Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Szent István Ünnepe

Szent István Ünnepe Program kezdete: augusztus 18.
Program vége: augusztus 20.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: zenei, mind, kulturális

Kultkikötő

Kultkikötő Program kezdete: június 22.
Program vége: augusztus 26.
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind, MOL Nagyon Balaton
Kult. & Szórakozás: szabadtéri színp., mind
Hónap: június, július, augusztus

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Tihanyi Szabadtéri Játékok Program kezdete: július 06.
Program vége: augusztus 25.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, zenei, mind, kulturális

Vitorlás programok a Balatonnál

Vitorlás programok a Balatonnál Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Program: mind, sport/verseny
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus

Bor és Kenyér Ünnepe

Bor és Kenyér Ünnepe Program kezdete: augusztus 16.
Program vége: augusztus 20.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

Káderek fürdőnadrágban - Hekk, kertmozi és vízibicikli a pártüdülőben

Káderek fürdőnadrágban - Hekk, kertmozi és vízibicikli a pártüdülőben Program kezdete: június 15.
Program vége: augusztus 24.
Település: Balatonvilágos
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, egyéb, mind, MOL Nagyon Balaton

Kórkép-korkép - A hévízi nyaralás évtizedei

Kórkép-korkép - A hévízi nyaralás évtizedei Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, kulturális
Kirándulás: mind, túra/séta

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Település: Kiscsehi
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Kirándulás: mind, túraútvonal, arborétum, term.véd.terület, túra/séta

Majestic Sounds Orgonakoncertek

Majestic Sounds Orgonakoncertek Program kezdete: április 11.
Program vége: október 31.
Program: mind, zenei
Hónap: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Ünnepek & Alkalmak: Augusztus 20.

Balaton Piknik

Balaton Piknik Program vége: augusztus 19.
Program kezdete: augusztus 19.
Település: Balatonboglár
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

Zalakarosi Fürdő

Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Zalakarosi Fürdő
Település:Zalakaros
Régió:Keszthely környéke
Megye:Zala
Szállás:mind, hotel/motel
Sport & Élmény:mind, röplabda/foci, tenisz/squash, kézi/kosárlabda, fitness, kerékpározás
Vizes sportok:mind, úszás
Vizes élmények:fürdő/uszoda, aqua-/csúszdapark, jacuzzi/kneipp, mind
Rekreáció:manikűr, gőzfürdő, mind, wellness/spa, szauna/tepidárium, masszázs, só-/jégszoba, kozmetika, fodrászat
Gyógyászat:mind, szakrend., gyógyászat, gyógyfürdő
Spec. feltételek:vízparti, gyerekbarát, akadályment.

Cím: Zalakaros, Thermál utca 4.

Információ

 • Tel.: +36 (93) 340-420

 • E-mail: info@furdo-zalakaros.hu

 • Web

 • Facebook

Nyitva tartás

Bemutatás

Családi élmények

 • Vízipók-Csodapók Gyermekvilág: Zalakaros a Balaton-régió családi fürdőjével, a Vízipók Csodapók Gyermekvilággal egész évben vizes és szárazföldi élményekkel szabad téren 400 m2 vízfelülettel, beltéren kétszintes élménybirodalommal várja a családokat. A Vízipók gyermekvilágban a legkisebbektől a junior korosztályig minden gyermek megtalálja a korosztályának megfelelő szórakozási lehetőséget 0-12 éves korig. Magas színvonalú gyermekbarát szolgáltatásaival garantáltan felejthetetlen élmény lesz a Zalakarosi utazás, legyen szó akár egy vizes családi napról, rövidebb üdülésről, hosszúhétvégéről vagy iskolai szünidőről.  A vízi attrakciók sokasága mellett száraz játszóház, klub animáció, színes, szórakoztató, egészségmegőrzéssel és sporttal kapcsolatos programokkal várnak mindenkit a Neckermann Lollo & Bernie Kids Club animátorai. 

 • Élményfürdő: A beltéri és kültéri élményfürdő szolgáltatásait egész éven át élvezhetik a Zalakarosi Fürdőre látogató vendégek. A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt, a wellness életérzését sugallja. Elősegíti az ellazulást, a munkával teli hétköznapok után segít a feltöltődésben, pihentető, jótékony hatásával hozzájárul a testi-lelki egészségünk megőrzéséhez. A beltéri élménymedencéből közvetlen kijárat vezet a kültéri medencébe. Télen-nyáron a termálvíz simogató hullámai és a kristálytiszta zalai levegő jótékony hatással van a közérzetre.

 • StrandA több mint 10 hektáros, szépen gondozott parki környezetben kialakított strand valóban a generációk találkozóhelye. A strand kialakítása is ezt tükrözi, kiválóan elkülönül egymástól a fiatal korosztály és az aktív kikapcsolódást kedvelő családosok körében népszerű aktív mozgalmas, vizes élményeket felsorakozta zóna a fürdő másik, csendesebb részén található rekreációs, pihenő zónától.

 • ADRENALIN CSÚSZDAPARK: 2016. év nyarának újdonsága az új, extrém csúszdákat felvonultató Adrenalin Csúszdapark, melynek egyes elemei egyedülállóak a dunántúli fürdők kínálatában.

 • Neckermann Lollo & Bernie Kids Club: A Neckermann Lollo & Bernie Kids Club programsorozat állandó, színes és szórakoztató gyermekprogramokkal maradandó élményekkel gazdagítja majd a kicsiket. A zene, tánc és csapatversenyek alkalmával mozgásigényüket vezethetik le. A tematikus programok, mint a kalóznap, vagy a lovagok és hercegnők napja pedig a kreatív szórakozásról gondoskodnak. A Klub Oázis Latino és az Aquasalsa táncos edzésprogram  latin ritmusokra és könnyen követhető gyakorlatokra épül, így kínálva élvezetes elfoglaltságot.

