NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

 

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

Első és egyben utolsó látogatás

A Gulya Csárda a Balaton déli csücskében, Balatonszentgyörgy határában található. Az egész évben nyitva tartó étterem tipikus útszéli csárda, mely autóval és busszal is jól megközelíthető a 76-os útról. A turistavonzó csárda külseje viszont egyáltalán nem mondható tipikusnak. Az út szélén valóban egy hatalmas gulyaként terül el az étterem.

Ez az egyedi megjelenés viszont sajnos nem jelent egyediséget az ételekben.A déli oldalra tartó utunk során tértünk be ide, hogy egy finom, házias levest és egy szaftos pörköltöt fogyasszunk el ebben az abszolút magyarosnak tűnő csárdában.

Az étlapon többféle házias étellel is találkozhattunk. Egyebek mellett volt csontleves májgombóccal, palóc leves és Újházi tyúkhúsleves is. A tyúkhúsleves kitűnő választásnak tűnt elsőre, de amikor megérkezett az asztalhoz, akkor szembesültünk vele, hogy talán nem is kellett volna levest rendelni. Első ránézésre is látszódott, hogy vízízű, átlagon aluli étel lesz. Sajnos így is lett. A hús és a répa mennyisége elenyésző volt, a borsó kemény volt benne, a gomba pedig kimaradt a levesből. Ez az a leves, amit az ember első kóstolás után visszaküld.

A leves után nem vártunk túl sokat a sertéspörkölttől, melyet galuskával és almapaprikával kértünk. Ehhez képest meglepődtünk. A finom ízen kívül sajnos az első meglepetésünket az ételben talált hosszú hajszál okozta, a másodikat pedig az almapaprika pocsék íze, melynek színéről már ránézésre tudtuk, hogy nem várhatunk tőle túl sokat. A pörkölttel és a galuskával egyébként nem lett volna baj, szaftos volt és kellően ízes, az 5 pontból valószínűleg 4 pontot kapott volna, de a hajszál miatt az értékelhetetlen kategóriába került az almapaprikával és a levesnek nem mondható löttyel együtt.

Mindezek után a fizetésnél a sertéspörkölt marhapörkölt árban lett elszámolva és mindössze 10%-ot engedményt vontak le az árból, miután megmutattuk a bűnös hajszálat.

 

Ennyibe került

Újházi tyúkhúsleves 450 Ft

sertéspörkölt galuskával 1200 Ft

almapaprika 350 Ft

 

Ajánljuk másoknak is?

Egyértelműen nem.

 

Teszt időpontja: 2017. április

 

Gulya csárda

Balatonszentgyörgy, külterület

vissza

Hozzászólások