NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Hévíz-patak túra

Hévíz-patak túra
Hévíz-patak túra
Hévíz-patak túra
Hévíz-patak túra
Program kezdete:december 01.
Program vége:március 17.
Település:Hévíz
Régió:Keszthely környéke
Megye:Zala
Program:sport/verseny, egyéb, mind
Kirándulás:mind, túra/séta
Vizes sportok:mind, kajak/kenu
Hónap:január, február, március, december
Spec. feltételek:vízparti, gyerekbarát

Hévíz-patak túra egy igazán különleges téli vízitúra helyszín. Több mint egy évtizede szerveznek ide vízitúrákat téli időszakban. Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A patakot Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava. 

Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágjából. forrás

 Helyszín és időpont

 • Hévíz-patak 

 • beszálló (találkozó helye): Hévíz-tó parkoló (Hévíz, Ady Endre utca - Hévízi tófürdő bejáratával szemben, az út másik oldalán, a Hévíz-patak bal partján lévő parkoló.)

 • útvonal: Hévíz - Fenékpuszta

 • kiszálló: 76-os út, Hévíz-patak hídja, Sármellék és Fenékpuszta között. ( Parkolni nem a töltésen, hanem az út déli oldalán lévő parkolókban lehet. A töltésre kizárólag a kenuszállító autók mehetnek fel.)

 • 2018. december 1. - 2019 március 17.

 Elérhetőség

 • +36 (30) 216-4668 | +36 (30) 238-5600

 • info@vidra-vizitura.hu     

 • Web | Facebook 

 Részletes program

A túra időpontjai

Kizárólag decembertől március elejéig vannak túrák, mivel - a természet védelme érdekében - a nemzeti park csak erre az időszakra ad ki engedélyt. Ebben a téli időszakban péntek-szombat-vasárnaponként van Hévíz-patak túra az alábbi időpontokban.

 • 2018. december 1., 2., 7., 8., 9., 14., 15., 16., 17., 21., 22., 23., 27., 28., 29., 30., 31.

 • 2019. január 2., 4., 5., 6., 11., 12., 13., 18., 19., 20., 25., 26., 27.

 • 2019. február 1., 2., 3., 8., 9., 10., 15., 16., 17., 22., 23., 24.

 • 2019. március 1., 2., 3., 8., 9., 10., 15., 16., 17.

A túra távolság

9,5 km

A túra időtartam

1 nap (6 óra összesen, ebből az evezés kb. 4 óra).

A túra nehézsége

A patak besorolása ZWA (könnyű síkvíz), teljesen kezdők és gyerekek is jelentkezhetnek. A víz hőfoka indulásnál téli időszakban a beszállónál 25 fokos, majd folyamatosan hűl. A vízmélység 30 cm és 1 méter közötti.

Szükséges felszerelés

A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőbe, az aktuális napi időjárásnak megfelelő meleg (szél- és esőálló) öltözékben. Érdemes vinni valami rágcsálnivalót, szendvicset, meleg teát termoszban. Esetleg legyen pár főre váltás száraz ruha, borulás esetére. Nagyon stabil és kényelmes hajókkal túráztatnak, nagyon ritka a borulás.

A túra menete

9 órakor találkozás a Hévízi patak parkolójánál. Ez a tóval szemben van, az út másik oldalán található. A hajóbeosztás és a felszerelés összeállítása után minden túrát oktatással kezdenek, a teljesen kezdőknek megtanítják a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, ők is fognak újat hallani.  A túra útvonala kb. 10 km, ez kényelmes, könnyed tempóban, pihenővel kb. 3-4 órai evezést jelent. Evezés közben kenunkkal figyelni kell a vízinövényekre, azokat ki kell kerűlni, az evezőket óvatosan kell kivenni a vízből, hogy ne szakadjon el a száruk. Közel van a Kis-Balaton, a madarak átjárnak a patakra,  nem szabad kiabálással zavarni őket. A túrán segítenek a sofőrök mozgatásában, az autóitokat a túra végére lejuttatni.

 Árak

 • A túra díja: 6.000,- Ft/fő

 • Belépőjegy a nemzeti parkba: 1.000,- Ft/fő, amit a túra díja nem tartalmaz.

» jelentkezés

 Kapcsolódó tartalom

Hévízi-lefolyó

Hévízi-tó

Szokatlan téli túrák a Balatonnál Mit csinálj télen a Balatonnál?