NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

A Balaton megvédte a becsületét, egyelőre

2015.10.12.

A balatoni régió augusztusra tudott annyit szépíteni, hogy a turisták pontosan annyi vendégéjszakát töltsenek a tó környezetében, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Bár az év elején még úgy tűnt, hogy a balatoni turizmus a vendégéjszakák számát tekintve vaskos mínuszt hoz össze, nyáron sikerül annyit szépíteni, hogy augusztus végére nullára hozza magát, vagyis az első nyolc hónapban ugyanannyi éjszakát könyvelhessenek el a szállásadók, mint 2014 hasonló időszakában. Ez egyébként kicsivel több mint 4 milliót jelent, amelyből 2,6 millió a belföldi és 1,3 a külföldi.

A stagnálás egyébként a magyar vendégeknek volt köszönhető, ugyanis a belföldi forgalom 1,9 százalékkal nőtt, amely képes volt ellensúlyozni a külföldiek 3,4 százalékos visszaesését. Hogy ez a bevételben mit jelent, azt csak sejteni lehet.

Augusztusban a külföldiek 0,9, a belföldiek 1,4 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a tónál, az összesített növekedés pedig 1,2 lett.

A címben szereplő „egyelőre” szó arra utal, hogy az idei év tapasztalata szerint a Balaton szezonban aránylag jól, azon kívül viszont csapnivalóan teljesített. Ha úgy tetszik, a strandok még be tudják vonzani az embereket, de a kulturális programok nem annyira. A tó éves teljesítménye most azon múlik, hogy elég vonzó alternatívát tud-e nyújtani akkor, amikor fürdeni már nem lehet.

A Balaton teljesítménye ugyanakkor igen siralmas, ha azt nézzük, hogy a teljes turizmus ezen idő alatt 6,4 százalékos növekedést tudott elérni. Ez 18,5 millió vendégéjszakát jelent. A kereskedelmi szálláshelyek nem mellesleg folyó áron összesen 12 százalékkal több, 247 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.

A Balaton szempontjából szintén nem túl örömteli, hogy rajta kívül minden más régió növekedni tudott az első nyolc hónapban. Külön öröm, hogy az Alföldön 10 százalék feletti bővülést mért a statisztikai hivatal.

forrás: mfor.hu
vissza

Hozzászólások