Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Szent Iván-éji mulatság és tűzgyújtás

Szent Iván-éji mulatság és tűzgyújtás Program kezdete: június 23.
Program vége: június 23.
Település: Balatonalmádi
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind, kulturális

G-amboree Mercedes G találkozó

G-amboree Mercedes G találkozó Program kezdete: június 28.
Program vége: július 01.
Település: Zalacsány
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Levendula Szedd Magad!

Levendula Szedd Magad! Program kezdete: június 15.
Program vége: június 22.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, egyéb

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Tihanyi Szabadtéri Játékok Program kezdete: július 06.
Program vége: augusztus 25.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, zenei, mind, kulturális

Pannon Pálinka Napok

Pannon Pálinka Napok Program kezdete: július 05.
Program vége: július 07.
Település: Csopak
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

Balaton-átúszás

Balaton-átúszás Program kezdete: június 30.
Program vége: június 30.
Település: Révfülöp
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Maratonman Füred Őszi Futam

Maratonman Füred Őszi Futam Program kezdete: szeptember 16.
Program vége: szeptember 16.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál Program kezdete: július 13.
Program vége: július 15.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Kultkikötő

Kultkikötő Program kezdete: június 22.
Program vége: augusztus 26.
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind, MOL Nagyon Balaton
Kult. & Szórakozás: szabadtéri színp., mind
Hónap: június, július, augusztus

Szüreti napok Tihanyban

Szüreti napok Tihanyban Program kezdete: szeptember 07.
Program vége: szeptember 09.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

5 tökéletesen romantikus hely egy balatoni lánykéréshez

 

5 tökéletesen romantikus hely egy balatoni lánykéréshez

Neked megkérték már a kezed? A tavasz és a nyár a lánykérések ideje, a levegő egyre melegebb, a madarak csiripelnek, és mindenkiben felszabadul egy jó nagy adag boldogsághormon már egy aprócska pislákoló napsugár láttán is. Minden nő (meglátásom szerint) arra vágyik, hogy a párja valamilyen romantikus helyen, romantikus körülmények között kérje meg a kezét (hogy aztán ellovagoljanak a naplementében).

Lovaglás témában nem vagyok igazán otthon, de ha romantikus helyszínt kell megnevezni, esetleg olyat, ahol a naplementében is lehet gyönyörködni lánykérés közben, akkor azt hiszem, nincs nehéz dolgom.

A következő öt helyszínt szívből ajánlom minden vállalkozó kedvű férfinak egy tökéletesen romantikus lánykéréshez a Balaton partján. 

1. Siófok

Siófok a Balaton legnagyobb városa, és emellett kikötőváros is. A magyar és külföldi turisták szívesen választják nyaralási helynek, hiszen amellett, hogy pezseg az élet az Aranypart strandjain és szórakozó helyein éjjel-nappal, gyönyörű kikötője és mólója van. Aki egy olyan helyen szeretné megkérni a párja kezét, ahol a naplemente csodálatos színekben játszik, melyet csak a vitorlás hajók árboca tör meg, annak tökéletes választás a központi kikötő. Bár a naplementét rengetegen nézik meg egyszerre a vízparton, mégis olyan élmény lehet a lánykérés, ami semmihez sem fogható.

Ugyancsak romantikus dolog egy hajón megkérni valakinek a kezét. A kikötőben csak az nem találkozik jegyárusokkal, aki csukott szemmel jár. Hihetetlenül jó áron lehet hozzájutni a kétszemélyes jegyekhez, a hajón pedig (főleg, ha naplemente túrát választunk) kivárhatjuk a megfelelő pillanatot egy pohár pezsgővel (igen, ez általában a hajón jár minden utasnak) a nagy pillanathoz. Fantasztikusan szép a Balaton közepén egy hajóról figyelni a narancssárga égboltot, egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, gyűrűtől/izgalomtól/pezsgőtől függetlenül.

2. Balatonboglár

Balatonboglár talán kevésbé népszerű a nyaralók körében, mint Siófok, ami egy órányi autóútra sincs a fővárostól, azonban ha valami igazán egyedi lánykérést tervezünk, érdemes megfontolni, hogy felkeressük a balatonboglári Gömbkilátót. A kilátóhoz egy kis erdős részen át vezet az út, a kedves kis lépcsőkön, magas fák között kellemeset sétálhatunk úti célunk felé (addig a férfiak is összeszedhetik a bátorságukat). Gyönyörű a kilátás a Balatonra, az ég kékje és a víz szinte összeolvad a távolban. Ha biztosra akarjuk venni, hogy párunk igennel válaszol, tegyük a lánykérés időpontját az esti órákra, amikor is olyan kivilágított kilátóban tehetjük fel a kérdést, amit még az északi partról is látni lehet.

3. Balatonlelle

Balatonlelle, Siófokhoz hasonlóan igen közkedvelt a turisták és nyaralók körében, hosszú sétánya és mólója csak úgy vonzza azokat, akik romantikázni szeretnének. Lelle olyan hangulatot áraszt, amit nem felejt el az, aki egyszer már járt ott. A kikötőnél kisebb a tömeg, mint Siófokon, így a móló szélén végigfutó betonkorláton üldögélve kényelmesen gyönyörködhetünk a hattyúkban, kacsákban és a naplementében is. Rengeteg hangulatos étterem található a vízpart mellett, így könnyű kiválasztani egyet a lánykérés megünnepléséhez. Mivel a kikötőből rálátni a fél Balatonra, ezért nagyon romantikus együtt figyelni a távolban úszó vitorlásokat, az éjszakai fürdőzőket és a túloldal fényeit. Melyik hölgy mondana nemet ilyen körülmények között?

4. Tihany

Tihany annak ellenére, hogy viszonylag kis település, igen népszerű a turisták körében, elhelyezkedése és a csodálatos balatoni panorámája miatt. A keskeny kis utcákon romantikus sétát tehetünk, míg végül eljutunk a hosszan elnyúló kilátóig. Az előttünk elterülő víz felett gyönyörűen kéklő ég látványa már előbb kimondatja velünk azt a bizonyos „igent”, mielőtt még párunk feltenné a kérdést. Ha nagyon nagy hatást szeretnénk elérni a helyszín megválasztásával, és előkelő, örök élményre vágyunk, Tihany lehet az egyik legjobb választás a lánykérésre. Ki ne olvadozna a Balaton látványától akár egy viharos, akár egy szikrázó napsütéses napon, ilyen magasból?

5. Alsóörs

Alsóörs az egyik kedvenc balatoni településem. Bár, ha jobban belegondolok, mindegyikre ezt mondom. Ha igazán csendes, szolid, bensőséges lánykérést tervezünk, tökéletes választás az Alsóörsi móló. Igazán gyönyörű, ahogyan körbeveszi a víz, olyan érzés, mintha egy csónakban ringatóznánk. Sokkal kevesebben látogatják, mint a nagyobb településeket, így ha türelmesek vagyunk, kivárhatunk egy olyan pillanatot, amikor kettesben állhatunk a minket körülölelő víz közepén. Számomra talán ez lenne a legideálisabb az öt helyszín közül, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen pillanat örökre emlékezetes kell, hogy maradjon egy nő számára.

 

A javaslatom tehát az, hogy kerekedjenek fel az urak, és tegyék meg azt a lépést, amire a párjuk talán már hónapok, évek óta nagyon vár. Meglátják, a romantikus helyszínek valamelyike meghozza a várt eredményt.


Szerző: Kristóf Eszter

vissza

Hozzászólások