NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Svert Kupa - Zamárdi

Svert Kupa - Zamárdi
Svert Kupa
Svert Kupa
Svert Kupa
Svert Kupa
Svert Kupa
Svert Kupa
Program kezdete:augusztus 10.
Program vége:augusztus 12.
Település:Zamárdi
Régió:Siófok környéke
Megye:Somogy
Program:mind, sport/verseny
Vizes sportok:mind, vitorlázás
Hónap:augusztus

Helyszín: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő

Időpont: 2018. augusztus 10-12 (viharnap: augusztus 13-14.)

Információ

  • Tel.: +36 (70) 516-5044

  • E-mail: svertkupa@gmail.com

  • Web

  • Facebook

Programleírás

Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye

A Balaton menti településeken évről-évre egyre több vízi, és ezen belül is vitorlás rendezvényt tartanak. Az országos-nemzetközi szinten is ismert Kékszalag, Fehérszalag, stb. versenyek, illetve a Balatonon megrendezett Európa- és Világbajnokságok mellett számtalan helyi kezdeményezés is
elindult.

Zamárdi városa rendelkezik a Balaton leghosszabb strandjával, de a partmenti viszonylag alacsony vízmélység miatt a vitorlázás itt - csakúgy, mint a délipart javarészén - a hajók egyrészével lehetséges. Ezt a sajátosságot előnnyé kovácsolva kerül megrendezésre a „Svert Kupa – Zamárdi” elnevezésű vitorlás verseny.

Mint a neve is mutatja, a regattán csak kis merülésű, uszonyos hajók indulhatnak. Korábban ezek a hajók voltak a leginkább elterjedtek a Balatonon, mivel a tó teljes felületén kényelmesen közlekedhettek. Az elmúlt évtizedekben némileg háttérbe szorultak a magasabb komfortot biztosító – és lényegesen drágább – tőkesúlyos társaikkal szemben. Amelyek sokszor a nyaraló szerepét is átveszik tulajdonosaiknál a tavon.

Az elmúlt néhány évben azonban úgy tűnik, ismét egyre népszerűbbé válik ez a hajófajta. Megújultak a legendás 25-ös jollék, egyre több nagy svertes hajó kerül ki – a többi közt – hazai és lengyelországi üzemekből, megmutatva, hogy ezek a hajók is kiválóan alkalmasak családi vitorlázásra és versenyzésre egyaránt. Sőt a balatoni vitorlázok körében árkategóriától függetlenül egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Kiemelten a déli parton értékes ingatlannal rendelkező tulajdonosok körében, de ezen felül az ifjúsági sportban és a tradicionális balatoni hajók kedvelői körében is egyaránt.

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért és a DELL valamint más szponzoraink értékes prémium tárgynyereményeiért. 2016-ban már az előrejelzések is azt mutatták hogy még több résztvevővel számolhatunk és a 122 nevező hajóval így is lett. Hiszen egy év alatt majdnem megkétszereződött a Svert Kupán indulni kívánó hajók és legénység szám. Tehát minden adott, hogy Te is a szelek szárnyán hajózz velünk legközelebb Zamárdi partjainál! 

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás népszerűsítése, egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken.

versenykiírás | nevezés

forrás: svertkupa.hu