NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Albérletbe költöztek a hattyúk

2017.01.20.

A befagyott Balaton keszthelyi partszakaszáról a hévízi lefolyóhoz költöztették a hattyúkat a Magyar Madártani Egyesület munkatársai. A nagyjából 40 hattyú itt vészeli át a hideget, a jó idő beköszöntével pedig visszatérhetnek a Balatonba.

fotók: Fenékpuszta Madárgyűrűző- és Madármentő Állomás

A madarak nyáron megszokták, hogy élelmet kapnak az emberektől, ezért maradtak itt az extrém hideg ellenére – erről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Zala megyei csoportjának elnöke, Benke Szabolcs beszélt a Keszthely Tv híradójában. Az egyesület munkatársainak az önkéntes és a hivatásos tűzoltók is a segítségükre siettek, a hattyúk ugyanis bizalmatlanul méregették az embereket a jégről. A hévízi csatorna vize jelenleg nagyjából 10 fokos, itt a madarak természetes táplálékot is találnak, és a melegebb víz is jó hatással van a szervezetükre. A tollasok általában ilyenkor délre húzódnak, de a balatoni hattyúk évről évre a tavon telelnek.

forrás: hirbalaton.hu | indexfotó: Zentai Henriett 

vissza

Hozzászólások