NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Katona Borház - Balatonboglár - Szőlőskislak

Katona Borház - Balatonboglár - Szőlőskislak
Katona Borház
Település:Balatonboglár
Régió:Balatonboglár környéke
Megye:Somogy
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet

A Katona Borház 1996 őszén alakult, felélesztve a családi hagyományokat. Pincészetük jelenleg 45 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli oldalán, a Balatonboglári Borvidéken, 2006 óta pedig 1 hektárt művelnek Tokaj Hegyalján.

A szőlőt boglári pincészetükben dolgozzák fel és érlelik is palackozásig, de van, hogy kierjedt boraik egy részét budafoki pincéjükbe szállítják további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. Fehér-, rosé- és vörösboraikat reduktív körülmények között leginkább acéltartályokban tárolják, de emellett készülnek borok 225 literes barrique és 500 literes ászokhordókban is.

A Borászat munkájában szerves szerepet tölt be a második generáció, azaz a család fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, ahol a technológia jól összefér a hagyományokkal.

Boraik a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.

Borkóstolók

Budafoki és balatonboglári pincéikben előre egyeztetett időpontokban lehetőség van rendezvények lebonyolítására. Pincészetük az egyszerű, pár fős borkóstolóktól (6-8 főtől), a többszáz fős, céges rendezvényekig vállal szervezést. A programok alatt borbemutatót tartanak. A sommelier/borász minden felmerülő kérdésre szívesen válaszol, bemutatja a borászatot és a borokat. Igény szerint 4, 6, vagy 8 boros kóstolót tartanak. A rendezvény alatt pincesétára is sor kerül, melynek köszönhetően a vendégek betekintést nyerhetnek a borkészítés folyamatába. » részletek

Cím

Kapcsolat

  • Tel.: +36 (85) 353-461 | +36 (20) 221-0871

  • E-mail: info@katonaborhaz.hu

Nyitva tartás: hétfő-péntek, 9.00-17.30 - Előzetes bejelentkezés szükséges!

forrás: katonaborhaz.hu

Flört, Nálad vagy Nálam, Most vagy Soha?