidék” varázsszavak és a Google segítségével. Az első találat egy fotós oldala volt, ahol egy szentantalfai szőlőbirtokon tartott esküvő ugrott elénk és mi azt mondtuk, igen, pont ezt akarjuk. Később, amikor odalátogattunk, rájöttünk, hogy a birtoktól pár száz méterre sátraztunk egyszer, nem sokkal a találkozásunk után. A helyszíngazda egy idős bácsi volt, aki panorámás telkén esküvőket fogad és bort termel, amit fel is szolgálnak a násznépnek, illetve ő és a családja szolgáltatják a vacsorát is, mindezt kellemesen jutányos áron.

A fotós személye (Fairy on Canvas) nem volt kérdéses, ugyanis már régebben kineszeltem, hogy az egyik volt munkatársam profi fotóssá avanzsált, teljesen beleillett a képbe, jó emlékeket őriztem róla (az esküvő óta pedig még jobbakat :) ) és különben sem szerettünk volna idegeneket a nagy napon. Bennell, a fotósunkkal, júniusban jegyesfotózkodtunk a Fishing on Orfűn, ami remekül sikerült, így ezután már 1000%-ig biztosak voltunk benne, hogy jó kezekben vagyunk.

A hajamat Mózes Reni, Ben barátnője csinálta meg, mindkét esküvőnkre.

Ihletet sokat merítettem a Pinterest-ről és az Etsy-ről, a lampionokat például onnan is rendeltem. Minden dekor kelléket magunk szereztünk be, és a család, barátok segítségével díszítettük fel a helyszínt, előző nap.

Nekem nem volt kimondott menyasszonyi ruhám, egy rövid, fehér, készen vásárolt ruhában voltam, a koszorúslányok szintén együtt választott, nem varratott ruhát viseltek.

A meghívót mi készítettük, egy fotóautomatás 4-es képet sokszorosítottunk és nyomtattunk a hátuljára szöveget, mindenkinek nagyon bejött.

Valójában ez egy kétnapos esküvő volt, a násznép már péntek délután megérkezett Tagyonba, ahol a szállás volt (Vidéki ház), mivel szerettük volna, ha mindenki mindenkivel össze tud ismerkedni, főleg a külföldi ismerősök az itthoniakkal. Bográcsozás, beszélgetés, tánc… személy szerint a péntek estét jobban élveztem, mint magát az esküvő napját.

Két kedvenc mozzanatunk volt az esküvőben, az első maga a szertartás. Ugyanazt az anyakönyvvezetőt hívtuk el, aki áprilisban összeadott minket, így még ő sem volt ismeretlen számunkra. Amikor bevonultunk a romtemplomba (ami közvetlenül a helyszín mellett volt) egy kedves barátunk gitározott és énekelt nekünk, azt hiszem, ez volt életem legmeghatóbb pillanata.

A másik kedvenc a buli volt, Gábor zenekara játszott (ő dobolt) és hatalmasat tomboltunk.

A tortákat négy különböző meghívott családtag, barát hozta, így biztosak voltunk benne, hogy nagyon jót kapunk.

Amit máshogy csináltunk volna: a zenekar után jó lett volna, ha egy DJ átveszi a szerepet, segít a zene keverésében, és nem csak lejátsszuk az előre összeállított playlistet. Bár utólag rákérdeztünk, ez senkit nem zavart.

Barátságos, családias légkört teremtett, hogy mindenki besegített a szervezésbe, hogy magunk csináltunk mindent az elejétől a végéig. Az esküvő napján már mindenki ismerte a többieket, ez nagyon érződött a hangulaton.

Ha újra esküdnénk szinte mindent így csinálnék, ezen a helyszínen és ezekkel az emberekkel.

Közreműködők:
Fotós: Fairy on Canvas
Helyszín, étel-ital:
Zenekar: Angrynerds

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

forrás: bohemeskuvo.hu

vissza

Hozzászólások