Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Település: Kiscsehi
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túraútvonal, arborétum, term.véd.terület, túra/séta

Vadlányoktól a pálosokig - vezetett gyalogtúra

Vadlányoktól a pálosokig - vezetett gyalogtúra Program kezdete: május 12.
Program vége: május 12.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek Program kezdete: június 29.
Program vége: július 01.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind

KóBor Túra

KóBor Túra Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Hónap: március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november, január, december, február

Siófoki Tavaszi Fesztivál

Siófoki Tavaszi Fesztivál Program kezdete: március 16.
Program vége: április 13.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind

BORTRIATLON

BORTRIATLON Program kezdete: május 12.
Program vége: október 14.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Spuri FélBalaton Szupermaraton

Spuri FélBalaton Szupermaraton Program kezdete: március 24.
Program vége: március 25.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Program kezdete: augusztus 24.
Program vége: augusztus 26.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Várkapunyitó

Várkapunyitó Program kezdete: március 31.
Program vége: április 01.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Auer Fesztivál

Auer Fesztivál Program kezdete: augusztus 01.
Program vége: augusztus 05.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

191. Anna-bál - Egy hét fesztivál

2016.07.07.

Az Anna-bál számos történet életre hívója, most folytatjuk a hagyományt - mondta Bóka István polgármester a 191. Anna-bál sajtótájékoztatóján. Bál július 23-án az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében, megújított arculattal, újdonságokkal. Előtte prímásverseny, opera estek és szívhalászat. Anna fesztivál egy héten át.

- Meghatározó élményt szeretnénk nyújtani az idei Anna-bállal. A hagyomány megőrzése mellett újdonságok is lesznek. Először a bál történetében sétálójegyeket adtunk ki, impozánsabb lesz a bevonulás, és újítottunk a rendezvény arculatán is - jelentette be az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester.

Az Anna Grand Hotel patinás épületében illetve hangulatos kertjében rendezendő bál fővédnöke Balog Zoltán miniszter, az esemény díszvendége Füred kulturális partnere, Vác lesz.

A bál és a kísérőrendezvények részletes programja itt.

A bálra, amelyre a város ezúttal is meghívta a füredi 18 éves lányokat, a legolcsóbb belépőjegy 55 ezer, a legdrágább 70 ezer forintba került. A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a herendi porcelán szíveket, amelyek ezúttal gyöngyház lüszter színűek lesznek.

- Mindig igyekszünk a Balatont megidézni, ezúttal a kagyló belsejét utánzó különleges színnel készülnek a porcelánszívek. A bál szépe és udvarhölgyei Rotschild-, Apponyi illetve Viktória -mintás vázát vehetnek át, a vendégek elé pedig 3500 darabos, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül - jelentette be dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Boór Bettina, a tavalyi bál szépe is.

- Einar Nerman svéd grafikus, 1916-os plakátját felhasználva új arculatot adunk a bálnak. Úgy gondoltam, hogy az általa rajzolt lendületes és egyben finom mozdulatú hölgy megjeleníti a rendezvény hangulatát. Változtatunk a báli szépek bemutatásán is, az alkalomra az Anna Grand Hotel homlokzata szinte operaházi díszletként funkcionál majd - fogalmazott Zoób Kati.

Kilenc első bálozó füredi lány vesz részt az eseményen, amelyen idén is a báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfél előtt fél órával mutatják be, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd lovas huszár kísérettel sétakocsikáznak a városban.

Két szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó fedélzetén a szép lányokkal, késő este pedig hangulatos programnak ígérkezik a Vitorlás tér előtti öbölben rendezendő zenés látványszínházi est.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz.

- Idén úgy döntöttünk, hogy az Operagálán csak Verdi művek hangzanak el. Több, jelentős művéből lesznek részletek - mondta Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny, népzenei hegedűsök mérik össze a tudásukat.

- Tizenkét, ifjú, népzenei hegedűs verseng majd a legjobb prímás díjáért, a kötelező darabok mellett eljátszhatják a kedvenceiket is. A közönséget nemcsak a hagyományos gálára várjuk, magát a versenyt is figyelemmel kísérhetik - mondta Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója.

forás: balatonfured.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások