NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Szentgáli tűzköves geotúra

Szentgáli tűzköves geotúra
Program kezdete:március 03.
Program vége:március 03.
Település:Szentgál
Régió:Veszprém környéke
Megye:Veszprém
Program:sport/verseny, mind
Kirándulás:mind, túra/séta
Hónap:március

Ezen a geotúrán a híres szentgáli tűzkő nyomába erednek a rtésztvevők. Fő attrakcióját a pengeéles tűzkőtörmelékkel borított úton érik el, mely elvezeti őket a több évezredes, ősi kovabányászat fejtőgödrei közé, ahol számos tűzkő darabon fedezhetik fel a pattintott kőkorszak itt élő embereinek keze nyomát. forrás

 Helyszín és időpont

 Elérhetőség

 Árak

  • felnőtt: 850,- Ft

  • gyerek: 400,- Ft

 Részletes program

  • Előzetes bejelentkezés szükséges előző nap 16 óráig

  • Időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő viselése ajánlott.

  • Távolság: 6 km
  • Túra ideje: 6 óra

Ezen a geotúrán a híres szentgáli tűzkő nyomába erednek a túrázók. Először a Tűzköves-hegy impozáns bányaudvaraiba kukkantanak be, ahol a földszerkezeti mozgások hatalmas erejét csodálják meg. Átvágják magukat a Tűzköves-hegyi barlangot rejtő bozóton és a barlang bejáratánál sok érdekességet hallhatnak a fokozottan védett barlangokról, és a denevérekről. Ezután egy vadcsapáson felkaptatnak a hegytető szálerdejébe, ahol a mészkőfejtő gödrök között egy jura időszaki kőzeteket rejtő régi kőbányába érkeznek. Mangángumós mészköveket és megkövült csigaházra emlékeztető ammonitesz vázakat rejtő kőzeteket fedezhetnek fel, miközben megidézik az egykor itt hullámzó tengerek lebilincselően gazdag élővilágát. A közelben tengeri liliomoktól csillogó, lemezes szerkezetű impozáns mészkőkibúvást ejtenek útba. 

Az erdő fái között utat keresve egy tisztáson újabb meglepetések várják őket, majd megcélozzák geotúrájuk fő attrakcióját: a pengeéles tűzkőtörmelékkel borított út elvezeti őket a több évezredes, ősi kovabányászat fejtőgödrei közé, ahol még a vakondtúrások is tűzkődarabokból állnak… számos darabon felfedezhetik a pattintott kőkorszak itt élő embereinek keze nyomát. Útjuk utolsó szakaszán csodálatos kilátás nyílik a Bakony hegyeire, a túrán hallottak megkapó összegzéseként. 

 Kapcsolódó tartalom

Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet - Bakonybél

Település: Bakonybél; Régió: Veszprém környéke; Megye: Veszprém; Kirándulás: erdő/parkerdő, völgy/medence, tájegység, term.véd.terület, mind, hegy/domb;