Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Szent Mihály-dombi Zenei Esték

Szent Mihály-dombi Zenei Esték Program kezdete: június 17.
Program vége: július 15.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: zenei, mind

Rosé Fesztivál

Rosé Fesztivál Program kezdete: július 19.
Program vége: július 22.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Balaton-átúszás

Balaton-átúszás Program kezdete: június 30.
Program vége: június 30.
Település: Révfülöp
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyöröki Borfesztivál Program kezdete: július 19.
Program vége: július 22.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, gasztro/boros/sörös

Balatonkör

Balatonkör Program kezdete: április 28.
Program vége: április 30.
Település: Zamárdi
Megye: Somogy
Régió: Siófok környéke
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Ars Sacra Fesztivál a Balatonnál

Ars Sacra Fesztivál a Balatonnál Program kezdete: szeptember 15.
Program vége: szeptember 23.
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind
Hónap: szeptember

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning Hónap: július, augusztus, szeptember, október, április, május, június
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Sport & Élmény: mind

Festetics hétköznapok - Egy hercegi család mindennapjai

Festetics hétköznapok - Egy hercegi család mindennapjai Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: mind, kutyabarát

Bor és Kenyér Ünnepe

Bor és Kenyér Ünnepe Program kezdete: augusztus 16.
Program vége: augusztus 20.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

Kecskeköröm Ünnep

Kecskeköröm Ünnep Program kezdete: május 05.
Program vége: május 06.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

10 dolog, amire fittyet hányunk a Balaton partján

 

10 dolog, amire fittyet hányunk a Balaton partján

A következő listán olyan dolgok szerepelnek, melyekre azért hányunk fittyet a Balaton partján, mert sokkal, de sokkal fontosabb, hogy jól érezzük magunk nyaralás alatt, mint az, hogy miben nem vagyunk jók, nem vagyunk ügyesek vagy tehetségesek. A Balaton mellett semmi nem ciki, minden belefér, ami felvidít minket. Íme, itt van az a 10 dolog, ami biztosan nem törölheti le a mosolyt az arcunkról:

  1. Nincs térerő? Elfogyott a mobilnet? Ugyan már, kit érdekel! Itt nem számít, hogy nem vagyunk 0-24-ben online, hiszen a víz illata, színe, és a lubickolás elfeledteti velünk a telefonunkat, az internetet és a híráradatot is. Hát nem sokkal bulisabb önfeledten pancsolni?

  2. Nem hibátlan a testünk, nem vagyunk Pamela Anderson vagy David Beckham? Pff…sebaj! A Balaton nem várja el tőlünk, hogy tökéletes alakkal büszkélkedjünk. Elegendő a strandtáskába egy fürdőruhát és egy kisgatyát bedobni, aztán már indulhatunk is a partra. Nem kellenek a márkák, nem kellenek a tűsarkú cipők és élére vasalt nadrágok. A napsütést élvezhetjük kockahas nélkül is.

  3. Az egész napos fürdésnek köszönhetően olyan a hajunk, mint egy hatalmas szénaboglya? Annyira kócosak vagyunk, hogy megáll a hajunkban a fésű? Nincs hajzselénk? Nem számít! Észre sem fogják venni, hiszen itt nem várják el tőlünk a tökéletes hajkölteményt. Mindenki nyaralni, pihenni jön, a Balcsi partján a „strandfrizura” a trendi.

  4. Minden nap számoljuk a kalóriákat? A Balaton partján biztosan nem, hiszen ki tudna ellenállni a fagyinak, a főtt kukoricának vagy a lángosnak? Itt még a legelszántabb fogyókúrázók is bűnöznek. Strandos palacsinta nélkül nem nyaralás a nyaralás, ezt beláthatjuk. (Maximum egy kis mozgás gyanánt este körbetekerjük bérelt bicajjal a környéket)

  5. Mindig is bénák voltunk a labdajátékokban? Ugyan! A strandlabdával nem lehet bénázni, legfeljebb vetődünk egy hatalmasat a Balatonban a labda után. Legvégső esetben ráülünk, és vidáman lebegünk a víz tetején!

  6. Nem vagyunk már mai csirkék? Nos, mindenki megöregszik, senki nem marad örökre fiatal. A Balaton partján nem a korod számít, hiszen minden életkorban megtalálhatod azt, ami igazán pihentet, és feltölt energiával. Élvezd a vizet és a nyaralást a magad tempójában!

  7. Hófehérek vagyunk a nyaralás utolsó napján is, vagy éppen ellenkezőleg? Rákvörösen ülünk duzzogva az árnyékban? Ezek csak apróságok! Nem sülhet mindenki aranybarnára (maximum a sütőben), ezért foglalkozzunk a fürdéssel és a pihenéssel, a barnulást pedig halasszuk következő nyárra!

  8. Nem vagyunk igazi konyhatündérek? Nos, a nyaraló kertjében grillezhetünk husit, vagy süthetünk szalonnát/virslit/hagymát, egyikhez sem kell nagy tehetség. Összedobunk melléjük egy salátát, és mindenki megnyalja majd a 10 ujját a finomságok után!

  9. A strandon 40 fokban is alkoholt fogyasztunk? Ne felejtsük el, hogy most pihenünk! Bőven belefér néhány sör vagy cuki, színes napernyős koktél kortyolgatása a Balaton partján. Most nem dolgozunk, nem kell megfelelnünk senkinek, csakis azt kell tennünk, ami jól esik.

  10. Nem tudunk táncolni? Nem számít! A Balaton partján, számos településen részt vehetünk koncerteken, ahova mindenki azért megy, hogy jól érezze magát. Viccesen rázzuk a hátsónkat? Botlábunk van? Csak csettintgetünk a zene ritmusára, mert nem vagyunk elég bátrak a heves disco tánchoz? Teljesen mindegy, élvezzük a Balaton közelségét és használjunk ki minden percet a nyaraláson!

Te mire hánysz fittyet a Balaton partján?


Szerző: Kristóf Eszter

vissza

Hozzászólások