Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programok

nyár

június | július | augusztus

tavasz

március | április | május

tél

január | február | december

ősz

szeptember | október | november

Programajánló

Vitorlás programok a Balatonnál

Vitorlás programok a Balatonnál Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Program: mind, sport/verseny
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus

Dér Kupa

Dér Kupa Program kezdete: november 02.
Program vége: november 02.
Település: Balatonkenese
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra Program kezdete: július 07.
Program vége: július 14.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

VeszprémFest

VeszprémFest Program kezdete: július 10.
Program vége: július 13.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

BorBarangolás Badacsonyban

BorBarangolás Badacsonyban Program kezdete: február 02.
Program vége: június 29.
Megye: Veszprém
Régió: Badacsony környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Hónap: február, március, április, május, június

B my Lake Fesztivál

B my Lake Fesztivál Program kezdete: augusztus 21.
Program vége: augusztus 24.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

Jókai Napok

Jókai Napok Program kezdete: április 26.
Program vége: április 28.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, sport/verseny, egyéb, mind

Murci Fesztivál a Kishegyen

Murci Fesztivál a Kishegyen Program kezdete: október 20.
Program vége: október 20.
Település: Balatonlelle
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, sport/verseny, zenei, mind

Füredi Anna-bál

Füredi Anna-bál Program kezdete: július 23.
Program vége: július 28.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Jókai-bableves főzőverseny

Jókai-bableves főzőverseny Program kezdete: április 27.
Program vége: április 27.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Település:Balatonalmádi
Régió:Veszprém környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet
Sport & Élmény:mind, pingpong/tollas, bowling/teke, biliárd/darts
Spec. feltételek:vízparti, biciklibarát

Cím: Balatonalmádi, Vödörvölgyi út

Információ

  • Tel.: +36 (30) 958-1717

  • E-mail: csallo@csallo.hu

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 8.00-14.00

  • szombat-vasárnap: előzetes bejelentkezéssel van lehetőség kóstolásra

Bemutatás

Cégünket 1993-ban - vegyészmérnökökként - családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz.

1999 januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indítottuk el bérszeszfőzdénket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetünkben - és kicsit távolabbról is - közel 2000 visszatérő partnerrel kerültünk kapcsolatba.

Bérfőzés keretében arra törekszünk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő.

Küldetésünknek tekintjük a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, de nem utasítjuk el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - állítjuk elő az 50%-os "kisüstit". A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmazunk. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezzük munkánkat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.

A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben láttuk elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjünk a piacon. Megépítettük palackozó üzemünket.

A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. Kézi válogatással biztosítjuk, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmünk, több éves tapasztalatunk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeinket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

A festői szépségű Balatonalmádi Vödörvölgyben turistacsoportokat várunk szeretettel néhány kellemes órára.

Lehetőség szerint működés közben tekinthetik meg hagyományos kisüsti pálinkafőzdénket. Megcsodálhatják a csillogó rézüstöket, kérdezhetnek a pálinkagyártás fortélyairól.

Mi nem tudunk automatizált szeszgyárat mutatni. Ez a lepárlási rendszer több évszázada alakult ki, és ezt a hagyományt kívánjuk tovább éltetni. 

Megkóstolhatják üzemünkben készült, különleges ízvilággal rendelkező pálinkáinkat, amelyek hagyományosan 50 % alkoholtartalmúak, amint az az elmúlt évszázadokban kialakult. 2008. évtől a vásárlói igények alapján megkezdtük a 42%-os pálinkák forgalmazását is. Pálinkaházunk a természetes ízek szigete.

A program keretében szabadtéren, a filagóra védelmében lehetőség van hagymás zsíroskenyér mellett jóízű beszélgetésre, a tűzrakóhelyen szalonnasütésre.

Rendelkezésre állnak szabadtéri sport- és játék lehetőségek: pingpong, lengőteke, darts.

Árak

Galéria: 1 | 2

forrás: csallo.hu