NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár

Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár
Rippl-Rónai Fesztivál
Rippl-Rónai Fesztivál
Program kezdete:május 30.
Program vége:június 02.
Település:Kaposvár
Régió:Balatonboglár környéke
Megye:Somogy
Program:kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind
Hónap:június, május

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művésznegyeddé alakul a kaposvári belváros. A több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő fesztivál a város legjelentősebb, leglátogatottabb összművészeti fesztiválja. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg.

Felépítésében, programelemeiben sokszínűséget mutat. A fesztivál alapját Rippl-Rónai József munkássága és világa, a szecesszió és a képzőművészet adja, de teret enged a kapcsolódó művészeti ágaknak is – így válva összművészeti programmá. Megújulása folyamatos, minden évben a hagyományos és új programelemek egyensúlyára törekszik. forrás

 Helyszín és időpont

  • Kaposvár - Nagy Imre tér 2., Kossuth tér, Noszlopy Gáspár u. 1., Fő u. 10., Fodor J. u. 35., Bajcsy-Zsilinszky u. 1/C

  • 2019. május 30. - június 2.

 Elérhetőség

  • +36 (82) 501-501 | info@kaposvar.hu

 Részletes program

Bár összművészeti fesztivál, Rippl-Rónai kapcsán természetesen a képzőművészet a leghangsúlyosabb elem. Ez nem pusztán az ekkor nyíló kiállítások számában jelenik meg, hanem azokban az utcai programokban is, melyek a képzőművészek megjelenését, alkotás közben történő bemutatkozását, illetve a közönség aktív részvételét teszik lehetővé.

E programok az aktív, cselekvő részvételt, az alkotást állítják középpontba. Megvalósításukban a lehető legszélesebb körű együttműködés valósul meg a város alkotóművészettel foglalkozó intézményei és civil szervezetei között (egyetem, művészeti iskolák, képzőművészeti egyesületek). Az utcai „street art” programok (kalligráfia, napnyomatok, optikai játékok, portrérajzolás, pólótuning stb.) a belvárosban valósulnak meg.

A Rippl-Rónai-villa (Rippl-Rónai József egykori otthona) fontos rendezvényhelyszín, programjai Rippl-Rónai világát, a szecesszió korának hangulatát idézik, az elmélyülésre, elvonulásra is vágyó idősebb korosztály számára kínálnak igényes programokat (író-olvasó találkozó, paint cocktail, Rippl-Rónai kora gasztronómiájának bemutatása).

A képzőművészeti programokat a Kossuth téren felállított nagyszínpadon zenei koncertek kísérik. A fesztivál látogatói olyan előadókat hallgathattak meg eddig, mint a Heaven Street Seven, az Ivan and the Parazol, a Csík Zenekar, Boban Markovic, a Compact Disco, Lajkó Félix vagy Malek Andrea. 2017-ben utcazenei programmal egészült ki a zenei kínálat – a belváros több pontján feltörekvő, fiatal előadók muzsikáltak.

2017-ben először a fényfestés is markánsan megjelent a fesztiválon Rippl fénnyel fest! – Fényfestő Fiesta a Kaposvári Vigasságok terén címmel. A megyei önkormányzat és a múzeum közös udvarán bemutatott fényfestészeti csoda már első alkalommal is rendkívüli hangulatot teremtett a különleges helyszínen. Napközben az érdeklődők betekinthetnek a látványos tevékenység alkotófolyamataiba, így annak maguk is részeseivé válnak, este pedig a napközben készült munkákkal együtt kivetítik a műfajjal foglalkozó alkotócsoportok munkáit is. A program tulajdonképpen fesztivál a fesztiválban, az alkotótevékenységet a műfajjal összhangban lévő nagyszerű zenekarok koncertjeivel teszik még hangulatosabbá – 2017-ben például a Zagar húzta a talpalávalót.

A Szivárvány Kultúrpalota 2017-ben a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz csatlakozott természet- és környezetvédelmi tematikájú filmválogatásával. A Rippl-Rónai Fesztiválhoz annak teljes időtartama alatt szervesen kapcsolódik a vásár, amely minőségi kézműves és helyi termékekkel járul hozzá a hangulathoz. A rendezvény ideje alatt a Tourinform-iroda munkatársai városnéző sétákat vezetnek, melyeken bemutatják a város legszebb épületeit, tereit, utcáit.

A Compass Egyesület külföldi önkéntesei Rippl-Rónai József korát idéző jelmezekben vesznek részt a fesztiválon, ami fontos hangulati kiegészítő elem, illetve standjukon lehetőséget adnak az európai önkéntesség megismerésére.

A fesztivál utolsó napja mindig a gyerekeket helyezi a középpontba, hiszen május utolsó vasárnapja gyermeknap. Színpadi programokat, tevékeny, alkotó foglalkozásokat kínálunk a korosztály számára. A szabadtéri programokon túl a Csiky Gergely Színház is több elemmel csatlakozik a fesztiválhoz, még inkább felejthetetlenné téve a látogatók élményeit.

 Kapcsolódó tartalom

Ütős programokkal robban be a balatoni tavasz