Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Tökös futás Siófokon

Tökös futás Siófokon Program kezdete: november 03.
Program vége: november 03.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Tökfesztivál

Tökfesztivál Program kezdete: október 14.
Program vége: október 14.
Település: Balatonalmádi
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Füredi szüret

Füredi szüret Program kezdete: október 19.
Program vége: október 21.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Tökölődő játszóház

Tökölődő játszóház Program kezdete: október 27.
Program vége: október 27.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Városnap - Ünnepeljük együtt Siófok születésnapját!

Városnap - Ünnepeljük együtt Siófok születésnapját! Program kezdete: november 30.
Program vége: november 30.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: művészeti, zenei, egyéb, mind, kulturális

Nagyberek Túrák

Nagyberek Túrák Település: Balatonfenyves
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: nordic walking, kerékpározás

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang

Gasztrohegy hétvégék #5 - Gasztrofarsang Program kezdete: február 22.
Program vége: február 24.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Tök jó nap!

Tök jó nap! Program kezdete: október 20.
Program vége: október 20.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, zenei, egyéb, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát, kutyabarát

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, sport/verseny
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: mind, kerékpározás

Tamás Pince - Csopak

Tamás Pince - Csopak
Tamás Pince
Tamás Pince
Település:Csopak
Régió:Balatonfüred környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet

Cím: Csopak, Arany János u. 1.

Információ

  • Tel.: +36 (70) 528-1015

  • E-mail: 2017@tamaspince.com | info@tamaspince.hu

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 8.00-12.00 | 14.00-18.00

  • szombat-vasárnap: 9.00-12.00 | 14.00-17.00

  • Borkóstolás csak előjelentkezés esetén lehetséges!

Bemutatás

Csopak egyik legjobb adottságú szőlőtermőhellyel rendelkezik a világon. Szőlőterületünk 2,8 ha nagyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin. A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás üledékből tevődik össze. A szubmediterrán klímának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott. A terület nagy előnye az a tóról visszaverődő plusz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek. Ennek a sok összetevőnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudunk készíteni. 

A terület 60%-án Olaszrizling, 20%-án Cabernet franc, és hozzávetőleg 30%-án Syrah, Merlot, Szürkebarát és Pinot noir van. 

A szőlőterületet saját magunk műveljük, és kizárólag ezt dolgozzuk fel borrá. A legtöbb mai modern önológiai segédanyag használatát elutasítjuk, sokkal inkább hagyatkozunk tapasztalatainkra. Következetesen próbálkozunk a természetes egyensúly fenntartására, bio művelésmóddal. Ennek eredményeképpen boraink nem követik az internacionálisan gerjesztett "áramvonalas" borstílusokat sem.

A pincénkben úgy készül a bor, mint ezelőtt száz vagy kétszáz éve, tehát boraink kizárólag fahordóban erjednek és ott is érlelödnek, fehérboraink minimum 9-11 hónapig 500-800 l ászok hordókban. Vörösboraink 22-23 hónapig, ászok és barik hordókban. Maga a pince is több mint 227 éves. Az erjedésnél a természetes élesztökre hagyatkozunk, a kénen kívül más kémiai segédanyagot nem használunk a pincében.

Árak

Galéria: 1 | 2

forrás: tamaspince.com