Albérletbe költöztek a hattyúk

2017.01.20.

A befagyott Balaton keszthelyi partszakaszáról a hévízi lefolyóhoz költöztették a hattyúkat a Magyar Madártani Egyesület munkatársai. A nagyjából 40 hattyú itt vészeli át a hideget, a jó idő beköszöntével pedig visszatérhetnek a Balatonba.

fotók: Fenékpuszta Madárgyűrűző- és Madármentő Állomás

A madarak nyáron megszokták, hogy élelmet kapnak az emberektől, ezért maradtak itt az extrém hideg ellenére – erről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Zala megyei csoportjának elnöke, Benke Szabolcs beszélt a Keszthely Tv híradójában. Az egyesület munkatársainak az önkéntes és a hivatásos tűzoltók is a segítségükre siettek, a hattyúk ugyanis bizalmatlanul méregették az embereket a jégről. A hévízi csatorna vize jelenleg nagyjából 10 fokos, itt a madarak természetes táplálékot is találnak, és a melegebb víz is jó hatással van a szervezetükre. A tollasok általában ilyenkor délre húzódnak, de a balatoni hattyúk évről évre a tavon telelnek.

forrás: hirbalaton.hu | indexfotó: Zentai Henriett 

vissza

Hozzászólások

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Megosztás

Olvastad már?

Ízelítő a tartalomból

Random programtippek

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning Hónap: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Sport & Élmény: mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 19.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyöröki Borfesztivál Program kezdete: július 18.
Program vége: július 21.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok