NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Zamárdi Kalandpark

Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Zamárdi Kalandpark
Település:Zamárdi
Régió:Siófok környéke
Megye:Somogy
Sport & Élmény:mind, sz.idő/kalandpark
Kirándulás:mind, hegy/falmászás, kisvonatozás

Cím: Zamárdi, Siófoki út 

Információ

 • Tel.: +36 (20) 449-6831

 • E-mail: info@zkpmail.hu

 • Web 

 • Facebook

Nyitva tartás

 • május 1. - október 31.: hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 • szeptember közepétől október végéig: szombat-vasárnap 10.00-18.00 (csoportok számára hétköznap is kinyit előzetes bejelentkezés alapján)

 • Kedvezőtlen időjárás esetén a park biztonságtechnikai okokból zárva tarthat. Ideális, ha nem esik az eső és nincs viharos erejű szél. Nagy erejű szél, vihar, eső esetén az akadályok használatára nincs lehetőség, erre az időre a pálya a vendégek testi épségének megőrzése érdekében zárva tart! 

Bemutatás

Kalandpálya

A magaslati kalandpálya élő fák lombkorona szintjén kialakított, összetett ügyességi-, technikai feladatok rendszere.

 Mesterséges kötélhidak és egyéb műszaki megoldások segítségével lehet az akadálypályákon végig haladni. A kalandpálya akadályait általában 5-6 m magasságban, folyamatos leesés elleni védelem megtartása mellett, speciálisan ehhez a tevékenységhez kifejlesztett, kialakított, védőeszközök használatával lehet megoldani.
 

A kalandpálya elemei úgy lettek kialakítva, hogy leküzdésükhöz nem szükségeltetik külön felkészültség, átlagos kondícióval bárki bátran vállalkozhat rájuk. Az akadálypálya kialakításánál szempont volt, hogy mindenkinek - aki veszi a bátorságot és felmászik a magasba - sikerélménye legyen. A pályák fokozatosan nehezülnek, így mindenki a saját korlátait feszegetve tud tovább és tovább jutni a kalandpályákon. Az 1-es akadálypálya a legkönnyebb, ezt szinte kivétel nélkül mindenki teljesíteni tudja. Természetesen rajtad áll, hogy hány pálya teljesítését vállalod. Szabadon dönthetsz arról, folytatjod-e a kalandozást vagy sem. Az akadálypályák között le lehet jönni, vagyis, a mászás megkezdése nem jelenti azt, hogy a 6-os pálya végéig le sem jöhetsz. Minden egyes pályaszakasz után lejáró van, bármikor eldöntheted, hogy befejezed-e vagy épp folytatod a mászást a többi kalandpályán.

Néhány akadály kedvcsinálónak: tarzan hinta, kötélhíd, csigás átcsúszás, kötélháló mászás, csőben átkúszás és még lehetne sorolni.

Az akadálypályák teljesítése előtt oktatáson kell részt venni, ahol megismertetünk a felszerelés használatával és ellátunk hasznos biztonságtechnikai tanácsokkal! A biztonságos szórakozásról képzett animátoraink gondoskodnak.

A kalandpályán több mint 200 akadály vár leküzdésre az alábbi pályákon: 

 • 1 gyerek gyakorló kalandpálya

 • 1 felnőtt gyakorló kalandpálya

 • 4 gyerek kalandpálya + 1 csúszó pálya (130 cm-ig)

 • 5 junior kalandpálya + 1 csúszó pálya (130 - 150 cm magasság között)

 • 7 felnőtt kalandpálya + 3 csúszó pálya és 1 csúszó torony(új) (ha 150 cm-nél magasabb vagy!)

 • 2 csapatépítő kalandpálya

Csúszópályák

Az ősfák között kifeszített, mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A csúszópálya a „hab a tortán”

A különböző kalandpályák teljesítése után (vagy előtt) csúszópályákon száguldozhatsz. Saját, mini "Balatonunk" felett 1,5 km drótkötelet feszítettünk ki, így V alakban, a tó egyik oldalától a másikig süvíthetsz a kötélpályákon. Itt fizikai igénybevételre nem kell számítanod, csak a tiszta élmény vár Rád. A csúszópálya kiváló alkalmat nyújt, hogy mind testileg, mind pedig lelkileg, elszántsággal újratöltve vágj neki a következő kalandpályának.

Az önfeledt szórakozás mellett a legfontosabb a biztonságod, melyről természetesen a kötélpályákon is gondoskodunk. Indulásnál és érkezésnél is segítségedre lesznek képzett animátoraink. Speciális beülővel rögzítenek a kötélhez, így nem kell félned, hogy esetleg a vízbe esel. Ezen kívül néhány jó tanáccsal is ellátnak, arra ez esetre, ha esetleg csúszás közben mégis megállnál a kötélpálya valamelyik pontján.

A kalandpályák között hat, különböző csúszópálya vár rád:

 •  2 junior kötélpálya

 • 4 felnőtt kötélpálya

Vízidodzsem

Ezt imádni fogod! A "Kisbalatonon", kalandparkunk mesterséges taván motoros vízidodzsemekbe szállva, hatalmas vizicsatákat vívhatsz! A saját tervezésű és fejlesztésű vizidodzsem kicsik és nagyok egyaránt kedvelt szórakozása. A négy darab, egyenként kétszemélyes járművet felszereltük egy-egy nagy keliberű vizipuskával, így izgalmas vizicsatákon küzdhetsz meg barátaiddal. A vizidodzsem használatához biztonságod érdekében mentőmellényt biztosítunk, így gondtalanul szelheted a hullámokat. Animátoraink itt is segítségedre lesznek, indulás előtt a stégen ellátnak néhány szükséges "harci taktikával". Azt viszont nem árt ha tudod, egy vizidodzsem csatát sem úszhatsz meg szárazon.

Sliding tower - Csúszó torony

A Zamárdi Kalandpark egyik legújabb és legextrémebb élményeleme ami 2016-ban lett telepítve. A bejáratnál található, egykor kilátóként funkcionáló torony még nem sejtette, hogy a késöbbiekben az egyik legfontosabb funkciót fogja betölteni a kalandpark területén. 2016-ban egy teljes átépítésen ment keresztűl, magasabb és sokkal szebb lett, és bekapcsolódott a pályarendszerünkbe amivel együttesen betöltötte funkcióját. Több mint 12 méteres magasság és gyorsaság teszi az élményt felejthetetlenné a csúszotornyunkon amit mindenképpen próbálj ki ha hozzánk látogatsz.

Vízigolyó

Szeretnéd kipróbálni, milyen a vízen járás? itt megteheted! Egy 3 m átmérőjű felfújható gömbről van szó, amivel a vízen kell haladni. A vízigolyó egy rendkívűl látványos és szórakoztató tevékenység. A cél, hogy a golyóban meg tudj állni, megtaláld az egyensúlyodat, és minél nagyobb távolságot tudj megtenni vízen járva, álló helyzetben. Ez persze leírva igazán könnyűnek tűnik, ám közelről sem az. Mechanizmusát tekintve a mókuskerékhez hasonlít. Komoly egyensúlyérzékre és bátorságra van szükség. Akik a parton várakoznak, ők sem unatkoznak. A vízigolyóban járni próbáló személyt új oldaláról, különböző testhelyezetkben ismerhetjük meg. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt izgalmas, de veszélytelen kikapcsolódás.

Vízihenger

A Park belső tavának vízén a felfújt eszköz leginkább egy mosógépben eltöltött élményhez hasonlítható ami minden kisebb vendégünknek, de akár a nagyobbaknak is egy örök és vicces élményt szerezhet. A vízhengerben akár kettő fő is tartózkodhat sőt igazán csak párban izgalmas ennek az élményelemnek a használata! Pörögj velünk Te is! 

Élménygőzös

Igazi gőz, igazi élmény! Élménygőzös indul, kérjük a vágány mellett vigyázzanak! Új, az országban egyedülálló attrakcióval bővült a Zamárdi Kalandpark, azaz fokozódott a fokozhatatlan!

Az egész parkot bejáró, mesterséges tavunk mentén végigrobogó, alagúton és hídon átpöfögő minimozdony pontosan az, aminek látszik: az eredetivel minden apró részletében megegyező, valóban szénnel és vízzel működő igazi gőzmozdony – amely a masiniszta derekáig ér. 

A maga után húzott kocsikra a legkisebbek is felülhetnek, így végre a kisgyermekesek is bátran ellátogathatnak a Zamárdi Kalandparkba! 

Menetrend:

 • Nyitvatartási időben 30 percenként! (Egész óra és fél)

 • Menetidő kb 8-10 perc

 • A gőzös minden nap 10 órakor indul első útjára.

PowerFan - Ugrótorony

A PowerFan ugrótorony már méreteiben is egy impozáns látványt nyújtó émény elem a Zamárdi Kalandparkban, nem is beszélve a pazar kilátásról amit csak a legbátrabbak csodálhatak meg fentről. Ha kellően adrenalin függő vagy először meg kell másznod egy 15 méter magas tornyot, majd ha felértél na ott kezdődik amiért jöttél... A PoweFan Ugrótorony egy "szabadesés szimulátor" amit jelenleg az országban kizárólag nálunk próbálhatsz ki. Ha kellő a bátoráságod akkor ezt nem szabad kihagynod, mivel 12 méteres szabadesés vár rád, teljes biztonságban a Zamárdi Kalandpark legmagasabb pontjáról.

Kik használhatják a PowerFan Ugrótornyot?

Ha 30 kilógrammnál több vagy, de nem haladod meg a 120 kilógrammot. (18. életév alatt szülői engedély szükséges!)

Labirintus

A labirintusrendszer bejáratát a parkon keresztűl gyalog, vagy akár "Gőzivel" az élménygőzössel is megközelítheted, ugyanis saját vasútállomással rendelkezik ahol rövid időre megáll a kis pöfögő masina. A labirintusrendszeren átjutva egy hatalmas hajó fedélzetén találod magad, majd innen egy csúszdán keresztűl csúszhatsz a hajó gyomrába, közvetlenül egy minilabda tengerbe!

Kincsmosás

Misztikus és rejtélyes kincsek egy homokkal teli zsákba rejtve, amit magadnak kell kimosnod a kalandpark forrásánál egy szita segítségével.

Kapsz egy öklöm méretű kincses zsákot amely homokkal van megtöltve, de egy marék izgalmas kincset is rejt magában. Különböző ásványokat, csiszolt köveket, medálokat, kagylókat és egyéb meglepetéseket találsz a homokban amiket Neked kell a régi aranymosókhoz hasonlóan a szitába öntened és addig mosnod míg az összes homok eltűnik és a kincsek büszke tulajdonosa lehetsz! 

Csapatépítés

A Zamárdi Kalandpark ideális választás csapatépítés és egyéb céges rendezvények helyszínéül. A Balaton közeli park a csapatépítés különleges és kalandos helyszíne.

A csapatépítés során szakképzett trénerekkel és animátorokkal biztosítjuk a programok sikerét. A csapatépítésen résztvevők a zárt irodai környezetből kiszakadva valós élethelyzeteket szimuláló gyakorlatokat hajthatnak végre, így szerezve tapasztalatot a közösen végrehajtott munka hatékonyságáról.

Osztálykirándulás

A több mint 200 akadály, a tó feletti csúszópályák, vízi attrakciók, az egyedülálló élménygőzös és sok más érdekesség garanciát jelentenek arra, hogy az óvodás korosztálytól a középiskolás diákokig mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodjon nálunk. A mozgásos tevékenység az egészséges életmódra nevel; pályáink megmászása a lehető legjobb, játékos mozgásfejlesztés.

A legkisebbek számára 3 gyermekpálya, a nagyobbaknak 4 juniorpálya, a mégnagyobbaknak pedig 7 felnőttpálya áll rendelkezésre több kilométernyi mászási és csúszási lehetőséggel. A gyermekekkel felkészült animátorok foglalkoznak, akik számára elsőrendű a biztonság: minden résztvevő védősisakot és speciális felszerelést kap. A kalandtúra szelíd gyakorlópályákon kezdődik, ahol munkatársaink mindenkit megtanítanak a biztonságos pályahasználatra.

A feledhetetlen kalandparkozáson, szálláson, étkezésen túl akár több napra való, teljes programot szervezünk Önnek és osztályának, hiszen parkunk egy igazi turisztikai paradicsom, a Balaton régiójának szívében található, így a környék számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál. Segítünk abban, hogy az osztály ezek közül minél többel élhessen: a széles paletta a szomszédságunkban található gokartpályától a lovagláson, hajókiránduláson át a városnézésig és extrém kalandokig terjed. 

Árak

Galéria: 1 | 2 | 3 

forrás: zamardikalandpark.hu