NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Gergely Borház - Balatoncsicsó

Gergely Borház - Balatoncsicsó
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Gergely Borház
Település:Balatoncsicsó
Régió:Káli-medence környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, étterem/vendéglő, borászat/pincészet, grillterasz
Szállás:mind, panzió

A Gergely Borház a Balaton-part közelében Zánkától 7 km-re Szent Balázs-hegyen található a Nivegy-völgy szívében, Szentantalfa és Balatoncsicsó falvak határában.

Borászat

A Családi pincészetet Szabó László alapította közel 30 évvel ezelőtt. A hagyomány pedig még ennél is messzebbre nyúlik vissza, hiszen már az ő nagyapja is foglalkozott szőlőtermesztéssel. Az ősöktől kapott motivációk, tapasztalatok és egy nagy adag tettvágy birtokában szinte a semmiből indulva kezdte el építeni a gazdaságát.

Mára a szülők kemény munkája révén egy korszerűen kiépített pincészettel rendelkeznek, amely egyedülálló itt a Nivegy-völgyben. 25 hektár szőlőt művelnek ellenőrzött bio gazdálkodásban. Ültetvényeik a legkiválóbb dűlőkben találhatók, ezek átlagéletkora 10 év. A borvidékk tradíciójának megfelelően elsősorban fehérszőlőket termesztenek, de kisebb mennyiségben kék szőlővel is foglakoznak. A szőlőtermesztéstől a borászaton keresztül az értékesítésig minden munkafolyamatot a család végez.

A közelmúltban lezajlott beruházás eredményeként elkészült egy új pince, egy modern gépekkel felszerelt szőlőfeldolgozó. A must erjesztését központilag vezérelhető, hűthető tartályokkal végzik. Pincészetük reduktív és oxidatív érlelésű borokat is készít.

Vendéglátás

5 éve foglalkoznak vendéglátással. Az idelátogatók festői környezetben kitűnő borokat kóstolhatnak, és kemencében sült specialitásokkal is megismerkedhetnek. A kemencés lakomákkal egybekötött borkóstolókat a 60 férőhelyes pinceétteremben, vagy jó idő esetén a Balatoni panorámás – még több látogatót fogadni képes – kerthelyiségben bonyolítják le.

2015 júniusában nyílt meg újonnan épült rendezvénytermük, mely a nyitó évben számos jól sikerült esküvőnek és egyéb rendezvénynek adott otthont. A magával ragadó környezetben található épület kiválóan alkalmas egy örökre szóló élményt nyújtó esküvő, vagy egy jó hangulatú borkóstolós est lebonyolítására. A belső rész befogadóképessége 80 fő, de az épület előtt található nagy terasz lehetővé teszi, hogy jó idő esetén még több embert is vendégül láthassanak.

Szállás

A Pincészetnél szálláshelyet is kialakítottak, 5 vendégszobával rendelkeznek. Ezek szépen kiépített tágas szobák, melyek minden esetben saját fürdőszobával rendelkeznek. 2 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas és 1 db 4 ágyas szoba van, igénytől függően mindegyik pótágyazható. Így 14 főt, pótágyakkal 18 főt tudnak elszállásolni. A szobák WI-FI internet csatlakozással felszereltek, a vendégház területén parkoló biztosított. forrás

 Elérhetőség

  • +36 (30) 266-7528, +36 (30) 497-8180 | gergelyborhaz@t-online.hu

  • Web | Facebook

 Nyitva tartás

  • tavasz-ősz: hétfő-vasárnap, 07.00-20.00

  • tél: hétfő-vasárnap, 08.00-17.00

  • A borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges!

 Kapcsolódó tartalom

15+1 borterasz, mely minden Balaton-rajongó szívét megdobogtatja

Itt az új balatoni "borkoktél"! Nem rázva, keverve!

Ezeken a helyeken szuper balatoni esküvőd lehet Szent Balázs templomrom - Balatoncsicsó Szent Balázs-hegyi Levendulás - Balatoncsicsó