NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

A Balatonnál minden együtt van egy tökéletes jeges hétvégéhez

2017.01.20.

A következő napokban marad a hideg, továbbra sem kell tartani olvadástól, így a hétvégén ismét több ezer látogatóra készülnek a Balatonnál. A legtöbb településen kijelölt jégpálya várja a sportolni vágyókat letakarított jégfelülettel, egészségügyi szolgálattal, több helyszínen programokkal, sportszerkölcsönzővel és illemhellyel.

A hirbalaton.hu összegyűjtött néhány jeges helyszínt a teljesség igénye nélkül:

 • Pénteken 30 centiméteres jégvastagságot mértek Siófok kijelölt jégpályáján, amelynek méreteit a nagy érdeklődésre való tekintettel megduplázták, így immár 300×600 méteres terület várja a korcsolyázni, szánkózni, fakutyázni vágyókat az Ezüstparton, az Arany János utca végénél.

 • Balatonföldváron szombaton pótolják a múlt héten elmaradt Jégkarnevált. 13 órától a Fesztivál térnél indulnak a sorversenyek, majd a jelmezes-korcsolyás felvonulás.

 • Kijelölt jégpálya nyílik január 21-én (szombaton) a balatonszemesi “Baba-parton”, a jobb oldali móló mellett. Hétvégenként 10-16 óráig és hétköznap délután várják a korizni, hokizni, fakutyázni vágyókat. A hétvégi jó hangulatról DJ Imi gondoskodik.

 • “HEVES JEGES” Balatonfenyvesen, a Központi Strandon – vasárnap délután 13-17 óra között party a jégen, hokipálya, korcsolyaversenyek, korcsolya-, és fakutya kölcsönzési lehetőség, forró italok, jó hangulat. A településen nincs kijelölt jégpálya, a jégen mindenki saját felelősségére tartózkodhat. Ennek ellenére a Központi Strand területén mentésre alkalmas eszközök rendelkezésre állnak.

 • Vonyarcvashegyen a Lidó Strand lesz a II. Jégszobrász Művésztelep helyszíne, a rendezvény Jégrandi néven fut.

 • Tihanyban a Belső-tavon jelöltek ki elsőként hivatalos korcsolyapályát az idei szezonban. Hétköznapokon 12.00-17.00, szombat-vasárnap: 10.00-17.00 óra között lehet használni a pályát.

 • Alsóörsön, a strandon szombaton tartják meg a múlt héten elmaradt „Jeges bulit”. A hagyományoknak megfelelően sportvetélkedők, forralt bor és meleg tea várja a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat! Az önkormányzat által szervezett rendezvényen díjazzák a  jelmezben érkezőket.

 • Balatonfüreden tökéletes a Balaton jege az Esterházy strand partjánál kialakított korcsolyapályán. 18 centiméteres a jég, ötezer négyzetméteren lehet korizni, este van világítás és zene is. A parti átöltözéshez ülőbútorokat helyeztek ki, a főbejárati épületben pedig fűtött illemhely üzemel.

 • Balatonkenesén  a Vak Bottyán Strand előtt van kijelölt, felügyelt, 50X150 méteres jégfelületen

 • Balatonvilágoson a Club Aliga előtti vízfelületen lesz Zenés Jégkarnevál  a hétvége mindkét napján.

 • Badacsonytomaj strandján Jégbulit tartanak szombat délután.

A települések honlapjain további, részletes információt találhatnak az érdeklődők.

forrás: hirbalaton.hu

vissza

Hozzászólások