Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Hal és Petyek napok

Hal és Petyek napok Program kezdete: július 27.
Program vége: július 29.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

KóBor Túra

KóBor Túra Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Hónap: október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember

Almádi Borfesztivál

Almádi Borfesztivál Program kezdete: augusztus 03.
Program vége: augusztus 20.
Település: Balatonalmádi
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

RockBalaton

RockBalaton Program kezdete: augusztus 09.
Program vége: augusztus 12.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Strandok éjszakája Gyenesdiáson

Strandok éjszakája Gyenesdiáson Program kezdete: július 27.
Program vége: július 27.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: zenei, egyéb, mind

Siófoki Nyári Esték

Siófoki Nyári Esték Program kezdete: június 28.
Program vége: augusztus 30.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Plázs Siófok

Plázs Siófok Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: mind, MOL Nagyon Balaton, sport/verseny, zenei
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp., éjszakai pub/bár, disco/buli(hajó)
Sport & Élmény: mind, röplabda/foci, kézi/kosárlabda, fitness

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál Program kezdete: augusztus 23.
Program vége: augusztus 25.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Vezetett tematikus túrák a Badacsonyon

Vezetett tematikus túrák a Badacsonyon Program kezdete: április 01.
Program vége: december 01.
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta

Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál

Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál Program kezdete: augusztus 02.
Program vége: augusztus 05.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, zenei, mind

5 tökéletesen romantikus hely egy balatoni lánykéréshez

 

5 tökéletesen romantikus hely egy balatoni lánykéréshez

Neked megkérték már a kezed? A tavasz és a nyár a lánykérések ideje, a levegő egyre melegebb, a madarak csiripelnek, és mindenkiben felszabadul egy jó nagy adag boldogsághormon már egy aprócska pislákoló napsugár láttán is. Minden nő (meglátásom szerint) arra vágyik, hogy a párja valamilyen romantikus helyen, romantikus körülmények között kérje meg a kezét (hogy aztán ellovagoljanak a naplementében).

Lovaglás témában nem vagyok igazán otthon, de ha romantikus helyszínt kell megnevezni, esetleg olyat, ahol a naplementében is lehet gyönyörködni lánykérés közben, akkor azt hiszem, nincs nehéz dolgom.

A következő öt helyszínt szívből ajánlom minden vállalkozó kedvű férfinak egy tökéletesen romantikus lánykéréshez a Balaton partján. 

1. Siófok

Siófok a Balaton legnagyobb városa, és emellett kikötőváros is. A magyar és külföldi turisták szívesen választják nyaralási helynek, hiszen amellett, hogy pezseg az élet az Aranypart strandjain és szórakozó helyein éjjel-nappal, gyönyörű kikötője és mólója van. Aki egy olyan helyen szeretné megkérni a párja kezét, ahol a naplemente csodálatos színekben játszik, melyet csak a vitorlás hajók árboca tör meg, annak tökéletes választás a központi kikötő. Bár a naplementét rengetegen nézik meg egyszerre a vízparton, mégis olyan élmény lehet a lánykérés, ami semmihez sem fogható.

Ugyancsak romantikus dolog egy hajón megkérni valakinek a kezét. A kikötőben csak az nem találkozik jegyárusokkal, aki csukott szemmel jár. Hihetetlenül jó áron lehet hozzájutni a kétszemélyes jegyekhez, a hajón pedig (főleg, ha naplemente túrát választunk) kivárhatjuk a megfelelő pillanatot egy pohár pezsgővel (igen, ez általában a hajón jár minden utasnak) a nagy pillanathoz. Fantasztikusan szép a Balaton közepén egy hajóról figyelni a narancssárga égboltot, egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, gyűrűtől/izgalomtól/pezsgőtől függetlenül.

2. Balatonboglár

Balatonboglár talán kevésbé népszerű a nyaralók körében, mint Siófok, ami egy órányi autóútra sincs a fővárostól, azonban ha valami igazán egyedi lánykérést tervezünk, érdemes megfontolni, hogy felkeressük a balatonboglári Gömbkilátót. A kilátóhoz egy kis erdős részen át vezet az út, a kedves kis lépcsőkön, magas fák között kellemeset sétálhatunk úti célunk felé (addig a férfiak is összeszedhetik a bátorságukat). Gyönyörű a kilátás a Balatonra, az ég kékje és a víz szinte összeolvad a távolban. Ha biztosra akarjuk venni, hogy párunk igennel válaszol, tegyük a lánykérés időpontját az esti órákra, amikor is olyan kivilágított kilátóban tehetjük fel a kérdést, amit még az északi partról is látni lehet.

3. Balatonlelle

Balatonlelle, Siófokhoz hasonlóan igen közkedvelt a turisták és nyaralók körében, hosszú sétánya és mólója csak úgy vonzza azokat, akik romantikázni szeretnének. Lelle olyan hangulatot áraszt, amit nem felejt el az, aki egyszer már járt ott. A kikötőnél kisebb a tömeg, mint Siófokon, így a móló szélén végigfutó betonkorláton üldögélve kényelmesen gyönyörködhetünk a hattyúkban, kacsákban és a naplementében is. Rengeteg hangulatos étterem található a vízpart mellett, így könnyű kiválasztani egyet a lánykérés megünnepléséhez. Mivel a kikötőből rálátni a fél Balatonra, ezért nagyon romantikus együtt figyelni a távolban úszó vitorlásokat, az éjszakai fürdőzőket és a túloldal fényeit. Melyik hölgy mondana nemet ilyen körülmények között?

4. Tihany

Tihany annak ellenére, hogy viszonylag kis település, igen népszerű a turisták körében, elhelyezkedése és a csodálatos balatoni panorámája miatt. A keskeny kis utcákon romantikus sétát tehetünk, míg végül eljutunk a hosszan elnyúló kilátóig. Az előttünk elterülő víz felett gyönyörűen kéklő ég látványa már előbb kimondatja velünk azt a bizonyos „igent”, mielőtt még párunk feltenné a kérdést. Ha nagyon nagy hatást szeretnénk elérni a helyszín megválasztásával, és előkelő, örök élményre vágyunk, Tihany lehet az egyik legjobb választás a lánykérésre. Ki ne olvadozna a Balaton látványától akár egy viharos, akár egy szikrázó napsütéses napon, ilyen magasból?

5. Alsóörs

Alsóörs az egyik kedvenc balatoni településem. Bár, ha jobban belegondolok, mindegyikre ezt mondom. Ha igazán csendes, szolid, bensőséges lánykérést tervezünk, tökéletes választás az Alsóörsi móló. Igazán gyönyörű, ahogyan körbeveszi a víz, olyan érzés, mintha egy csónakban ringatóznánk. Sokkal kevesebben látogatják, mint a nagyobb településeket, így ha türelmesek vagyunk, kivárhatunk egy olyan pillanatot, amikor kettesben állhatunk a minket körülölelő víz közepén. Számomra talán ez lenne a legideálisabb az öt helyszín közül, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen pillanat örökre emlékezetes kell, hogy maradjon egy nő számára.

A javaslatom tehát az, hogy kerekedjenek fel az urak, és tegyék meg azt a lépést, amire a párjuk talán már hónapok, évek óta nagyon vár. Meglátják, a romantikus helyszínek valamelyike meghozza a várt eredményt.


Szerző: Kristóf Eszter

vissza

Hozzászólások