NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Átadták a négycsillagos Füred Hotelt

2016.04.14.

Éveken át tartó enyészet és kétéves felújítás után, 4,6 milliárd forintból megújult a Füred Hotel, a város egyik legnagyobb szálláshelye. A Balatonfüred egyik legszebb helyén álló, négycsillagos hotel, a Dunántúl első számú szállodaközpontja lehet minőségi és komplex szolgáltatásaival.

A Füred Hotel, amely évtizedeken keresztül a város egyik legforgalmasabb szállója volt, közel tíz évig állt teljesen kihasználatlanul. A kívül-belül felújított hotel a térség legjelentősebb minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye lesz, ahol kiemelt figyelmet kapnak a wellness illetve a konferencia szolgáltatások.

A 4,6 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében, mintegy 1,6 milliárdos támogatást adott az unió.

A közvetlenül a Balaton partján elhelyezkedő, pazar panorámát nyújtó négycsillagos, 200 szobás szállodakomplexumban egyebek mellett kilenc medence, gőzfürdő, szauna, bowling pálya, látványkonyha és ezer fős konferencia központ áll a vendégek rendelkezésére.

Saját 150 méteres, impozáns partszakasza és strandja van a hotelnek, amely összesen 436 vendég befogadására alkalmas. A szobák berendezését, szolgáltatásait és kényelmi funkcióit a négy- és ötcsillagos elvárások szerint alakították ki. A tizenhárom szintes hotel Balaton felőli oldalára egy új épületrészt illesztettek, a több mint háromezer négyzetméteres, külön felnőtt és gyermek résszel ellátott wellness részleg, kilenc medencét ölel fel.

A hotel április 21-től várja a vendégeket.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a hazai turizmus fejlesztésében, ezért adott támogatást a hotel megújításához is.
- Ez a hotel a Balaton egyik legnagyobb problémájára, a szezonalitásra lehet válasz. Ide és a városba egész évben érdemes ellátogatni. Bízom benne, hogy a balatoni térség turisztikai fejlesztése azt eredményezi, hogy Magyarország az idegenforgalom terén méltó vetélytársa lehet a külföldi országoknak.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, Balatonfüred a minőségi turizmussal vívta ki magának a jelenlegi előkelő helyét és ismertségét, a hotel ebben a pozíciójában erősíti meg a várost. A Füred Hotel a térség legszínvonalasabb szállodája jelenleg - fogalmazott az ünnepségen, amelyen Zséda adott koncertet.

- Új időszámítás kezdődik a városban, a Dunántúl egyik meghatározó szállodáját avatjuk most, ez új turisztikai kínálatot nyújt Balatonfüreden, és jelentősen növeli a város adóbevételeit is. Jó időben jött az uniós, vissza nem térítendő támogatás, hiszen ilyen szálláshely bővítő források már nem állnak rendelkezésre - vélekedett Bóka István, Balatonfüred polgármestere, aki hangsúlyozta, az évekig zárva tartó szálloda állapota miatt a város egyik szégyenfoltja volt, ezért külön öröm a felújítása.

- Komoly terveink vannak. Nagyon bízom benne, hogy szép jövő előtt áll a hotel. Bővítettük az egykori hotel funkcióját. Konferenciáknak adunk majd helyet, minőségi wellness részleget alakítottunk ki, a strandunk pedig önmagáért beszél. Az a tapasztalatom, hogy a vendégeknek komoly igénye van a minőségi ellátásra, reményeim szerint az északi parton teljesen egyedülálló szolgáltatást ad majd a hotel - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Czigle János, a hotel tulajdonos igazgatója, aki hozzátette: a szálloda árai tíz százalékkal lesznek drágábbak a Flamingó Hotelnél.

A szálloda amolyan okosházként funkcionál, a vendégek biztonságát és kényelmét egy modern online rendszer felügyeli és biztosítja. A szobákban a klímát, sőt még az illatot is a vendégek igényei szerint változtatják.
- A vendégek kérhetik, hogy a kedvenc illatuk legyen a szobában. A berendezések és a szolgáltatások terén is a minőség és az elegancia volt a legfontosabb szempontunk. A strandot a szálloda fölötti városrész lakói is igénybe vehetik, az önkormányzatnál lehet kérni a fényképes belépőt, reméljük ezzel is példát mutatunk majd - válaszolta kérdésünkre Czigle Zsolt ügyvezető.

Galéria

forrás: www.balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások