Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Kérdezz felelek

Mikor lesz 2018-ban a Csipkebogyó Piknik a Tihanyi Piac Placcon?

2018. október 20-án. » részletek

Programajánló

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, sport/verseny
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: mind, kerékpározás

Városnap - Ünnepeljük együtt Siófok születésnapját!

Városnap - Ünnepeljük együtt Siófok születésnapját! Program kezdete: november 30.
Program vége: december 02.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Harley-Davidson Open Road Fest

Harley-Davidson Open Road Fest Program kezdete: június 05.
Program vége: június 09.
Település: Alsóörs
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

Nagyberek Túrák

Nagyberek Túrák Település: Balatonfenyves
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: nordic walking, kerékpározás

Füredi szüret

Füredi szüret Program kezdete: október 19.
Program vége: október 23.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny Program kezdete: november 17.
Program vége: november 17.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, gasztro/boros/sörös

Pannon UniFest

Pannon UniFest Program kezdete: november 10.
Program vége: november 16.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning Hónap: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Sport & Élmény: mind

Murci Fesztivál a Kishegyen

Murci Fesztivál a Kishegyen Program kezdete: október 20.
Program vége: október 20.
Település: Balatonlelle
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, sport/verseny, zenei, mind

Aranycsengő Adventi Vásár

Aranycsengő Adventi Vásár Program kezdete: november 30.
Program vége: december 23.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi

Csalló Pálinka Manufaktúra - Balatonalmádi
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Csalló Pálinka Manufaktúra
Település:Balatonalmádi
Régió:Veszprém környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet
Sport & Élmény:mind, pingpong/tollas, bowling/teke, biliárd/darts
Spec. feltételek:vízparti, biciklibarát

Cím: Balatonalmádi, Vödörvölgyi út

Információ

  • Tel.: +36 (30) 958-1717

  • E-mail: csallo@csallo.hu

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

  • hétfő-péntek: 8.00-14.00

  • szombat-vasárnap: előzetes bejelentkezéssel van lehetőség kóstolásra

Bemutatás

Cégünket 1993-ban - vegyészmérnökökként - családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz.

1999 januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indítottuk el bérszeszfőzdénket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetünkben - és kicsit távolabbról is - közel 2000 visszatérő partnerrel kerültünk kapcsolatba.

Bérfőzés keretében arra törekszünk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő.

Küldetésünknek tekintjük a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, de nem utasítjuk el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - állítjuk elő az 50%-os "kisüstit". A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmazunk. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezzük munkánkat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.

A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben láttuk elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjünk a piacon. Megépítettük palackozó üzemünket.

A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. Kézi válogatással biztosítjuk, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmünk, több éves tapasztalatunk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeinket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

A festői szépségű Balatonalmádi Vödörvölgyben turistacsoportokat várunk szeretettel néhány kellemes órára.

Lehetőség szerint működés közben tekinthetik meg hagyományos kisüsti pálinkafőzdénket. Megcsodálhatják a csillogó rézüstöket, kérdezhetnek a pálinkagyártás fortélyairól.

Mi nem tudunk automatizált szeszgyárat mutatni. Ez a lepárlási rendszer több évszázada alakult ki, és ezt a hagyományt kívánjuk tovább éltetni. 

Megkóstolhatják üzemünkben készült, különleges ízvilággal rendelkező pálinkáinkat, amelyek hagyományosan 50 % alkoholtartalmúak, amint az az elmúlt évszázadokban kialakult. 2008. évtől a vásárlói igények alapján megkezdtük a 42%-os pálinkák forgalmazását is. Pálinkaházunk a természetes ízek szigete.

A program keretében szabadtéren, a filagóra védelmében lehetőség van hagymás zsíroskenyér mellett jóízű beszélgetésre, a tűzrakóhelyen szalonnasütésre.

Rendelkezésre állnak szabadtéri sport- és játék lehetőségek: pingpong, lengőteke, darts.

Árak

Galéria: 1 | 2

forrás: csallo.hu