NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

TOP 10 balatoni cikk 2017-ből

 

TOP 10 balatoni cikk 2017-ből

Ezeket szerettétek a legtöbben 2017-ben

Mielőtt durrogva kibontanám a szilveszteri pezsgőt az új évre, itt az ideje, hogy kicsit visszatekintsek 2017-re. A cikkeim népszerűsége láttán, azt hiszem a pezsgőbontás 2017 siker cikkeinek is szólni fog.

A Top 10 cikken összesen mintegy 24 000 ”Tetszik” gyűlt össze. A listát elnézve az látszik, hogy a legtöbben kirándulni szerettek, és örültök az olyan tippeknek, melyekben egy-egy eldugottabb helyet mutatok be. A várak és a sétálóhelyek idén nagyon népszerűek voltak, a programok közül pedig az év elején egy rendkívüli eseményre, a BalatonÁtcsúszásra voltatok a legtöbben kíváncsiak. Jöjjön a TOP 10 balatoni cikk 2017-ből!

TOP 10.

Varázslatos látványban lehet része a korán kelőknek a Balaton-felvidéken  

A természet szépsége idén is sokatokat elbűvölt. Az őszi reggelek misztikus ködfoltjairól készített varázslatos fotókat 1 600-an kedveltétek 2017-ben.

Varázslatos látványban lehet része a korán kelőknek a Balaton-felvidéken

Varázslatos látványban lehet része a korán kelőknek a Balaton-felvidéken A természet nem csak nyáron bőkezű hozzánk. Nyáron festményszerű, narancsos naplementékkel ...

TOP 9.

5 hangulatos hely, ahol télen is sétálnod kell

Az év elején egy virtuális téli sétát tehettetek velem, melynek során Josef Jordan csodás téli fotóival Hegyestűn jártunk, megtekintettük Salföld nádfedeles házait, Hegymagason bejártuk a Lengyel-kápolna és a Tarányi-présház környékét, Tihanyban kalandoztunk, és végül Balatonfüreden reformkori sétán vettünk részt. Ezek a tippek 2018 januárjában is hasznosak lehetnek.

5 hangulatos hely, ahol télen is sétálnod kell

5 hangulatos hely, ahol télen is sétálnod kell Ez most egy virtuális téli séta. Nem kell hozzá melegen öltöznöd és nem is fogsz benne ...

TOP 8.

5+1 balatoni sétálóhely, amely ősszel is megérinti az ember lelkét!

Nincs is annál kellemesebb program ősszel, mint andalogni a Balatonnál! A Balaton legszebb sétányait és parkjait gyűjtöttem egy csokorba, ahol hangulatos őszi sétáid során terméseket és színes faleveleket is gyűjthettél. Remélem, eltettél belőle párat emlékül!

5+1 balatoni sétálóhely, amely ősszel is megérinti az ember lelkét!

5+1 balatoni sétálóhely, amely ősszel is megérinti az ember lelkét! A Balaton mellett sétálni ősszel is különleges program. Lélegzetelállítóan szép parkokat, ...

TOP 7.

Az 5 legszebb balatoni vár, amit látnod kell

2017-ben egy cikksorozatot készítettem a balatoni várakról. Egy kis időutazásra invitáltalak, melynek során felfedezhetted a legszebb, a legeldugottabb és a legkülönlegesebb várakat a Balaton körül. A TOP7-be a legszebb várakról szóló cikk jutott be, melyen 2 100 Tetszik gyűlt össze.

Az 5 legszebb balatoni vár, amit látnod kell

Az 5 legszebb balatoni vár, amit látnod kell Vajon mennyi várat tudsz felsorolni a Balaton környékén? Kettőt? Hármat? Ennél jóval több van. A ...

TOP 6.

Mesebeli kisvasutak a Balaton körül 

Ősszel kisvonatos kirándulásra invitáltalak, ahol három mesebeli kisvonat látnivalóit fedezhetted fel. Remélem, mind a hármat kipróbáltad, hiszen csodás tájakon, hangulatos erdőkben haladnak ezek a vonatok, és lehetőségeket nyújtanak a környék rejtett látnivalóinak felfedezésére is.

Mesebeli kisvasutak a Balaton körül

Mesebeli kisvasutak a Balaton körül Sokféleképpen kirándulhatsz a Balaton körül; hajóval, biciklivel, gyalog, esetleg nordic ...

TOP 5.

