NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Olvastad már? - Balatoni hírek, információk

Megkezdődött a szezon Sármelléken

2016.04.18. Megkezdődött a szezon Sármelléken

A Hévíz-Balaton Airport közvetve az egész Balatoni régiót kiszolgálja, a repülővel érkezők maradnak a legtöbbet a térségben.
Az orosz beutazóforgalom csökkenése ellenére a tavalyi 22 ezer után idén mintegy 25 ezres utasforgalomra számítanak a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A repülőtéren szombaton volt a szezonnyitó, a Lufthansa frankfurti charterjáratának érkezésével.

tovább

Így járhatnának a vízen autók tízezrei a Balatonon

2016.04.18. Így járhatnának a vízen autók tízezrei a Balatonon

Badacsony és Fonyód között, 6 milliárdból tervezik elindítani a második balatoni kompjáratot. Az autójegyek elég drágák lennének, de a személyforgalomból is rentábilissé tehető a projekt. A helyiek azonban tartanak a kikötő feltúrásától és a nagyobb autóforgalomtól. A legnagyobb kérdés pedig az, ad-e pénzt az unió az új kompra.

tovább

Indul a szezon, nyit a Balaton! - Készülnek a vendégek rohamára a tónál

2016.04.16. Indul a szezon, nyit a Balaton! - Készülnek a vendégek rohamára a tónál

Siófok — Ébredezik a Balaton, bár még csak nagyon álmosan nyújtózkodik a téli álomból. Lángost, halat egyelőre nem kapni a tó mentén, merthogy a parti büfék még nem nyitottak ki.

tovább

Gazdik, figyelem! Megnyílik az első balatoni kutyás strand!

2016.04.16. Gazdik, figyelem! Megnyílik az első balatoni kutyás strand!

Nagyjából 1200 négyzetméteres partszakaszt biztosítanak Fonyódon a kutyával strandolók részére.

tovább

Nyitott Balaton

2016.04.15. Nyitott Balaton

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – 2016-ban is megszervezi a tavaszi Nyitott Balaton programsorozatot, melyhez nemzeti parkunk is csatlakozik.

tovább

Fizetős vécék a szabad strandokon

2016.04.15.

A legtöbb önkormányzat idén még nem kér pénzt a mellékhelyiségek használatáért
Egy beterjesztett törvénymódosítás alapján fizetőssé válhatnak a jövőben a természetes fürdővizek menti illemhelyek. A Balaton Szövetség szerint az így keletkező többlet segítséget jelenthetne az önkormányzatoknak, sokan közülük azonban idén még nem vezetnék be a változtatásokat.

tovább

Rossz időben is jó a Balatonnál

2016.04.15. Rossz időben is jó a Balatonnál

Rég nem igaz már, hogy a Balaton környékére csak a főszezonban vagy csak jó időben érdemes ellátogatni. Sőt, még lehet, jobban is járunk, ha a napolajillatban úszó és papucscsattogástól hangos strandok és a törölközők kerülgetése helyett alternatív megoldások után nézünk akár a melegebb napokon is.

tovább

Átadták a négycsillagos Füred Hotelt

2016.04.14. Átadták a négycsillagos Füred Hotelt

Éveken át tartó enyészet és kétéves felújítás után, 4,6 milliárd forintból megújult a Füred Hotel, a város egyik legnagyobb szálláshelye. A Balatonfüred egyik legszebb helyén álló, négycsillagos hotel, a Dunántúl első számú szállodaközpontja lehet minőségi és komplex szolgáltatásaival.

tovább

Átadták a milliárdokból felújított Hotel Füredet

2016.04.14.

Ma tartották a 4,6 milliárd forintból felújított Hotel Füred szállodát, amely projekt 2014 őszén indult és 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatást is felhasználtak hozzá.

tovább

Balatonmáriafürdőt lassan ellepi az iszap

2016.04.14. Balatonmáriafürdőt lassan ellepi az iszap

Balatonmáriafürdő önerőből nem tud mit kezdeni a tópartot másfél-két kilométer hosszan ellepő félméteres iszappal, ami két strandjának üzemeltetését is ellehetetlenítheti - közölte Galácz György (független), a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel. Jelezte: eddig nem kaptak segítséget a probléma megoldásához.

tovább