NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Flört, Nálad vagy Nálam, Most vagy Soha?

 

Flört, Nálad vagy Nálam, Most vagy Soha?

Kevesen ismerik őket pedig ott, ahol szívvel-lélekkel dolgoznak, ilyen nagyszerű dolgok születnek! Borkóstoló a boglári Katona Borházban.

Zsófi olyan lelkesedéssel beszélt a családja által készített borokról, hogy szemeim előtt minden szőlőszem életnagyságban jelent meg, és legszívesebben beleharaptam volna mindbe. Szinte láttam a nyári napsütésben aranyló fürtöket, miközben poharamba került öt igazán különleges és karakteres dél-balatoni bor. A borok mellé sajtokat, házi jellegű finomságokat fogyasztottam, és hagytam elvarázsolni magam a mennyei boglári borok világában a Katona család egyik legfiatalabb tagja által.

Balatonboglár Szőlőskislak részén található a Katona család borgazdasága. 45 hektár területen termesztenek szőlőt, már több mint 22 éve. Boglár mellett Budafokon is van pincéjük. Igazi családi vállalkozás, a borkészítéssel főként a család férfi tagjai foglalkoznak, míg az értékesítés és a marketing főként a nők területe. Mindenki azt teszi hozzá, amit a legjobban tud. Zsófi édesanyja ha kell, pogácsát süt vagy zsíros kenyeret készít a fesztiválos kitelepülésekre, de a kreativitásért sem kell a szomszédba menni; Zsófi húgának köszönhetőek azok az igazán egyedi boros címkék, amelyek mellett képtelenség elmenni. A borok fantázianevei nekem nagyon bejöttek.

Ilyen borok vannak például:

  • Rianás  - egy ropogós Chardonnay-t rejt a név

  • Flört  - egy romantikus Irsai Olivér - Sárgamuskotály párosítást rejtettek e név alá

  • Nálad vagy Nálam - randevúkhoz ideális, könnyed rosét rejt a név Cabernet Sauvignon - Merlot párosítással

Trendi külsejű, állatcímkés borok, melyekbe könnyű beleszeretni.

Ezekben a trendi külsejű, állatcímkés borokban a fiatalság, a modernitás kézzelfogható, viszont egy másik termékcsaláddal megmaradtak a hagyományos dizájnnál, elegáns ezüst-arany prégeléssel. Ilyen címkét kapott például a Katona Borház egyik különlegessége a Semillon, a Rajnai Rizling, a Chardonnay, a Cabernet Sauvignon és az a Sauvignon Blanc is, mely a borkóstolón talán a leginkább megigézett kellemes savaival, telt ízével és illatával.

Katona Borház - Balatonboglár - Szőlőskislak

A legjobb az egészben, hogy mind a fiatalosabb, viccesebb (színesebb) termékcsalád, mind a kisebb palackszámban készülő, prémium kategóriás borok nagyon jó ár-érték arányban kaphatóak. Az alapborok 1.000 Ft/palack, a prémium borok 1.500 és 3.500 Ft/palack közötti áron érhetőek el.

Jó látni, hogy a lélekből jövő gondoskodás és a türelem, valamint a szőlő szeretete és tisztelete megmutatkozik a vállalkozás minden területén; ahogy a vendégeket fogadják, vagy ahogyan a borokról mesélnek. A családon belüli munkamegosztásban éppúgy megfér egymás mellett a hagyományos és a modern vonal, mint egy palack borban a hagyományos borkészítés és a modern technológia. E kettő harmóniája pedig minden korty Katona boron érződik.

A boglári borospince fahordói valódi kincseket rejtenek. 

Érdemes ellátogatnod a boglári vagy a budafoki pincéjükbe, ahol betekintést nyerhetsz egy igazi családi pincészet mindennapjaiba, s ahol tényleg szívvel lélekkel beszélnek a borokról, a borkészítésről vagy éppen arról, hogy merre tart most a balatoni borászat. 

Háromféle borkostolót is kérhetsz vagy csapatépítőt is szervezhetsz ide. A Semillont és a Sauvignon Blanc-t pedig semmiképpen ne hagyd ki!

További információ itt: katonaborhaz.hu

Borkóstoló időpontja: 2018. augusztus

 Kedves Olvasóm! Ha tetszett a cikk, kérlek kattints valamelyik hirdetésre. Ez Neked nem kerül semmibe, viszont ezzel támogathatod az oldal működését és fejlesztését. Nagyon köszönöm Neked!

Szerző: Földi Rita

fotók: Katona Borház | Földi Rita

vissza

Hozzászólások