Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Kóser Füred - Egy balatoni zsidó közösség nyomában

Kóser Füred - Egy balatoni zsidó közösség nyomában Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, kulturális
Kirándulás: mind, túra/séta

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál Program kezdete: augusztus 23.
Program vége: augusztus 25.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

BABEL SOUND FREE - INTERAKTÍV VILÁGZENEI FESZTIVÁL

BABEL SOUND FREE - INTERAKTÍV VILÁGZENEI FESZTIVÁL Program kezdete: július 16.
Program vége: július 22.
Település: Balatonboglár
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Kórkép-korkép - A hévízi nyaralás évtizedei

Kórkép-korkép - A hévízi nyaralás évtizedei Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, kulturális
Kirándulás: mind, túra/séta

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát, kutyabarát

Húsvéti programok a Balatonnál

Program: mind, egyéb
Ünnepek & Alkalmak: Húsvét
Hónap: március

Kultkikötő

Kultkikötő Program kezdete: június 22.
Program vége: augusztus 26.
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind, MOL Nagyon Balaton
Kult. & Szórakozás: szabadtéri színp., mind
Hónap: június, július, augusztus

40 halász emléknap

40 halász emléknap Program kezdete: augusztus 03.
Program vége: augusztus 05.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb

Fonyódi Sörfesztivál

Fonyódi Sörfesztivál Program kezdete: augusztus 03.
Program vége: augusztus 05.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, gasztro/boros/sörös

Nyáresték a főtéren

Nyáresték a főtéren Program kezdete: július 04.
Program vége: augusztus 20.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, zenei

Elképesztően jó kutyás strandok a Balatonnál

 

Elképesztően jó kutyás strandok a Balatonnál

Nehéz olyan nyaralóhelyet találni, amely minden igényünknek megfelel, de még nehezebb, ha kutyabarát helyet keresünk. Ha megvan a tökéletes szállás, még mindig nem biztos, hogy találunk a környéken kutyabarát vendéglátóhelyeket is, vagy éppen fürdőhelyet. Mi mégis rábukkantunk két strandra, ahol a kutyáinkkal együtt élvezhetjük a Balaton vizét.

Napjainkban már egyre elfogadottabb az az igény, hogy egy szállásra, egy étterembe, vagy akár egy strandra el szeretnénk vinni magunkkal a kutyánkat.

Teljesen érthető, hogy vannak, akik ódzkodnak attól, hogy kutyákkal együtt fürödjenek együtt a Balatonban, azonban akik – hozzánk hasonlóan – a négylábú kedvencekkel mennének nyaralni, biztosan levinnék őket is megmártózni a tóban.

Létezik olyan strand a Balatonnál, ahova elvileg nyugodtan mehetünk a kutyákkal fürdeni, de igen rossz kritikákat olvastam róla, így inkább azt a két helyet ajánlanám jó szívvel, aminek mai napig igen pozitív a visszhangja. 

Balatonföldvár

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár Város Önkormányzata közösen alakította ki az egyik ilyen kutyás fürdőhelyet Balatonföldváron, a Rákóczi Ferenc utcában. A 2500 négyzetméteres, árnyas területen nemcsak fürdeni vagy játszani van lehetősége az ide látogató kutyás nyaralóknak, de akár piknikezni is. A kutyák egy rámpán keresztül juthatnak a vízbe, ami a part közelében sekély marad, így labdázásra és frizbizésre is van lehetőség, emellett külön illemhelyet is kialakítottak az ebek számára. 

A Turisztikai Egyesület létrehozott egy honlapot, ahol utánanézhetünk minden kutyabarát helynek a környéken, sőt, még a közeli állatorvosok elérhetőségeit is feltüntették. Miközben a Házirendet böngésztem, örömmel tapasztaltam, hogy nem csupán tiltásokkal találkoztam, a házirend számos pontja a kutyákat hivatott óvni, védeni. A tanácsokat egyébként érdemes megfogadni, a szabályok pedig teljesen korrektek és jogosak (gazdi szemmel is). Ezek betartása mellett remek kutyás nyaralás vár ránk (és a négylábúakra) Földváron. Mi idén nyáron mindenképpen kipróbáljuk majd. 

Fonyód

A balatonföldvári fürdőhely mellett a másik remek választás a hasonlóan színvonalas, fonyódi kutyás strand. Fonyód csodálatos helyen fekszik a déli parton, fürdés közben gyönyörködhetünk Badacsonyban, a kutyák pedig élvezhetik a hűsítő vizet a nagy kánikulában. Az önkormányzat a kikötőés a vízi rendőrség mögötti szabadstrandot jelölte ki a kutyásoknak, ahol ugyan a földvári strandnál kisebb területen, de így is megfelelő körülmények között lehet fürdeni az ebekkel. Mivel hivatalos kutyás fürdőhelyről beszélünk, természetesen itt is vannak szabályok, amiket figyelembe kell venni az ide látogatóknak, de azt gondolom, hogy a környezet és a hely tisztaságának megóvása így is, úgy is alapkövetelmény kell(ene) hogy legyen mindenki számára. Nagyon fontos továbbá, hogy megfelelő mennyiségű ivóvízről mindenki gondoskodjon, mert csak így lehet igazán nyugodt és önfeledt a pihenés! 

Sajnálatos módon, az északi parton még nem hallottam kutyabarát fürdőhelyről, pedig nyilvánvalóan ott is felmerült már az igény rá.

Remélem, hogy a későbbiekben több önkormányzat is belátja, hogy hosszabb távon akár a vendégéjszakák száma is növekedhet ennek köszönhetően a településeken. Addig is marad a két általam megnevezett strand, bízom benne, hogy remek élményekkel gazdagodnak majd az ide látogató kutyák és gazdik egyaránt. 

Szerző: Kristóf Eszter

vissza

Hozzászólások