Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Gasztrohegy hétvégék #2 - Halak a hegyen

Gasztrohegy hétvégék #2 - Halak a hegyen Program kezdete: november 23.
Program vége: november 25.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Paloznaki Falunapok és Szüret

Paloznaki Falunapok és Szüret Program kezdete: szeptember 29.
Program vége: szeptember 30.
Település: Paloznak
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát, kutyabarát

Márton-napi programok a Balatonnál

Márton-napi programok a Balatonnál Program kezdete: november 04.
Program vége: november 18.
Program: kulturális, zenei, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Ünnepek & Alkalmak: Márton-nap
Hónap: november

Nyitott Pincék teljesítménytúra (30/15)

Nyitott Pincék teljesítménytúra (30/15) Program kezdete: szeptember 29.
Program vége: szeptember 29.
Település: Felsőörs
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, sport/verseny, egyéb, mind

A csend hangjai - Éjszakai séta az apátság falai között

A csend hangjai - Éjszakai séta az apátság falai között Program kezdete: március 03.
Program vége: október 26.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, MOL Nagyon Balaton, kulturális

Szüreti felvonulók fogadása

Szüreti felvonulók fogadása Program kezdete: szeptember 29.
Program vége: szeptember 29.
Település: Alsóörs
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 20.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, kulturális

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang Program kezdete: február 22.
Program vége: február 24.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Füredi szüret

Füredi szüret Program kezdete: október 19.
Program vége: október 21.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

 

Gulya Csárda, Balatonszentgyörgy

Első és egyben utolsó látogatás

A Gulya Csárda a Balaton déli csücskében, Balatonszentgyörgy határában található. Az egész évben nyitva tartó étterem tipikus útszéli csárda, mely autóval és busszal is jól megközelíthető a 76-os útról. A turistavonzó csárda külseje viszont egyáltalán nem mondható tipikusnak. Az út szélén valóban egy hatalmas gulyaként terül el az étterem.

Ez az egyedi megjelenés viszont sajnos nem jelent egyediséget az ételekben.A déli oldalra tartó utunk során tértünk be ide, hogy egy finom, házias levest és egy szaftos pörköltöt fogyasszunk el ebben az abszolút magyarosnak tűnő csárdában.

Az étlapon többféle házias étellel is találkozhattunk. Egyebek mellett volt csontleves májgombóccal, palóc leves és Újházi tyúkhúsleves is. A tyúkhúsleves kitűnő választásnak tűnt elsőre, de amikor megérkezett az asztalhoz, akkor szembesültünk vele, hogy talán nem is kellett volna levest rendelni. Első ránézésre is látszódott, hogy vízízű, átlagon aluli étel lesz. Sajnos így is lett. A hús és a répa mennyisége elenyésző volt, a borsó kemény volt benne, a gomba pedig kimaradt a levesből. Ez az a leves, amit az ember első kóstolás után visszaküld.

A leves után nem vártunk túl sokat a sertéspörkölttől, melyet galuskával és almapaprikával kértünk. Ehhez képest meglepődtünk. A finom ízen kívül sajnos az első meglepetésünket az ételben talált hosszú hajszál okozta, a másodikat pedig az almapaprika pocsék íze, melynek színéről már ránézésre tudtuk, hogy nem várhatunk tőle túl sokat. A pörkölttel és a galuskával egyébként nem lett volna baj, szaftos volt és kellően ízes, az 5 pontból valószínűleg 4 pontot kapott volna, de a hajszál miatt az értékelhetetlen kategóriába került az almapaprikával és a levesnek nem mondható löttyel együtt.

Mindezek után a fizetésnél a sertéspörkölt marhapörkölt árban lett elszámolva és mindössze 10%-ot engedményt vontak le az árból, miután megmutattuk a bűnös hajszálat.

 

Ennyibe került

Újházi tyúkhúsleves 450 Ft

sertéspörkölt galuskával 1200 Ft

almapaprika 350 Ft

 

Ajánljuk másoknak is?

Egyértelműen nem.

 

Teszt időpontja: 2017. április

 

Gulya csárda

Balatonszentgyörgy, külterület

vissza

Hozzászólások