NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Balatoni Hal- és Borünnep - Balatonfüred

Balatoni Hal- és Borünnep - Balatonfüred
Balatoni Hal- és Borünnep
Program kezdete:június 07.
Program vége:június 10.
Megye:Veszprém
Régió:Balatonfüred környéke
Program:gasztro/boros/sörös, mind
Hónap:június

Ismét hal- és borünnep Balatonfüreden. Gyermek- és családi programok, koncertek és természetesen gasztronómiai élmények várnak mindenkit Balatonfüreden, a hal- és borünnep rendezvénysorozatán.

A programsorozat célja a kultúra, a bor- és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése, továbbá, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. 

Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az ünnep is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A programok Füred mellett Paloznakon is zajlanak. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.. forrás

 Helyszín és időpont

 Elérhetőség

 • +36 (87) 580-482 | tdm@balatonfured.info.hu

 Részletes program

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. Fesztivál a parton. A Tagore sétány nagyszínpadán zenél a Hot Jazz Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, a Füred Dixieland, templomi koncertet ad a Szent Efrém Férfikar. Újra Balatoni Hal- és Bor ünnep.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepülnek a helyi borászok, a Koronczay-, a Hudák-, a Koczor-, a Gyukli-, a Balogh-, és a Figula Pince, a Zelna Borászat, Koch Csaba illetve Dúzsi Tamás kínálatából lehet válogatni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja majd az érdeklődőket.

A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén tiszafüredi halételeket is lehet kóstolni a sétányon. Kitelepül a Borcsa Étterem, a Horváth-ház Borgaléria, és a Garabonciás Csemege.

június 7. 

 • 17.00-23.00 Borbemutató és borvásár a Tagore sétányon

Balatoni és tiszafüredi halak kóstolója

 • 17.30 Térzene

 • 18.00 Ünnepélyes megnyitó

Köszöntőt mond: Bóka István polgármester, ünnepi áldást mond Dr. Korzenszky Ricárd OSB

 •  18.30-20.00 Fölszállott a Páva gálaműsor

Közreműködnek: Fafka Júlia, Marosy Gerda, Józsa Tamás, Okányi Mihály, Kovács Norbert, Csercsel énekegyüttes, Debreceni-Kis Helga, Berta Alexandra, Tarsoly zenekar, Körömi Máté, Bíró Norbert

június 8.

 • 08.00-11.00 Gyerekhorgászverseny (Tagore sétány – Bodorka előtt)

A versenyre két korcsoportban: 9 éves korig és 10-14 éves korig lehet jelentkezni. Nevezés a helyszínen 7.30-8.00 óra között,). Nevezési díj nincs, Balatonra érvényes horgászjegy szükséges. 

 • 11.45 Eredményhirdetés és díjkiosztó

 • 10.00-23.00 Borbemutató és borvásár – Balatoni, tiszafüredi halak kóstolója

 • 10.00-11.00 Kifli gyerekzenekar koncertje

A Kifli zenekart az Alma együttes négy korábbi tagja alapította 2018-ban. A hosszú évek közös muzsikálása a tagokat csapattá és barátokká kovácsolta. Annak ellenére, hogy egymástól gyökeresen eltérő zenei világból érkeztek, az együtt létrehozott színes, vidám hangzás kicsik és nagyok kedvencévé vált. Ezért magától értetődő volt, hogy a megszokott hangzásvilág egy új zenekar égisze alatt halad tovább.

Az új zenekart a tagok Kiflinek nevezték el. A kifli ideális választás, hiszen lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont ahogyan a zene is … vidám és változatos.

A Kifli Zenekar tagjai:

Körmendy Dávid – ének, ütőhangszerek
Maroevich Zsolt – brácsa, basszusgitár, vokál
Szabó Tibor – gitár, buzouki, tambura, basszusgitár
Székely Zoltán – fúvós hangszerek, vokál

 • 17.30-18.30 Gasztro beszélgetés Havas Dórával a Lila füge gasztrobloggerével és Dúzsi Tamás, Figula János borászokkal

 • 18.30-19.30 Zűrös Banda koncert

A Zűrös Banda zenéjében a magyar és balkáni zenei hagyományok mellett a jazz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat.

Első lemezük a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2015-ben. A megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben felkerült a legrangosabb világzenei toplista, a World Music ChartsEurope (WMCE) legjobb albumai közé.
Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott.

 • 20.30-22.00 JUMPING MATT AND HIS COMBO koncert – Pribojszki Mátyás és zenekara

Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint harminc országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat.

A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

június 9.

