Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Majthényi Présház - Balatonlelle

Majthényi Présház - Balatonlelle
Majthényi Présház
Majthényi Présház
Majthényi Présház
Majthényi Présház
Majthényi Présház
Település:Balatonlelle
Régió:Balatonboglár környéke
Megye:Somogy
Gasztro & Bor:mind, étterem/vendéglő, borászat/pincészet, borbár/vinotéka
Spec. feltételek:biciklibarát

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. 

Az épületet 1784-ben  a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érlelik a Konyári család legjobb vörös borait. 

Az étterem kínálatát folyamatosan alakítják annak érdekében, hogy a magyar specialítások mellett, megismertessék a modern gasztronómia újdonságait is a vendégekkel, melyeket az ahhoz illő minőségi Konyári nedüvel öblíthetünk le. A teraszról a déli part legszebb kilátása tárul a elénk, Keszthelytől Balatonfüredig. Gyönyörködhetsz a táj szépségében és a felejthetetlen balatoni naplementében. A hely különlegessége nem csak a csodálatos kilátás, a kiváló ételek és a jó bor, hanem itt található Magyarország legnagyobb gyurgyalag (méhészmadár) kolóniája is, amit 2013-ban az “év madarának” választottak. A Kishegy manapság tökéletes helyszín a kulináris élvezeteket kedvelőknek, panorámarajongóknak, de kellemes időtöltés a kirándulni és kikapcsolódni vágyók számára egyaránt. forrás

 Elérhetőség

  • +36 (20) 968-2397

  • info@konyari.hu | borkostolo@konyari.hu

 Nyitva tartás

  • május-szeptember: hétfő-vasárnap, 12.00-22.00

 Árak

 Kapcsolódó tartalom

Konyári Pincészet és Vendégház - Balatonlelle

15+1 borterasz, mely minden Balaton-rajongó szívét megdobogtatja

Itt az új balatoni "borkoktél"! Nem rázva, keverve!

Szent Donát-kápolna - Balatonlelle