Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny
Program kezdete:november 17.
Program vége:november 17.
Település:Vonyarcvashegy
Régió:Keszthely környéke
Megye:Zala
Program:mind, gasztro/boros/sörös
Hónap:november

A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire (9-11 óra) velőt, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel.

Déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról.

Déltől kóstolási lehetőség (hurka, kolbász, sült császár, savanyúság, vagy toros káposzta). forrás

 Helyszín és időpont

 Elérhetőség

  • +36 (83) 348-253 | +36 (30) 380-6690 | +36 (30) 380-4871

  • info@vonyarcvashegy.hu | vonyarcvashegy@tourinform.hu

 Részletes program

  • 09.00 Disznóvágás bemutató

  • 10.00 Kolbásztöltő verseny kezdete

  • 11.00 Harmónikaszó Móger Péterrel

  • 11.30 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar

  • 12.00 Fertőszentmiklósi Férfi Dalárda

  • 13.00 Sütés megkezdése, kolbászok leadása

  • 14.00 Bereczki Zoltán

  • 15.00 Eredményhirdetés

  • 16.00 Irigy Hónaljmirigy

  • 17.00 Dévényi Tibi bácsi

  • 19.00 Dj. Szunyog “Slágerek éjszakája”

 Kapcsolódó tartalom

A fürdőruhát eltettük, de a Balatont ősszel sem felejtjük - több, mint 50 program őszre