NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Tamás Pince - Csopak

Tamás Pince - Csopak
Tamás Pince
Tamás Pince
Település:Csopak
Régió:Balatonfüred környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet

Csopak egyik legjobb adottságú szőlőtermőhellyel rendelkezik a világon. Szőlőterületük 2,8 ha nagyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin. A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás üledékből tevődik össze. A szubmediterrán klímának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott. A terület nagy előnye az a tóról visszaverődő plusz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek. Ennek a sok összetevőnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudnak készíteni. 

A terület 60%-án Olaszrizling, 20%-án Cabernet franc, és hozzávetőleg 30%-án Syrah, Merlot, Szürkebarát és Pinot noir van. 

A szőlőterületet saját maguk művelik, és kizárólag ezt dolgozzák fel borrá. A legtöbb mai modern ökológiai segédanyag használatát elutasítják, sokkal inkább hagyatkoznak tapasztalataikra. Következetesen próbálkoznak a természetes egyensúly fenntartására, bio művelésmóddal. Ennek eredményeképpen boraik nem követik az internacionálisan gerjesztett "áramvonalas" borstílusokat sem.

A pincéjükben úgy készül a bor, mint ezelőtt száz vagy kétszáz éve, tehát boraik kizárólag fahordóban erjednek és ott is érlelödnek, fehérboraik minimum 9-11 hónapig 500-800 l ászok hordókban. Vörösboraik 22-23 hónapig, ászok és barik hordókban. Maga a pince is több mint 227 éves. Az erjedésnél a természetes élesztökre hagyatkoznak, a kénen kívül más kémiai segédanyagot nem használnak a pincében. forrás

Elérhetőség

  • +36 (70) 528-1015

  • 2017@tamaspince.com | info@tamaspince.hu

  • Web | Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 08.00-12.00 | 14.00-18.00

  • szombat-vasárnap: 09.00-12.00 | 14.00-17.00

  • Borkóstolás csak előjelentkezés esetén lehetséges!

Árak