NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Olvastad már? - Balatoni hírek, információk

Így tekerjük körbe a Balatont

2016.04.11.

Kaland körbetekerni a Balatont vagy inkább teljesítménytúra? Mire kell különösen odafigyelni és miben lehetünk spontának? Milyen baráti társaságban és milyen gyerekkel nekiindulni? És egyáltalán… milyen körbetekerni Közép-Európa legnagyobb tavát?

tovább

Balatonszemesen épül a 700 milliárdos gigapark?

2016.04.10.

"Valóban a déli part lesz, ahol megvalósulhat a projekt", és ebben a hónapban lezárulhatnak az egyeztetések - többek között ezeket mondta a sonline.hu oldalnak a 700 milliárdos gigantikus vízi élménypark projektvezetője. Gulyás Péter jelzése szerint a déli parton két helyszín jöhet szóba, konkrét nevet nem említett, de a portál a kettő közül Balatonszemest megemlítette.

tovább

Balaton, ahogy tetszik

2016.04.08.

Nekünk a Balaton a Riviera – hangzik el gyakran a közismert sláger, és valljuk be, egy igazi balatoni nyaralás nagy élmény. Van benne víz, napfény és strandolás, lehet benne természet, kultúra és gasztronómia is. Csak jól kell helyszínt választani. Balatonfüredet például, amely minden várakozásunkat felülmúlja színes programkínálatával és legendás szépségével.

tovább

Balatonfüred, a társhelyszín

2016.02.10. Balatonfüred, a társhelyszín

Balatonfüred sporttörténelmi eseményre készül – A közlekedés és a parkolás megszervezése a legnagyobb kihívás a 2017-es FINA VB társrendezőjének számára

tovább

Brandesíthető-e a Balaton?

2015.10.14.

Kell nekünk egy nagy Balaton Brand!
A Balaton szexi. Minden együtt van ahhoz, hogy 0-100 éves korig mindenki megtalálja korának, ízlésének és érdeklődésének megfelelő szolgáltatást.

tovább

A Balaton megvédte a becsületét, egyelőre

2015.10.12.

A balatoni régió augusztusra tudott annyit szépíteni, hogy a turisták pontosan annyi vendégéjszakát töltsenek a tó környezetében, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

tovább

Körbesétálná a Balatont? Mutatjuk, meddig várhat még erre

2015.10.10.

Törvény biztosítja majd a Balaton körül a szabad parti sétányt, az ezzel kapcsolatos új területrendezési terv 2017. december 15-ig készül el - válaszolta a balatoni vízpart-rehabilitációs tervezés állásáról feltett képviselői kérdésre Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

tovább

Ipart a Balatonhoz? Veszített gazdasági erejéből a régió

2015.09.23.

Ipart a balatoni régióba? A kérdésre Magyarósi György azzal válaszol: igen, egészségipart. A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén is fölvetődött: a Balaton-törvény szigorú előírásai miatt a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban sem preferálják a különböző programok az ipartelepítést a Balatonnál, ugyanakkor Bóka István balatonfüredi polgármester, BFT-elnök arról beszélt, hogy „valamiből meg is kéne élni, a turizmus kevés”.

tovább

Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön

2015.09.16.

Javában zajlik a Balaton északi partjára, Alsóörsre tervezett „új típusú” kikötő építése. 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és minőségi étterem fog megvalósulni. A korszerű, minden igényt kielégítő Alsóörs Marina kikötő kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást és ezáltal erősíti Alsóörs turisztikai vonzerejét.

tovább

Megválnak balatoni ingatlanjaiktól a németek

2015.09.08.

Úgy tűnik, hogy a külföldieket már nem hozza lázba Közép-Európa legnagyobb tava, a tapasztalatok szerint a korábban vett balatoni nyaralóiktól ma már inkább szabadulnának. Az ingatlanszezon már szinte az egész évben kitart a Balatonnál, a felpörgő adásvételi piacon a fővároshoz hasonlóan sokan befektetési céllal vásárolnak.

tovább