NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Kalóz Strandbisztró - Balatonudvari-Fövenyes

Kalóz Strandbisztró - Balatonudvari-Fövenyes
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Kalóz Strandbisztró
Település:Balatonudvari
Régió:Balatonfüred környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, bisztró/ételbár, kávézó/teázó, borbár/vinotéka
Spec. feltételek:vízparti, gyerekbarát, biciklibarát

Cím: Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.

Információ

  • Tel.: +36 (30) 967-3888

Nyitva tartás: június-szeptember, hétfő-vasárnap, 10.00-22.00

Bemutatás

A mi fövenyesi történetünk - több mint tíz éve - egy lábtöréssel indult, aztán úgy alakult, hogy itt történt velünk minden, ami egy ember életében igazán fontos lehet. A Kalóz számunkra érzelmi kérdés és egy “furcsa hobby” lett, éppen ezért komolyan vesszük. A balatoni strandbüfék közül elsőként szálltunk szembe a hekk és a lángos egyeduralmával, de még mindig tanuljuk és alakítjuk, hogyan lehet a strandon is valami jót, valami mást, gasztronómiai élményt adni...

A fövenyesi strandon 2003 óta családi vállalkozásban üzemel a Kalóz Büfé, ma már Kalóz Strandbisztró néven. Mindig jó strandbüfét szerettünk volna, minőségi, helyi alapanyagokból, minőségi ételeket és italokat adni a strandon. Hosszú folyamat volt, mire megvalósíthattuk azt, amit fejben már sokkal korábban összeraktunk...

A strandbüfézés a vendéglátás elég speciális ága, mert szezonális, nagyban függ az időjárástól, és mire összeáll a csapat, a személyzet, már vége a nyárnak és következő évben a csapatépítést új emberekkel újra kell kezdeni... De az elmúlt években szerencsénk volt, mert olyan kollégákat, szakmai partnereket találtunk, akikkel együtt tudtunk gondolkodni. 2015 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és dobtuk a hekket meg a lángost, amit mi soha, de soha sem szerettünk, és a legtöbb amit tehettünk, hogy igyekeztünk tisztességesen elkészíteni. De már nem kell, ezt a vendégeink is visszaigazolták. Szerintünk a Balatonnak egyáltalán nincs szüksége a tájidegen hekkre, lángost pedig az süssön, aki nagyon finomat tud. Mindenki találja meg a saját arculatát, a vendégeknek pedig legyen választásuk a strandon is.  Az elmúlt évek sikereihez, és ehhez az új szemlélethez persze kellett az is, hogy az egész Balaton, a balatoni vendéglátás a minőség irányába induljon...

2015-ben sok jó dolog történt velünk; Harcsa&Krumpli ételünk az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett, a strandbüfék közül elsőként megkaptuk a ‘Vidék Minősége, Éltető Balaton-felvidék’ védjegyet, és a Balaton Kör tagjai lettünk. Sok balatoni termelővel kerültünk kapcsolatba, akiknek a termékeiből, alapanyagaiból főzünk, és akikkel igazán jó kapcsolatot ápolunk. Vannak izgalmas programjaink, koncertek, felolvasóestek, táncos bulik. És van sok vendégünk, akik az évek alatt a barátaink lettek...

2016-ban ezt a munkát folytattuk. Még több helyi termelőtől vásároltunk, még többet kísérleteztünk, és megnyitottuk a badacsonytomaji Kalózt is.

2017-ben - Kocsis Bálint mesterszakáccsal, a Kalóz kreatív séfjével - újabb szintre lépünk. Ismerve vendégeink igényeit, a régi kedvenceket megtartva, új strandételeket alkotunk. Kínálatunk egészségesebb, tradícionálisabb, mégis innovatívabb lesz.

Izgalommal és szeretettel várunk mindenkit, kisebb és nagyobb társaságokat is, strandolni, ebédelni, vacsorázni!

Galéria: 1

forrás: kalozstrandbisztro.hu