NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Garamvári Szőlőbirtok - Balatonlelle

Garamvári Szőlőbirtok - Balatonlelle
Garamvári Szőlőbirtok
Garamvári Szőlőbirtok
Település:Balatonlelle
Régió:Balatonboglár környéke
Megye:Somogy
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet, borbár/vinotéka

Cím: Balatonlelle, Kishegyi út 42.

Információ

  • Tel.: +36 (85) 454-701

  • E-mail: vinarium@garamvariszolobirtok.hu | lelle@garamvariszolobirtok.hu

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

május-augusztus

  • hétfő: 7.30-16.00

  • kedd-péntek: 7.30-18.00

  • szombat: 9.00-17.00

szeptember-április

  • hétfő-csütörtök: 7.30-16.00

  • péntek: 7.30-15.30

Bemutatás

Vendégvárás

A Garamvári Szőlőskert és Borterasz a szőlőültetvények közvetlen szomszédságában várja a kiránduló, tájat néző, esetleg a fürdéstől, napsütéstől elfáradt vendégeket egy-egy pohár frissítő-hideg fehérborra, vagy egy elgondolkodtató gyümölcsös vörösborra.

Az ide érkezőket magával ragadó mediterrán hangulat fogadja az épület előtti kertben, ahol hűs fák alatt, kerti pavilonban kóstolhatják borainkat május elejétől október végéig. A kóstolás során kiválasztott borok kedvezményes áron, helyben megvásárolhatók.

Téli időszakban kóstolásra és vásárlásra csak Vinotékánk áll rendelkezésre.

40-50 ülőhellyel rendelkező rendezvénytermünkben szervezzük csoportos borkóstolóinkat. A kóstoló igény szerint 3-4 fehérbor, 3-4 vörösbor, 3-4 pezsgő fogyasztását tartalmazza.

A rendezvényekhez étkezési lehetőségeket is kínálunk:

  • Borkorcsolya formájában: húsos, zöldséges hasék, pogácsák

  • Magyaros pincetálunkon: kolbász, szalonna, sonka, sajt, kenyér, zöldpaprika, paradicsom

  • Hidegtálunkon: sonkatekercs, kaszinótojás, angol hátszín, franciasaláta, orosz hússaláta, töltött karaj, töltött pulyka vagy csirkemell

Múltunk és jelenünk

A családi vállalkozás története 1966-ban kezdődött, amikor Garamvári Vencel a Kertészeti Egyetem borászati szakán megszerezte diplomáját, majd az ország akkori legnagyobb pezsgőüzemének igazgatójaként negyed évszázados tapasztalatot szerzett a borászat és pezsgőkészítés területén.

1990-ben megváltozott a világ, az ország új kihívások elé nézett. Az országgal együtt ő is a változás mellett döntött, így önállósította magát: néhány lelkes, az újítást szorgalmazó társával együtt létrehozták vállalkozásukat, Vinarium néven. A cég fő profilja a prémium borokat készítő borászok képviselete, boraik forgalmazása volt.

1993-ban a borász szelleme és álma győzedelmeskedett, és az addig pusztán kereskedelmi tevékenységet fokozatosan felváltotta a szőlőtermesztés és a borkészítés. A Dél-Balaton csodálatos panorámájú szelíd dombjain vásárolták meg első dűlőiket Balatonboglár, Szőlősgyörök és Balatonlelle községek térségében, és megalapították a Szent Donatus pincészetet Balatonlellén.

Az 1996-os esztendő nagy áttörést hozott a vállalkozás életében. A Garamvári család tulajdonába került Budafokon a Sörház utcai pince, mely pezsgőik készítésére minden szempontból alkalmasnak bizonyult. A közel 5000 m2-es terület felújítását követően a borkészítés és pezsgőgyártás folyamataihoz szükséges technológiai fejlesztések következtek, melyek a legújabb követelményeknek is megfelelnek.

A családi vállalkozás megkezdhette a „methode traditionelle” technológián alapuló, tradicionális pezsgőkészítést.

1999-ben jelennek meg a piacon az első Vincent pezsgők. Ekkor a borász szakmai elhivatottsága mellett felesége gazdasági rátermettsége és közgazdasági végzettsége együttesen viszi előre a céget a fejlődés útján.

2003 óta a cég Garamvári Szőlőbirtok néven, két helyszínen – Balatonlellén és Budafokon – folytatja tevékenységét. A két üzem kitűnően illeszkedik egymáshoz, hiszen a palackosbor-termelés zöme Lellén történik, és itt termelik meg pezsgőik alapborát is. Az itt található szőlőbirtok ma már 80 hektáron terül el, a hozzá szorosan kapcsolódó szőlőfeldolgozóval és pincével együtt.

Budafokon az értékesítési központban saját készítésű borok és pezsgők kereskedelmével foglalkoznak, de ugyancsak itt, a Pezsgőpincében történik a Balatonlellén termelt alapbor pezsgősítése és érlelése is.

A család tagjai aktív résztvevői a birtok életének. A termelés, a kereskedelem és a cégvezetés területén egyaránt közösen irányítják a munkafolyamatokat, amelyekben már a legfiatalabb generáció is igyekszik részt vállalni.

2006-ban a Garamvári Szőlőbirtok számos nemzetközi elismerés mellett elnyerte az „Év Pincészete” kitüntető címet.

Ugyanebben az esztendőben a Magyar Borakadémia „Az év bortermelője” címmel ismerte el Garamvári Vencel több évtizedes, kitartó és elhivatott munkáját.

2015-ben jubilálta a vállalkozás működésének 25. évét.

Galéria: 1 

forrás: garamvariszolobirtok.hu