Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programok

tavasz

március | április | május

nyár

június | július | augusztus

tél

január | február | december

ősz

szeptember | október | november

Programajánló

Vince Napi Borünnep

Vince Napi Borünnep Program kezdete: január 18.
Program vége: január 20.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

BorBarangolás Badacsonyban

BorBarangolás Badacsonyban Program kezdete: február 02.
Program vége: június 29.
Megye: Veszprém
Régió: Badacsony környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Hónap: február, március, április, május, június

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta Program kezdete: június 08.
Program vége: június 10.
Település: Balatonföldvár
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta

Balatonfüred Concours D’ Elegance

Balatonfüred Concours D’ Elegance Program kezdete: május 04.
Program vége: május 05.
Település: Balatonfüred
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: sport/verseny, mind

Fonyódi Kolbászfesztivál

Fonyódi Kolbászfesztivál Program kezdete: február 08.
Program vége: február 10.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Gasztrohegy hétvégék #7 - Lávakő hétvége

Gasztrohegy hétvégék #7 - Lávakő hétvége Program kezdete: április 12.
Program vége: április 14.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny Program kezdete: szeptember 14.
Program vége: szeptember 14.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Nagyberek Túrák

Nagyberek Túrák Település: Balatonfenyves
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: nordic walking, kerékpározás

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa Program kezdete: augusztus 20.
Program vége: augusztus 24.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

Anna-báli menü - Tradíció és modernitás

2016.07.16.

1825 óta sokat változott az Anna-bál ételsora, de a minőség maradt. Úgy kell ragaszkodni a hagyományos ízekhez, hogy tudjunk valami újat mutatni - mondja Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje.

Tóth József immár ötödik éve felel az Anna-bál menüsoráért, kollégáival közösen már másfél hónapja tudja, mi kerül az asztalra július 23-án. A négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással.

- A színekkel, a textúrákkal igyekszünk új dimenziókat nyitni. A bál reggelén már 30-35 szakácsnak tartok eligazítást és percre pontosan meghatározott menetrend szerint megkezdődik a munka, hogy este nyolckor, amikor a vendégek a polgármester köszöntőjét hallgatják a díszkertben, a felszolgáló kollégák az asztalokra tehessék a hideg előételeket és megkezdődjön a vacsora - mondja a séf.

- Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálalunk, amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítünk, emellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal” – mondja Tóth József. A séf ezzel egy könnyed, de fűszeres, mediterrán ízvilágot igyekszik az előételekbe csempészni, hogy aztán a szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves átvezesse a vendégeket a háromkomponensű főételhez.

kép: BrekaCom

- Lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, emellett lesz a tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal. A desszertünk egy karamellás piskótaforgács-torony lesz rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra.

forrás: balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások