NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban

Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban
Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban
Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban
Program kezdete:június 09.
Program vége:június 09.
Település:Badacsonytomaj
Régió:Badacsony környéke
Megye:Veszprém
Program:kulturális, egyéb, mind
Hónap:június
Ünnepek & Alkalmak:Pünkösd

Romantikus eljegyzés Pünkösdkor, a Rózsakőnél, mely varázserővel bír. Gyere el a pároddal, ne hagyjátok ki az élményt!

Hagyományok, népszokások kelnek ismételten új életre a Pünkösdi Eljegyzés rendezvénysorozatban!

A Badacsony valaha működő vulkán volt, és egyszer csak legurult róla egy szikladarab, ami jelentős hatással lehetett a szerelemi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy szerelmes pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön háttal a Balatonnak, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak. 

Ez a legenda él tovább a pünkösdvasárnapi eljegyzésekben is. Ilyenkor a párok és vendégeik a badacsonytomaji Bazalttemplomtól felsétálnak a Badacsony-hegyre, a Rózsakőhöz, ahol ünnepélyes keretek között megtörténik a ceremónia. (Ha valaki idén szeretne megházasodni, és meg is van hozzá a megfelelő partner, megéri jelentkeznie a pünkösdi eljegyzésre, hiszen a legenda örök boldogságot ígér.) Már jóval a kézfogó előtt kiválasztják az Eljegyzési Bort, amit majd a Szegedy Róza Háznál csapra is vernek. Ráadásul a legszerencsésebb pár egy hosszú hétvégényi próba nászutat is nyer a Vulkánok Völgyében, Badacsonyban.

Hogyan is lehet jelentkezni?

Küldj egy rövid fényképes bemutatkozást a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címre! Pár mondatban írd le a találkozásotok történetét, a hobby-tokat vagy bármit, amit fontosnak tartasz elmondani magatokról! forrás

 Helyszín és időpont

 Elérhetőség

  • +36 (87) 531-013 | badacsonytomaj@tourinform.hu

 Részletes program

  • 11.00 Jegyespárok ünnepélyes köszöntése a Bazalttemplomnál Badacsonytomajon. Pünkösdi menet indulása Dottó vonattal, útközben Pünkösd köszöntése énekkel, tánccal. A kijelölt megállóknál borral, finomságokkal kínálják a párokat és vendégeiket. A rendezvény alatt lakodalmi játékokkal, hagyományokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők! A jó hangulatról, vidámságról, énekről és táncról a Badacsonytördemic Táncegyüttes gondoskodik. Az állomások: Borbarátok Étterem, Bacchus Apartman & Borbarlang Vinotéka, Dísztér,  Rózsakő, Szegedy Róza-ház Irodalmi és Bormúzeum

  • 13.00 Romantikus eljegyzés a szerelmesek kövénél, a Rózsakőnél, ahol a jegyespárok kapnak egy kézműves eljegyzési gyűrűt, hogy örökre emlékeztesse őket a Badacsonyban tett fogadalmukra.

  • 14.00 Koccintás a jegyespárokkal a Szegedy Róza-háznál az eljegyzések borával, ahol a párok kívánság lufikat engednek el, majd sorsolásra kerül a badacsonyi hosszú hétvége.

  • 14.30 Közös tánc a Tördemic Néptáncegyüttessel

 Kapcsolódó tartalom

Badacsony

0

Szegedy Róza Ház - Badacsony

0

Hurrá nyaralunk! Irány Badacsony!

0