NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Istvándy Borműhely - Badacsonytomaj

Istvándy Borműhely - Badacsonytomaj
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Istvándy Borműhely
Település:Badacsonytomaj
Régió:Badacsony környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet, borbár/vinotéka
Spec. feltételek:egész évben

Az Istvándy család története több mint 200 évre, az 1800-as évek kezdetére vezethető vissza. A család életében a paraszti gazdálkodáson belül kezdettől fogva a szőlő- és bortermelés jelentette a legfontosabb megélhetési lehetőséget.


Nagypapa borász volt, Édesapám agrármérnök, saját ültetvényei is voltak a szövetkezeti munka mellett, a borászkodással pedig kiegészítésképpen foglalkozott. Eleinte nem is árulta palackozva a borait, csak a barátainak adta őket, és egy-két étteremnek szállított. Majd ő is eljutott egy fordulópontra, amikor úgy döntött, a minőség felé indul. Édesapám elhatározta hogy csak palackozva fogja értékesíteni a borait, megkezdte a terméskorlátozást, csak a legjobb fekvésű területekről szüretelt, kialakult a saját stílusunk

- tudhatjuk meg Istvándy Gergelytől


A 2003-as év fontos mérföldkő a családi birtok életében. A új generációval, Gergellyel úgy döntöttek, hogy a legmagasabb minőség felé indulnak: a legjobb fekvésű területeikről terméskorlátozott szőlőt szüretelnek és kizárólag palackozva értékesítik boraikat.

Fontos számukra a tradíciók ápolása, a tapasztalatok, illetve a megfigyelések továbbadása. Családjuk elkötelezett híve annak, hogy a hely múltjához és hírnevéhez méltóak legyenek. Hangsúlyt helyeznek a Badacsonyi Borvidéken termő egyedülálló Kéknyelű szőlőfajtára, valamint erre a vidékre jellemző Szürkebarátra és Olaszrizlingre. forrás


Pincészetünk jövőjét családunk a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. Ősi eredete az idők homályába vész, nevét a levél nyelének kékes színéről kapta.

Családunk kezdetektől közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében. Szeretnénk felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatokat nyithatunk a borvidék számára.

- meséli Istvándy Gergely



  Elérhetőség

  • +36 (70) 361-8421 | info@istvandy-pinceszet.hu

  • Web | Facebook

 Nyitva tartás

egész évben

  • csütörtök-vasárnap: 11.00-19.00

 Kapcsolódó tartalom

Villa Ria - Badacsony

Istvándy Birtok & Piknikbár - Káptalantóti

Hurrá nyaralunk! Irány Badacsony!

Hurrá nyaralunk! Irány Badacsony! Nem kell egy vagyont elkölteni a nyaralásra. A Balaton északi részén is találunk olyan ...

Istvándy Liget - Káptalantóti