NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

A beruházások engedélyezése miatt változtatnak a Balaton védelmén

2016.05.14.

A Balaton-törvényhez beadott módosítás szerint a kormány jóval megkönnyítené a balatoni partvonal beépítését.

A költségvetéssel egy időben a Balaton-törvény módosítási javaslatát is benyújtotta a kormány, amely változtatna a balatoni partszabályozás előírásain úgy, hogy szabad utat engednének az új beruházásoknak és engedélyeznék az eddig illegális partfeltöltést is - írta a Népszabadság a héten.

A lap arról számolt be, hogy bár a törvény jelenleg kategorikusan megtiltja a tómeder csökkentését, a partvonal megváltoztatását és a tómederbe benyúló állandó építmény létesítését, most jogilag is megkönnyítenék a partvonal átalakítását, a jövőben nem lenne szükség vízpart-rehabilitációs tanulmánytervekre, ráadásul a meglévő vízpart-rehabilitációs tanulmánytervek előírásait sem kellene betartani kiemelt beruházások esetén, vagyis például a 2017-es vizes vébé tervezett balatoni létesítményeinél.

Bár az Alkotmánybíróság korábban úgy döntött, hogy a tónál mindenhol garantálni kell a belterületi partszakasz 30 százalékának szabad bejárhatóságát, amihez mintegy száz ingatlant kellene kisajátítani, ezt továbbra sem kívánják betartani, mert a kártalanítási szabályokat most sem határozták meg, Balatonakarattyát viszont, ahol Matolcsy György felesége a polgármester, kiemelt üdülőkörzetnek nyilvánították.

A Somogy megyei online lap, a Sonline.hu megkérdezte Móring József Attila fideszes somogyi országgyűlési képviselőt, hogy kell-e aggódni a törvénymódosítás miatt, a politikus pedig megerősítette, hogy egyes fejlesztésekhez, beavatkozásokhoz szükség lehet a szabályok enyhítésére is. "Balatonmáriafürdő például több száz millió forintos beruházás révén egy sportstrand kialakítását tervezi. Sosem lehet azonban az álmukból valóság a törvény módosítása nélkül, úgy természetesen, hogy az alapvető, a Balatont védő korlátozások továbbra is megmaradjanak" - mondta a képviselő.

forrás: www.hvg.hu

vissza

Hozzászólások