NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Szilveszteri és újévi programok a Balatonnál

Szilveszteri és újévi programok a Balatonnál
Szilveszteri és újévi programok a Balatonnál
Szilveszteri és újévi programok a Balatonnál
Program kezdete:december 27.
Program vége:január 04.
Program:gasztro/boros/sörös, kulturális, sport/verseny, zenei, egyéb, mind
Ünnepek & Alkalmak:Szilveszter/Újév
Hónap:január, december

Szilveszter a polgári év befejező, január 1-je pedig a következő év kezdőnapja. Szent Szilveszter pápa (IV. század) ünnepe - mivel az év utolsó napján halt meg -, gyakorlatilag az újév vigíliája (előestéje). A szilveszteri ünnepség, hajnalig tartó mulatozás, féktelen evés-ivás a római kori szaturnáliákban gyökerezik. A dorbézolás később elterjedt a világ számos részén és szilveszteri hagyománnyá vált. Európában sokáig mozgóünnepként ülték, az is előfordult, hogy vízkereszt idejére esett az ünnepség. Később, a XVI. századig karácsonykor ünnepelték az újévet. Végül XII. Ince Pápa pontot tett az ügy végére azzal, hogy 1691-ben kihirdette, hogy az újév napja mindig január 1. legyen. A keresztény világban azóta ünneplik e napon az újévet. A szilveszteri szokások közös célja, a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolni. A népi kalendárium szerint szilveszter az újév első napjával összefüggő nap, ezért a két nap szokásai, hiedelmei gyakran azonosak, illetve mindkét napra érvényesek. 

Szilveszteri és újévi programok Balaton-szerte, 2018-ban