NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

A csúcstartó 57 éven át, a Nemere II.

2018.06.24.

Bemutatjuk azokat, az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon induló hajókat, amelyekre bárki jelentkezhet az Erste kezdeményezésének köszönhetően. Elsőként a Sirocco és kormányosa, Czittel Lajos mutatkozott be, utána Szloszjár Gábor következett, a Lisáról; most pedig Láng Róbert jön a Nemere II.-ről.

Itt tud regisztrálni a Nemere II-re: www.erstehiggymagadban.hu/adatlap/nemere-ii

Kékszalag 50. Erste Nagydíj fő támogatója, az Erste szeretne mindenkinek esélyt adni arra, hogy a Kékszalag legprofibb hajóin élhesse át a versenyt.

http://www.erstehiggymagadban.hu/ oldalon július 10-ig bárki pályázhat arra, hogy a Fantom, a Ganz Danubius, az Inyama, a Lisa, a Nemere II, a Prevital, a Restless, a Sirocco, a Trentasette, a Westport, vagy a Red Bull Extreme 40-es hajóval kerülje meg a tavat.

Erste Higgy magadban! pályázat

Nézd meg a kapitányok videóit és pályázz, hogy ott lehess a fedélzeten az 50. Kékszalagon!

Az indulásnak nem feltétele a hajózási múlt és tudás, azonban jó tudni, hogy a kapitányok maguk választanak a hozzájuk jelentkezők közül, így érdemes megírni, miért szeretne valaki bekerülni a kiválasztott csapatba. A Hunsail.hu pedig bemutatja egymás után azt a 11 hajót, amelyekre jelentkezni lehet. Elsőként Czittel Lajos a Sirocco kormányosa mutatkozott be, utána Szloszjár Gábor következett, a Lisáról; most pedig Láng Róbert jön a Nemere II.-ről.

Nemere II. - 50. Kékszalag Erste Nagydíj hajó ismertető

A csúcstartó 57 éven át A Nemere II egy három darabból álló 75-ös cirkáló sorozat első hajója, testvérhajói a Sirocco és a Lillafüred. A Balatonfüredi Hajógyárban építették 1944 nyarán, ekkor még Nemere néven. A tölgyfából készített vitorlás a háború viszontagságait a parton, sértetlenül vészelte át, majd évekig nem került vízre.

Hogyan kezdett el vitorlázni, miért választotta ezt a sportot?

40. születésnapomra egy barátomtól kaptam a meghívást, hogy mancsaft legyek a Siroccón. 

Ez technikai, taktikai vagy csapatsport – mi a fontosabb: a hajó, a jó technika vagy a jó csapat?

Egyértelműen mindhárom, egyiket sem lehet kivenni belőle, egyik nélkül sincs siker. Bármilyen jó a technika vagy a taktika vagy mindkettő, ha nincs jó csapat, akkor nem ér semmit.

Milyen eredménnyel lenne elégedett idén a Kékszalagon?

A 20. hellyel.

Kit tart a legnagyobb ellenfelének az idén?

A Siroccót és a Lillafüredet.

Mit vár azoktól, akik a hajóra kerülnek? Miért vállalta, hogy egy civilt is elvisz, és mi lesz a legfontosabb, amikor a www.erstehiggymagadban.hu oldalon jelentkezők közül választ?

Illeszkedjen be a csapatba és képességei függvényében támogassa a csapatot. Felkértek, ezért elvállaltam. A legfontosabb, hogy eredményesek legyünk együtt és jó hangulatban, jó eredménnyel végezzük a versenyt.

Itt tud regisztrálni a Nemere II-re: www.erstehiggymagadban.hu/adatlap/nemere-ii

Mit tart a legnagyobb versenyelőnyének?

A csapatirányítást.

Mit szeret a legjobban a hajójában?

A történetét.

A legendás Nemere II. névjegye

A Nemere II. volt a Kékszalag csúcstartója 57 éven át. A Nemere II. egy három darabból álló 75-ös cirkáló sorozat első hajója, testvérhajói a Sirocco és a Lillafüred. A Balatonfüredi Hajógyárban építették 1944 nyarán, ekkor még Nemere néven. A tölgyfából készített vitorlás a háború viszontagságait a parton, sértetlenül vészelte át, majd évekig nem került vízre. Végül az 1950-es évadnyitó regatta megnyerésével kezdte meg a hajó az igazi, versenyző életét. Nemere néven hétszer indult a Kékszalagon, ebből ötször (1951, 1953, 1955, 1957, 1971) megnyerte a versenyt. 1955-ben sporttörténelmet írt: 10 óra 40 perc alatt teljesítette a távot, ezt a rekordját 57 éven át nem tudta senki megdönteni. 2000-ben teljesen újjáépítve – tölgyfa helyett mahagóniból, új vitorlázattal és felszereléssel - már Nemere II. néven szállt vízre, azóta minden Kékszalagon indul. 

 • Milyen hajó: 75-ös cirkáló (Schärenkreutzer)

 • Tervezés éve: 1943ű

 • Teljes hossz (LOA): 18,55 m

 • Vízvonalhossz (LWL): 12 m

 • Szélesség: 2,65 m

 • Merülés: 1,90 m

 • Tőkesúly tömege: 4800 kg

 • Orrvitorla: 26 m2

 • Nagyvitorla: 67 m2

 • Spinakker/genakker: 310 m2

 • Kormányos: Láng Róbert

Itt lehet jelentkezni: http: //www.erstehiggymagadban.hu/adatlap/nemere-ii

Erste Higgy magadban! pályázat

Nézd meg a kapitányok videóit és pályázz, hogy ott lehess a fedélzeten az 50. Kékszalagon!

forrás: hunsail.hu | fotó: erstehiggymagadban.hu


További cikkek Balatonfüred / Kékszalag / Sport / Vitorlázás, hajózás témában

vissza

Hozzászólások