NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Hungarikum Esték - Balatonalmádi

Hungarikum Esték - Balatonalmádi
Hungarikum Esték
Hungarikum Esték
Hungarikum Esték
Hungarikum Esték
Hungarikum Esték
Hungarikum Esték
Program kezdete:július 23.
Program vége:július 30.
Település:Balatonalmádi
Régió:Veszprém környéke
Megye:Veszprém
Program:gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind
Hónap:július
Spec. feltételek:vízparti

Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, hagyományőrző programok, magyar zenei sztárok, élő koncertek, népmesék, esténként utcabál és retro diszkó vár mindenkit 8 napon keresztül. Helyszín és időpont

 Elérhetőség

  • +36 (88) 594-081 | almtour@gmail.com

 Részletes program

A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület 2009-ben rendezte meg először Balatonalmádiban hagyományteremtő szándékkal a magyar értékek fesztiválját, a Hungarikum Fesztivált. A rendezvény célja, hogy ízelítőt adjon Magyarország kulturális értékeiből, hagyományaiból, szokásaiból, hozzájárulva ezzel a nemzeti örökség részét képező hungarikumok megőrzéséhez és közvetítéséhez. 

A Hungarikum Fesztivál hagyományos műsorai között naponta 4-5 program került lebonyolításra. A programok között megtalálható családi gyerkőc játékprogram, mesemondás, helyi illetve térségi hagyományőrző csoportok, zenés, táncos előadás, élő koncert, retró diszkó, operett előadás, nótaest, illetve sztárvendégek fellépése. A látogatók napközben népi iparművészek és kézművesek (pl.: fazekas, festőművész, hímző, népi ékszerkészítő, fafaragó, bőr-és szőrmekészítő termék- és mesterség- bemutatóit tekinthették meg. A fesztivál által képviselt kulturális és művészeti ágazatok fejlődését és népszerűsítését az ezen ágazatok hagyományait őrző és értékeit képviselő személyek és csoportok rendezvényen való bemutatkozási lehetősége biztosítja színpadi előadások, fellépések, kiállítások, mesterség-bemutatók, vásárok keretében. 

A programokba több esetben bekapcsolódhatnak a látogatók, az így kialakult személyes élmény hosszú távon megmarad az emlékezetben, ami újabb igényt generál a hasonló programokon való részvételre.