Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Fonyódi Sörfesztivál

Fonyódi Sörfesztivál Program kezdete: augusztus 03.
Program vége: augusztus 05.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, gasztro/boros/sörös

Beach Fesztivál

Beach Fesztivál Program kezdete: június 21.
Program vége: június 24.
Település: Balatonfűzfő
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, zenei

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája Program kezdete: június 22.
Program vége: június 23.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös, kulturális

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa Program kezdete: augusztus 22.
Program vége: augusztus 25.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

Almádi Napok a Sörutcában

Almádi Napok a Sörutcában Program kezdete: július 06.
Program vége: július 15.
Település: Balatonalmádi
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, zenei, mind

40 halász emléknap

40 halász emléknap Program kezdete: augusztus 03.
Program vége: augusztus 05.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb

Levendula Nap

Levendula Nap Program kezdete: június 23.
Program vége: június 23.
Település: Dörgicse
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, egyéb

Nemzeti Hét Balatongyörökön

Nemzeti Hét Balatongyörökön Program kezdete: július 04.
Program vége: július 08.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: művészeti, zenei, egyéb, mind, kulturális

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigligeti Süllőfesztivál Program kezdete: október 20.
Program vége: október 22.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

A csend hangjai - Éjszakai séta az apátság falai között

A csend hangjai - Éjszakai séta az apátság falai között Program kezdete: március 03.
Program vége: július 17.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind, MOL Nagyon Balaton

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Település:Balatonalmádi
Régió:Veszprém környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet
Sport & Élmény:mind, pingpong/tollas, bowling/teke, biliárd/darts
Spec. feltételek:mind, biciklibarát

Cím: Balatonalmádi, Vödörvölgyi út

Információ

  • Tel.: +36 (30) 958-1717

  • E-mail: csallo@csallo.hu

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 8.00-14.00

  • szombat-vasárnap: előzetes bejelentkezéssel van lehetőség kóstolásra

Bemutatás

Cégünket 1993-ban - vegyészmérnökökként - családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz.

1999 januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indítottuk el bérszeszfőzdénket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetünkben - és kicsit távolabbról is - közel 2000 visszatérő partnerrel kerültünk kapcsolatba.

Bérfőzés keretében arra törekszünk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő.

Küldetésünknek tekintjük a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, de nem utasítjuk el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - állítjuk elő az 50%-os "kisüstit". A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmazunk. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezzük munkánkat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.

A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben láttuk elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjünk a piacon. Megépítettük palackozó üzemünket.

A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. Kézi válogatással biztosítjuk, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmünk, több éves tapasztalatunk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeinket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

A festői szépségű Balatonalmádi Vödörvölgyben turistacsoportokat várunk szeretettel néhány kellemes órára.

Lehetőség szerint működés közben tekinthetik meg hagyományos kisüsti pálinkafőzdénket. Megcsodálhatják a csillogó rézüstöket, kérdezhetnek a pálinkagyártás fortélyairól.

Mi nem tudunk automatizált szeszgyárat mutatni. Ez a lepárlási rendszer több évszázada alakult ki, és ezt a hagyományt kívánjuk tovább éltetni. 

Megkóstolhatják üzemünkben készült, különleges ízvilággal rendelkező pálinkáinkat, amelyek hagyományosan 50 % alkoholtartalmúak, amint az az elmúlt évszázadokban kialakult. 2008. évtől a vásárlói igények alapján megkezdtük a 42%-os pálinkák forgalmazását is. Pálinkaházunk a természetes ízek szigete.

A program keretében szabadtéren, a filagóra védelmében lehetőség van hagymás zsíroskenyér mellett jóízű beszélgetésre, a tűzrakóhelyen szalonnasütésre.

Rendelkezésre állnak szabadtéri sport- és játék lehetőségek: pingpong, lengőteke, darts.

Árak

Galéria: 1 | 2

forrás: csallo.hu