Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Spuri Öböl Félmaraton

Spuri Öböl Félmaraton Program kezdete: március 23.
Program vége: március 23.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Borban az igazság! - Túrasorozat 5. állomás - Somló-hegy

Borban az igazság! - Túrasorozat 5. állomás - Somló-hegy Program kezdete: május 26.
Program vége: május 27.
Település: Somlóvásárhely
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Program kezdete: augusztus 24.
Program vége: augusztus 26.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe

Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe Program kezdete: augusztus 10.
Program vége: augusztus 12.
Település: Badacsonytördemic
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Település: Kiscsehi
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túraútvonal, arborétum, term.véd.terület, túra/séta

Füredi Anna-bál

Füredi Anna-bál Program kezdete: július 17.
Program vége: július 22.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Festetics Vágta

Festetics Vágta Program kezdete: augusztus 18.
Program vége: augusztus 19.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Siófoki Halfesztivál

Siófoki Halfesztivál Program kezdete: október 05.
Program vége: október 07.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

Tour de Pelso országúti kerékpáros fesztivál

Tour de Pelso országúti kerékpáros fesztivál Program kezdete: június 02.
Program vége: június 02.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, mind

Vonyarci Boros Forgatag

Vonyarci Boros Forgatag Program kezdete: július 25.
Program vége: július 29.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Anna-báli menü - Tradíció és modernitás

2016.07.16.

1825 óta sokat változott az Anna-bál ételsora, de a minőség maradt. Úgy kell ragaszkodni a hagyományos ízekhez, hogy tudjunk valami újat mutatni - mondja Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje.

Tóth József immár ötödik éve felel az Anna-bál menüsoráért, kollégáival közösen már másfél hónapja tudja, mi kerül az asztalra július 23-án. A négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással.

- A színekkel, a textúrákkal igyekszünk új dimenziókat nyitni. A bál reggelén már 30-35 szakácsnak tartok eligazítást és percre pontosan meghatározott menetrend szerint megkezdődik a munka, hogy este nyolckor, amikor a vendégek a polgármester köszöntőjét hallgatják a díszkertben, a felszolgáló kollégák az asztalokra tehessék a hideg előételeket és megkezdődjön a vacsora - mondja a séf.

- Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálalunk, amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítünk, emellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal” – mondja Tóth József. A séf ezzel egy könnyed, de fűszeres, mediterrán ízvilágot igyekszik az előételekbe csempészni, hogy aztán a szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves átvezesse a vendégeket a háromkomponensű főételhez.

kép: BrekaCom

- Lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, emellett lesz a tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal. A desszertünk egy karamellás piskótaforgács-torony lesz rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra.

forrás: balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások