NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Szentbékkállai Nyár - A klasszikus zene fesztiválja a Káli-medencében

Szentbékkállai Nyár - A klasszikus zene fesztiválja a Káli-medencében
Program kezdete:június 29.
Program vége:augusztus 31.
Település:Szentbékkálla
Régió:Káli-medence környéke
Megye:Veszprém
Program:zenei, mind
Hónap:június, július, augusztus

Szentbékkálla település késő barokk temploma az idei nyáron 12. alkalommal ad otthont a klasszikus zene magyarországi élvonalát képviselő művészek fellépésének a XII. Szentbékkállai Nyár keretében. Szombat esténként összesen 10 alkalommal élvezhetjük a komolyzene legkiválóbb hazai művészeinek játékát a Káli-medence egyik legkisebb és legszebb falujában.

 Helyszín és időpont

 Elérhetőség

  • +36 (30) 635-6877 | onkormanyzat@szentbekkalla.hu

 Árak

  • Belépőjegy a helyszínen váltható.

  • felnőtt: 1800,- Ft

  • gyerek (14 éves korig): 900,- Ft

 Részletes program

június 29.

1. Klasszikus koncert a templomban - Schumann - Dohnányi est

július 6.

Bachianas Latinas - Volver La Vida és Devich család
J. S. Bach és a latin-amerikai zene

A Volver La Vida együttes: Csáki András Junior-Prima díjas gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész, Manuel B. Camino mexikói bassz-bariton és Bojta Zsuzsanna Bach Mindenkinek Fesztiváldíjas mezzoszoprán a latin zene iránt érzett szenvedélyes szerelem és az eddigi közös munkák során kialakult harmónia kapcsán döntöttek úgy, hogy 2018 tavaszán megalapítják a Volver La Vida nevű latin együttest. Zenéjuk felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig és a mexikói daloktól a forró tangókig. Mindezeket saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adják elő koncerttermektől fesztiválokon át világszerte, a latin zene szabadságát élvezve és kifejezve. Az együttes állandó vendégművészei: Thiago Bertoldi brazil zongoraművész és Devich Benedek Fischer Annie ösztöndíjas nagybőgőművész. A csapat tagjait képezik még: Jeszenszky-Böhm Attila argentin-magyar zeneszerző és Riederauer Richárd zenei vezető. Mivel az együttes tagjai folyamatosan koncertező klasszikus zenei művészek, és mindegyikük J. S. Bach zenéjének szerelmese, nem volt nehéz az összefüggéseket megtalálni a nagy latin-amerikai zeneszerzők és Bach zenéje között. A koncert első felében Bachot szólaltatja meg minden művész a saját hangszerén, és két ária is elhangzik az együttes számára komponált különleges hangszeres átiratokban. A koncert második felében Bach-hoz kapcsolható latin-amerikai műveket hallhatunk Jeszenszky-Böhm Attila kizárólag az együttes számára írt hangszerelésében.

július 13.

Balogh – Bánkövi család
Balogh Ferenc (Liszt-díjas hegedűművész), Sztankay Klára (zongora), Bánkövi Bence (cselló)

július 20.

Oláh Vilmos - A hegedű ragyogó csillaga
Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművész estje

július 27.

Four Bones Quartet

A Four Bones Quartet 2003-as fennállása óta megfordult a világ számos országában (Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Kínában, Németországban, Spanyolországban, Szlovéniában). A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégnek számítanak. "Egyedi, karakteres harsonaszólók, bravúros, homogén összhangzás. Ez, ami igazán jellemzi a Four Bones Quartetet" (Badische Zeitung). A 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük pedig kiválóan tükrözi a kvartett zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt, gazdagították zenei tárházukat belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Bocskor Bíborkával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).

augusztus 3.

Klasszikusan
Móré Irén (fuvola) és Szebik Borbála (orgona)

augusztus 10.

Jazz a templomban
Deseő Csaba (hegedű), Gyárfás István (gitár), Szaniszló Richard (ütőhangszerek, vibrafon)

A zenekar mainstream jazz-zenét játszik, természetesen a trió formációra jellemző intim, érzékeny megszólalással, finom kamarajátékkal, kollektív improvizációkkal.

augusztus 17.

Virágh András Gábor orgonaestje (egyben szerzői estje)

Virágh András Gábor Junior Prima Díjas orgonaművész, zeneszerző, a budapesti Szt. István Bazilika orgonaművésze, Kiss Alexandra Enikő (brácsa) , Nagy Míra (zongora).

Lejegyzett zene és improvizáció:

J. S. Bach: G-dúr csellószvit – Courante
improvizáció

J. S. Bach: d moll csellószvit – Praeludium
improvizáció

Virágh András Gábor: Gregorián vázlatok – ősbemutató

D. Buxtehude: e-moll Chaconne

Virágh András Gábor: Les visages de la lune

J. Brahms: Esz-dúr Szonáta

augusztus 24.

Remekművek - mesterfokon
Oravecz György Liszt-díjas zongoraművész estje

augusztus 31.

Bach-kamarakórus München
A Münchener Bach-Chor énekesei Felix Mayer vezetésével és a Simplicissimus kamamaraegyüttes

 Kapcsolódó tartalom

Káli-medence - Balaton-felvidék