NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Balatonszemesen épül a 700 milliárdos gigapark?

2016.04.10.

"Valóban a déli part lesz, ahol megvalósulhat a projekt", és ebben a hónapban lezárulhatnak az egyeztetések - többek között ezeket mondta a sonline.hu oldalnak a 700 milliárdos gigantikus vízi élménypark projektvezetője. Gulyás Péter jelzése szerint a déli parton két helyszín jöhet szóba, konkrét nevet nem említett, de a portál a kettő közül Balatonszemest megemlítette.

A lap megszólaltatta Takács József balatonszemesi polgármestert, aki azt jelezte, hogy valóban kaptak egy ajánlatot, de nem foglalkozott még vele a képviselő-testület. Azt viszont elmondta, hogy száz hektáros területre volna szükségük és Balatonszemes rendelkezik szabad, be nem épített területekkel, illetve ő szívesen látna egy ilyen beruházást a településen, illetve a Balaton déli partján. A tét nem kicsi, hiszen

az a település, ahol az Aqua Regnum Hungary be lesz jegyezve, a tervezett évi 65 milliárd forint árbevételből származó helyi adóbevétellel gazdálkodhat több évtizeden keresztül

- mondta Gulyás.

A portál emlékeztet arra, hogy a projektvezető a HVG-nek azt mondta: a lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalék, hogy megvalósul a beruházás. Sőt: egy nagy szállodalánc több hotelt is építene mellé, ha eldől, hol lesz a vízi élménypark,

amely egyebek között a Kárpát-medence valamennyi gyógyvizét, vízisípályákat, korcsolyapályát, szörfpályákat, homokos strandot, kalandparkot, vízi színházat sorakoztatna fel.A cikk azonban arra is emlékeztet, hogy a víz alatti szálloda nélkül is 700 milliárd forintba kerülő gigaprojektért nem lelkesedett Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. Korábban ugyanis azt mondta: finanszírozási oldalról nem látja realitását a tervnek és szerinte nem is a Balatonra való, mert nem a helyi adottságokra épül, bárhol meg lehetne valósítani, ahol nem kéne hozzá tóparti területeket és a meder egy részét föláldozni.

forrás: www.portfolio.hu

vissza

Hozzászólások