Több ezren a BalatonÁtcsúszáson - beszámoló képekkel és videókkal

„Európa legnagyobb extrém közösségi jégtúráját.” 2017. január 28-án tartották. Ezen a napon több ezren keltek át (pontosabban csúsztak át) a Balaton jegén, Fonyód és Badacsony között. Ez a nap mindenképpen az év egyik legemlékezetesebb balatoni pillanatait jelenti, különösen azok számára, akik maguk is részt vettek ezen a különleges jégtúrán. Kíváncsian várom, hogy vajon 2018-ban újra alkalmas lesz-e a Balaton jege egy ilyen extrém programhoz. Remélem, hogy igen, és akkor azok is el tudnak majd menni, akik a 2017-es eseményt kihagyták valamiért. Mindenesetre a cikk a képekkel és videókkal 2 500 Tetszik-et gyűjtött össze, így az 5. helyre került a toplistán.

Több ezren a BalatonÁtcsúszáson - beszámoló képekkel és videókkal

Ilyen volt a balatoni jégtúra. Több ezren voltak 2017. január 28-án, szombaton a Balaton jegén, Fonyód és Badacsony között. Ekkor tartották a BalatonÁtcsúszást, „Európa legnagyobb extrém közösségi jégtúráját."

TOP 4.

Teljes pompájában virágzik a Balaton!

A tavaszi pompájában tündöklő Balatont kicsivel többen (2 600-an) szerettétek. Talán azért is, mert a hosszú, zord tél után már nagyon vártuk a tavasz első jeleit, az aprócska rügyeket. Amikor a mandulafák illatos, rózsaszín virágkoszorúval köszöntötték az újrakezdés évszakát, akkor azt hiszem egy kicsit el is érzékenyültünk a fotók láttán.  Ez aztán az újjászületés!

Teljes pompájában virágzik a Balaton!

Teljes pompájában virágzik a Balaton! Már nagyon vártuk az első rügyeket, de még jobban azt, hogy a mandulafák is virága boruljanak. Az

TOP 3.

5+1 látnivaló Veszprémben, amelyek miatt egyből beleszeretsz a királynék városába

Az év meglepetése számomra Veszprém volt. Régóta szerettem volna már felfedezni, és idén októberben végre meg is valósulhatott. A meglepetés az volt, hogy sokkal vidámabb, sokkal izgalmasabb és sokkal szebb, mint azt gondoltam. Azt hiszem 2018-ban több túrát is szerveznem kell Veszprémbe, mert egy napba alig fért bele valami abból a csodából, amit Veszprém tartogat. Remélem, hogy ezt az 5+1 látnivalót te is felfedezted már. Ha nem, akkor a 2018-as bakancslistádra mindenképpen tűzd fel!

5+1 látnivaló Veszprémben, amelyek miatt egyből beleszeretsz a királynék városába

5+1 látnivaló Veszprémben, amelyek miatt egyből beleszeretsz a királynék városába Veszprém természeti adottságainak köszönhetően minden ...

TOP 2.

5+1 látnivaló Tihanyban, melytől a lélek is megnyugszik

Tihany a szívem csücske – azt hiszem, ez a cikkemen is érződött. A cikk alatti hozzászólások alapján pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon sokatoknak megdobogtatja a szívét. Tihany elragadó hangulatával, a mediterrán romantikával, a csodálatos félszigeti panorámával és a levendulaillatos sétákkal egyszerűen nem lehet betelni! A dobogó második helyére került a cikk, hiszen 2 900-an szerettétek.

5+1 látnivaló Tihanyban, melytől a lélek is megnyugszik

5+1 látnivaló Tihanyban, melytől a lélek is megnyugszik Ha az

TOP 1.

7+1 eldugott hely a Balatonnál, ahová elvonulhatsz, ha nyugalomra vágysz

4 000 ”Tetszik”-et gyűjtött a dobogó első helyén álló cikkem. Úgy tűnik, hogy a legtöbben vágyunk egy olyan helyre, ahová elvonulhatunk, ahol béke és nyugalom vár ránk. Tavasszal 7+1 ilyen helyet mutattam be a Balatonnál, melyet remélem, hogy azóta mind végig jártál már!

7+1 eldugott hely a Balatonnál, ahová elvonulhatsz, ha nyugalomra vágysz

7+1 eldugott hely a Balatonnál, ahová elvonulhatsz, ha nyugalomra vágysz Az ember néha vágyik arra, hogy ebből a rohanó, zaklatott, ...

Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk, akiket boldogsággal tölt el a Balaton megannyi történése és páratlan látnivalója. Köszönöm, hogy velem tartottatok 2017-ben! Jövőre ugyanitt, még több érdekességgel. Tartsatok velem 2018-ban is!

Te miről olvasnál a legszívesebben 2018-ban? Írd meg nekem a cikk alatt!


Szerző: Földi Rita

főkép: Amberg Anna

vissza

Hozzászólások