NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Bezerics Borház - Keszthely

Bezerics Borház - Keszthely
Bezerics Borház
Bezerics Borház
Bezerics Borház
Település:Keszthely
Régió:Keszthely környéke
Megye:Zala
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet, borbár/vinotéka

Cím: Keszthely, Tomaji sor 40.

Információ

  • Tel.: +36 (83) 510-450

  • E-mail: bezerics@bezerics.com

  • Web

  • Facebook

Nyitva tartás

Bezerics Borház

  • hétfő-péntek: 8.00-16.00

  • május 1. - október 1.: szombat, 9.00-13.00

Széchenyi Pince

  • július 1. - szeptember 1.: szerdán és szombaton 16.00-18.00

  • csoportoknak, előzetes megrendelés alapján, tetszőleges időpontban

Bemutatás

Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozás minden munkát magunk végezünk, és irányítunk. Szigorú terméskorlátozással, a hagyománytisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, hosszan tárolható boraink. A kézzel szüretelt szőlő feldolgozása gyors és kíméletes. A tisztított must erjesztése irányított. Fehér boraink tárolása, érlelése acél tartályokban valamint 225 l-es hordókban történik. Vörösborainkat új kishordóban érleljük, a kitűnő klímájú Széchenyi Pincében. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rozétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.

Az 5 ha idősebb szőlőnk Cserszegtomajon, a 17 ha saját telepítésű, fiatal szőlőnk Pogányváron található. Pogányvár egy varázslatos szépségű szőlőhegy, mely nevét egy avar kori erődítményéről kapta. Pannoniában az elsők között telepítettek itt szőlőt a Kelták, és ezt folytatták Rómaiak, Avarok, Szlávok. Az Alpok és a Balaton közelsége, a 250-300 m tengerszínt feletti magasság, valamint 15 %-os déli,- délnyugati lejtő különleges mikroklímát eredményez. A hegy adottságainak megfelelően itt nagyszerűen beérnek a fehérszőlők, sőt könnyen be is aszúsodnak.

A Pogányvári szőlőink környezete rengeteg gyümölcsfát rejt. Csak idő kérdése volt, hogy összegyűjtsük a gyümölcsöt, és a borkészítés melléktermékeivel együtt pálinkát is készítsünk. A borkészítés során már megismert jó termőhelyi adottságok a gyümölcsök minőségében is úgyanúgy érvényesülnek. Éretten is aromásak, fajta jellegesek, jó savtartalmúak. A válogatott szüretet és a cefrézést magunk végezzük. A Cserszegtomaji Pálinkafőzde  gondos lepárló munkája koronázza meg tevékenységünket.

A Széchenyi család által Pogányváron épített régi pinceág kiváló klímájában végezzük a hordós érleléseket. A csoportos vendégeinket is itt fogadjuk: borkóstolók, bormúzeum látogatás, rendezvények, csapatépítések, valamint tradíciónális vendéglátás keretében.

Galéria: 1

forrás: bezerics.com