 • 10.00-23.00 Borbemutató és borvásár – Balatoni és tiszafüredi halak kóstolója

 • 10.00-11.00 Májusfa kitáncolás és táncház a Vaszary kertben

 • 17.00-20.00 Fanyűvő játékpark

 • 17.00-18.00 Szent Efrém Férfikar (Piros Templom)

Az együttes névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) – akit már kortársai a Szentlélek hárfája megtisztelő címmel illettek – feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra”.

A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg és az utóbbi években Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás, Magyarország érdemes művésze.

Jegyár: 2000,- Ft felnőtt, 1000,- Ft nyugdíjas, diák

 • 18.30-19.30 Cimbaliband Folk Quartet koncert

Kelet-európai életérzés, népzenével, és modern zenei stílusokkal keverve

 • 20.30-22.00 Hot Jazz Band koncert

A Hot Jazz Band-et leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

Az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyertek Franciaországban, ezek közt a legkiemelkedőbb a St. Raphael-ben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny, ahol 54 zenekar közül hozták el az első díjat. Az amerikai sikerek sem maradtak el a zenekar életéből. A jazz szülőhazájában hat ízben jártak. A kaliforniai Sacramento-ban, a világ legnagyobb szabású jazz-találkozóján kétszer voltak a fesztivál legnépszerűbb zenekara.

A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat.

2015-ben páratlanul sikeres, külföldön is nagyra értékelt, a tradicionális dzsessz autentikus megszólaltatására épülő előadóművészi tevékenységük, valamint a magyar könnyűzenei örökség ápolását szolgáló, értékőrző művészi munkájuk elismeréseként a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban.

június 10.

 • 16.00-19.00 Tarka-bárka – interaktív játéktér, családi program

A játékok segítségével a gyerekek elsősorban a Balaton élővilágával, állatokkal és növényekkel ismerkedhetnek meg. A nagyobbak logikai és ismeretterjesztő játékokon vehetnek részt.

 • 17.00-18.00 Cimbora Együttes koncertje

Legyél a cimboránk! – interaktív verskoncert. Sztárvendég: Huzella Péter

 • 19.00-20.00 Bognár Szilvia Sextet

Bognár Szilvia új világzenei formációjának repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg egy szokványosnak nem nevezhető felállással, illetve hangszerelésben, hiszen a műsorban három világ – a népzene, a jazz és az észak-indiai klasszikus zene – találkozik.

Az alapvetően akusztikus hangzásvilágot és a hagyományos előadásmód természetességét megőrizve, biztonsággal eveznek az eltérő zenei stílusok és a hagyományos dallamok bábelien sokszínű folyamán.

Bognár Szilvia – ének
Bede Péter – szaxofon
Csókás Zsolt – gitár
Kovács Zoltán – nagybőgő
Szalai Péter – tabla, kalimba, ütőhangszerek
Gyulai Csaba – ütőhangszerek, gadulka

 • 20.30-22.00 Füred Dixieland Band koncertje

Sztárfellépő: Szolnoki Péter

A zenekar 2017-ben alakult az autentikus dixieland-swing hagyományait követve, amely egy zenei időutazás formájában bemutatja a 20-as 30-as 40-es évek Amerikájának korhű irányzatát. Elhivatottságuknak érezik, hogy tovább vigyék a korszak kiválóságainak: Louis Armstrong, Benny Goodman, Glenn Miller, Ella Fitzgerald, Lionel Hampton legismertebb és legtöbbet játszott dalait és feldolgozzák a kevésbé ismert, ámde kiemelkedően virtuóz szerzeményeket is.

Tagok:
Dervalics Róbert, klarinét, szaxofon, ének, zenekarvezető
Bér Zsolt trombita,
Potesz Tamás zongora
Szász Dávid gitár, banjo
Németh Csaba dob,
Nagy Ferenc nagybőgő,
Mike Krisztián harsona,
Zabos Regina,ének

Kísérőprogramok Paloznakon

június 8. 

 • 19.00 Paloznaki Kórus pünkösdi koncertje a templomban

június 9-10. 

 • 10.00-13.00 Kézműves foglalkozás a Tájház udvarán

június 8-9-10.

 • 16.00-17.00 paloznaki borok bemutatója a Tájház udvarán

Kísérőprogramok Csopakon

június 8. 

 • 19.00 Teleki Gergő zongoraművész koncertje Lukács Péter brácsaművésszel (Strand, Vízi színpad)

 Kapcsolódó tartalom

Kisfaludy Galéria és Színpad - Balatonfüred 5+1 látnivaló Balatonfüreden, amely rabul ejt, és minden évszakban visszacsábít