Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Levendula Porta - Kékkút

Levendula Porta - Kékkút
Levendula Porta
Levendula Porta
Település:Kékkút
Régió:Káli-medence környéke
Megye:Veszprém
Nevezetesség:mind
Kirándulás:mind
Gasztro & Bor:mind, piac/termelő/delikát
Spec. feltételek:gyerekbarát, kutyabarát, biciklibarát

A Levendula Portát Keszthelyi Eníd és Keszthelyi Tibor álmodta meg. Családi gazdaság, ahol állatokkal, falusi vendégasztallal, programszervezéssel és különleges egyedi termékek előállításával foglalkoznak, mint például a levendulaszörp.

Mindketten agrárvégzettségűek, és mindig is szerettek volna Kékkúton élni valamint mezőgazdasággal foglalkozni. 2011-ben ültették el Kékkúton az első Tihanyból származó francia levendula töveket, melyek virágából következő évben levendulaszörp, egyéb levendulás szörp és levendulazselé készült. Terméküket kézzel festett (grafika Szávay Eníd) üvegekben kezdték el árulni a Káptalantóti Piacon, ami sikeres volt a vevők körében és később kiérdemelte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyét is. Az érdeklődésen felbuzdulva bővítették az ültetvényt, remélve, hogy a közel kétezer tő termése ki tudja elégíteni az igényeket. forrás

 Elérhetőség

  • +36 (20) 530-4884 | +36 (20) 417-4436

  • enid.keszthelyi@gmail.com | tibor.keszthelyi@hotmail.com

  • Web | Facebook

 Nyitva tartás

 Árak

  • Belépő a gazdaságba: 300,- Ft / fő (gyermekeknek 4 éves korig ingyenes)

  • Szörpkóstolóval egybekötött belépő: 600,- Ft / fő (gyermekeknek 4 éves korig ingyenes)

  • Levendula-séta: 1.000,- Ft / fő (minimum 3 felnőtt főtől; gyermekeknek 4 éves korig ingyenes)

  • Sajtkészítés: 30.000,- Ft / 1-5 fő

  • Sajtkészítés bemutató: 2.000,- Ft / fő (10 főtől)

 Kapcsolódó tartalom

7 szuper levendulás hely a Balaton környékén

7 szuper levendulás hely a Balaton környékén Van valami különleges energiája a levendulának. Nem tudni, hogy a színe, az illata, vagy ...