Gyógyászat

 • Gyógyvíz összetétel, javallatok, ellenjavallatok: Zalakaros, a nemzetközi viszonylatban is elismert fürdőváros hírnevét elsősorban a gyógyvízének köszönheti. 1962-ben szénhidrogén kutatások következtében leltek rá a föld mélyén lapuló 2300 m mélységből feltörő kincsre. Így nyithatta meg kapuit 1965-ben mindössze két medencével a Zalakarosi Fürdő, mely mára Magyarország egyik legnagyobb fürdőkomplexumává nőtte ki magát. Felújított fedett fürdővel, modern környezetben, évtizedes tapasztalatunkkal várjuk vendégeinket.

 • Fedett fürdő: A zalakarosi fürdő legkorábban megépült épülete, a fedett fürdő 2013. évtől teljesen új, modern környezetben várja a gyógyulni vágyó vendégeket. A „legyező” épületként ismert medencetérhez tágas, kényelmes pihenőterek biztosítják vendégeink számára a zavartalan pihenés lehetőségét. Az épületből tágas lépcsőházon keresztül vagy az új panoráma lifttel könnyedén megközelíthető a strandkert, közvetlen átjárással a strandi gyógyvizes medencéhez.

 • Gyógycentrum: A Zalakarosi Fürdő rekreációs és gyógyászati részlegének, egyik legjellegzetesebb épülete, a Makovecz Imre tervei alapján épült kupolás medence tér, melynek különleges hangulata, és a páratlan gyógyvíz együttes hatása járul hozzá a testi-lelki egészség megőrzéséhez. A gyógycentrum szabadtéri gyógyvizes medencéje csodálatos zöld környezetben, gondozott sziklakerttel, pihenő ágyakkal, öreg fák árnyékában, sajátos mikroklímával áll gyógyulni vágyó vendégeink rendelkezésére.

 • Gyógykezelések: A gyógyvízre épülő reumatológiai járóbeteg szakrendelésen évente több ezer gyógyulni vágyó páciens fordul meg fürdőnkben. Kiváló eredmények érhetők el egy-egy fürdőkúra során. A zalakarosi víz és gyógykezeléseink széles palettája kiválóan alkalmazható megelőzésre. Egyre több fiatal veszi igénybe kezeléseinket, egyre nagyobb hangsúlyt helyezve az egészségmegőrzésre és a megelőzésre. Az ülőmunka, a stresszes, rohanó életvitel következtében kialakuló panaszok, sportsérülések, baleseteket követő utókezelések kivitelezésére Zalakaros, az egészségmegőrzés fellegvára komplex, magas színvonalú szolgáltatást kínál. Zalakaroson várólista nélkül, akár azonnal elkezdheti a kezeléseket.

 • OEP információk: Az OEP által finanszírozott kezelések évente 2 alkalommal vehetők igénybe 3x15 darab kezelés és 1x15 darab alap fürdőbelépő formájában (kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek kezelésszáma maximum 10 darab lehet alkalmanként). Az orvosi vény és a kezelőlapok kiállításától számított 30 napon belül meg kell kezdeni a gyógyfürdő kezelést, mely a megkezdéstől számított 56 napig használható fel (kivétel a gyógytorna és az elektroterápia, melyek a megkezdéstől számított 30 napig használhatók fel). A kezelések lejárta után a beteg a kezelőlappal együtt kontrollvizsgálaton köteles megjelenni a kezeléseket felíró orvosnál, mivel kontrollvizsgálat nélkül nem kezdhető meg a következő kúra.

Szolgáltatások

 • Wellness: Kezeléseinket minőségi, gondosan válogatott alapanyagokkal, hozzáértő szakemberek végzik. Ülőmunkát és fizikai munkát végzőknek, Hölgyeknek és Uraknak egyaránt kínálunk testalkathoz, izomzathoz igazodó masszázs típust. Célunk, hogy Ön jól érezze magát és pozitív élményekkel gazdagodjon. Lazuljon el, pihenje ki a rohanó hétköznapokat nálunk, töltődjön fel Zalakaroson! 

 • Szauna udvar: A gyógycentrum épületében és a hozzá tartozó kertben kialakított szauna vidék tereiben szauna házikó, gőzfürdő és aroma szauna várja a vendégeket.

 • Fitness: Mozgás, kondicionáló terem, alakformáló órák, aquafitness.

 • Beauty: Szépségápolás, fodrászat és kozmetika, szoláriumok, flabélos.

 • Shop: Wellness shop saját gyógyvíz hozzáadásával készült termékekkel, egészség-és biobolt, ajándékbolt.

Vendégház

A Fürdő Vendégház Zalakaros központjában, a fürdő bejáratával szemben helyezkedik el. Kényelmes, jól felszerelt szobákkal, családi lakosztályokkal várjuk kedves vendégeinket. Összesen 52 fő elhelyezésére van lehetőség

Étterem

A szállodában 40 fős étteremmel és 40 fős terasszal várjuk vendégeinket. Bőséges svédasztalos reggelit kínálunk hideg és meleg ételekkel, ami igény szerint bővíthető félpanzióra is (3 fogásos vacsora, választható menükártyáról). Gyermekeknek kedvezményt biztosítunk az étkezés árából.

Árak

Galéria: 1 | 2 | 3 

forrás: furdo-zalakaros.hu