Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programelőzetes

Balatoni Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepség

2019. május 11. » részletek

Tihanyi Félmaraton

2019. május 25. » részletek

Nemzeti Regatta

2019. június 1-2.  » részletek

Harley-Davidson Open Road Fest

2019. június 5-9. » részletek

Lellei Gasztro Farsang

2019. február 2. » részletek

Programajánló

Vitorlás programok a Balatonnál

Vitorlás programok a Balatonnál Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Program: mind, sport/verseny
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus

Gasztrohegy hétvégék #6 - Felszáll a füst

Gasztrohegy hétvégék #6 - Felszáll a füst Program kezdete: március 22.
Program vége: március 24.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang Program kezdete: február 22.
Program vége: február 24.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Gasztrohegy hétvégék #4 - Nagyvadak a hegyről

Gasztrohegy hétvégék #4 - Nagyvadak a hegyről Program kezdete: január 25.
Program vége: január 27.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival Program kezdete: május 10.
Program vége: május 12.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Gasztrohegy hétvégék #7 - Lávakő hétvége

Gasztrohegy hétvégék #7 - Lávakő hétvége Program kezdete: április 12.
Program vége: április 14.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra Program kezdete: július 07.
Program vége: július 14.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Dér Kupa

Dér Kupa Program kezdete: november 02.
Program vége: november 02.
Település: Balatonkenese
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Gasztrohegy hétvégék #3 - Év végi disznóságok

Gasztrohegy hétvégék #3 - Év végi disznóságok Program kezdete: december 28.
Program vége: december 30.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta Program kezdete: június 08.
Program vége: június 10.
Település: Balatonföldvár
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

 

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

Első és egyben utolsó látogatás

A Gulya Csárda a Balaton déli csücskében, Balatonszentgyörgy határában található. Az egész évben nyitva tartó étterem tipikus útszéli csárda, mely autóval és busszal is jól megközelíthető a 76-os útról. A turistavonzó csárda külseje viszont egyáltalán nem mondható tipikusnak. Az út szélén valóban egy hatalmas gulyaként terül el az étterem.

Ez az egyedi megjelenés viszont sajnos nem jelent egyediséget az ételekben.A déli oldalra tartó utunk során tértünk be ide, hogy egy finom, házias levest és egy szaftos pörköltöt fogyasszunk el ebben az abszolút magyarosnak tűnő csárdában.

Az étlapon többféle házias étellel is találkozhattunk. Egyebek mellett volt csontleves májgombóccal, palóc leves és Újházi tyúkhúsleves is. A tyúkhúsleves kitűnő választásnak tűnt elsőre, de amikor megérkezett az asztalhoz, akkor szembesültünk vele, hogy talán nem is kellett volna levest rendelni. Első ránézésre is látszódott, hogy vízízű, átlagon aluli étel lesz. Sajnos így is lett. A hús és a répa mennyisége elenyésző volt, a borsó kemény volt benne, a gomba pedig kimaradt a levesből. Ez az a leves, amit az ember első kóstolás után visszaküld.

A leves után nem vártunk túl sokat a sertéspörkölttől, melyet galuskával és almapaprikával kértünk. Ehhez képest meglepődtünk. A finom ízen kívül sajnos az első meglepetésünket az ételben talált hosszú hajszál okozta, a másodikat pedig az almapaprika pocsék íze, melynek színéről már ránézésre tudtuk, hogy nem várhatunk tőle túl sokat. A pörkölttel és a galuskával egyébként nem lett volna baj, szaftos volt és kellően ízes, az 5 pontból valószínűleg 4 pontot kapott volna, de a hajszál miatt az értékelhetetlen kategóriába került az almapaprikával és a levesnek nem mondható löttyel együtt.

Mindezek után a fizetésnél a sertéspörkölt marhapörkölt árban lett elszámolva és mindössze 10%-ot engedményt vontak le az árból, miután megmutattuk a bűnös hajszálat.

 

Ennyibe került

Újházi tyúkhúsleves 450 Ft

sertéspörkölt galuskával 1200 Ft

almapaprika 350 Ft

 

Ajánljuk másoknak is?

Egyértelműen nem.

 

Teszt időpontja: 2017. április

 

Gulya csárda

Balatonszentgyörgy, külterület

vissza

Hozzászólások