Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programok

tavasz

március | április | május

tél

január | február | december

ősz

szeptember | október | november

nyár

június | július | augusztus

Programajánló

Füredi szüret

Füredi szüret Program kezdete: október 04.
Program vége: október 06.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Jókai Napok

Jókai Napok Program kezdete: április 26.
Program vége: április 28.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, sport/verseny, egyéb, mind

Hévíz-patak túra

Hévíz-patak túra Program kezdete: december 01.
Program vége: március 17.
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye Program kezdete: július 19.
Program vége: július 28.
Település: Kapolcs
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, MOL Nagyon Balaton, gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, zenei, egyéb

Lellei Gasztro Farsang

Lellei Gasztro Farsang Program kezdete: február 02.
Program vége: február 02.
Település: Balatonlelle
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Füredi Tavaszi Fesztivál

Füredi Tavaszi Fesztivál Program kezdete: március 15.
Program vége: március 17.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, mind

Gyenesdiási Keszegfesztivál

Gyenesdiási Keszegfesztivál Program kezdete: július 06.
Program vége: július 07.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

KóBor Túra

KóBor Túra Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Hónap: október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember

Jókai-bableves főzőverseny

Jókai-bableves főzőverseny Program kezdete: április 27.
Program vége: április 27.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

Tamás Pince - Csopak

Tamás Pince - Csopak
Tamás Pince
Tamás Pince
Település:Csopak
Régió:Balatonfüred környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet

Csopak egyik legjobb adottságú szőlőtermőhellyel rendelkezik a világon. Szőlőterületük 2,8 ha nagyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin. A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás üledékből tevődik össze. A szubmediterrán klímának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott. A terület nagy előnye az a tóról visszaverődő plusz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek. Ennek a sok összetevőnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudnak készíteni. 

A terület 60%-án Olaszrizling, 20%-án Cabernet franc, és hozzávetőleg 30%-án Syrah, Merlot, Szürkebarát és Pinot noir van. 

A szőlőterületet saját maguk művelik, és kizárólag ezt dolgozzák fel borrá. A legtöbb mai modern ökológiai segédanyag használatát elutasítják, sokkal inkább hagyatkoznak tapasztalataikra. Következetesen próbálkoznak a természetes egyensúly fenntartására, bio művelésmóddal. Ennek eredményeképpen boraik nem követik az internacionálisan gerjesztett "áramvonalas" borstílusokat sem.

A pincéjükben úgy készül a bor, mint ezelőtt száz vagy kétszáz éve, tehát boraik kizárólag fahordóban erjednek és ott is érlelödnek, fehérboraik minimum 9-11 hónapig 500-800 l ászok hordókban. Vörösboraik 22-23 hónapig, ászok és barik hordókban. Maga a pince is több mint 227 éves. Az erjedésnél a természetes élesztökre hagyatkoznak, a kénen kívül más kémiai segédanyagot nem használnak a pincében. forrás

Elérhetőség

  • +36 (70) 528-1015

  • 2017@tamaspince.com | info@tamaspince.hu

  • Web | Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 08.00-12.00 | 14.00-18.00

  • szombat-vasárnap: 09.00-12.00 | 14.00-17.00

  • Borkóstolás csak előjelentkezés esetén lehetséges!

Árak