NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Balaton Mountainbike Maraton - Balatonfüred

Balaton Mountainbike Maraton - Balatonfüred
Balaton Mountainbike Maraton
Program kezdete:május 05.
Program vége:május 05.
Település:Balatonfüred
Megye:Veszprém
Régió:Balatonfüred környéke
Program:sport/verseny, mind
Sport & Élmény:mind, kerékpározás
Spec. feltételek:biciklibarát, gyerekbarát
Hónap:május

A hagyományos szezonnyitó hegyikerékpáros maraton 2019. május 5-én Balatonfüreden kerül megrendezésre. 

A rajt-cél terület Balatonfüred óváros központjában, a piactér parkolójában kerül kialakításra. A versenyzőket sok néző, szurkoló biztatja.

A körpálya innen kiindulva a balatonfüredi felső-erdő változatos erdei útjain kerül kijelölésre. 3 év után tovább fejlesztik a versenyt, hogy még többen megtalálhassák a számukra ideális távokat. A Top Maraton versenyekhez hasonlóan idén már 4 táv lesz, 11, 25, 41, és 63 km. Csökkentették a távok közötti különbséget, és bevezetik a családoknak, gyerekeknek, teljesen új maratonozóknak a „kedvcsináló” 10 km-es távot.

Ezzel egyidejűleg több mászással, szintkülönbséggel technikásabb, nehezebb lesz a 41 km, de főleg a 63 km, hogy az élmezőnynek is méltó pályát tudjanak biztosítani. Továbbra is 95%-ban csak terepen futnak a nyomvonalak, nincs aszfalt!

A pálya közepes nehézségi fokú , mindenki számára végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek. A 11 és 25 km-t bátran ajánlják azoknak is akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnák, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várják az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves versenyévadra. 

A versenyzők a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, és Hidegkút falvakat. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok. A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot árasztanak. Ezek mind jól bejárhatóak kerékpárral!

Az aktív, kaland-kerékpáros turizmus fejlesztése azért is fontos, mivel az elő-, és utószezonban lehet a legjobban bringázni a Balaton térségében!  Helyszín és időpont

 Elérhetőség

  • +36 (30) 517-9687 | info@sportaktiv.hu

 Árak

  • A versenyre 2019. április 15-ig kedvezményesen lehet előnevezni. Helyszíni nevezés a verseny napján május 5-én 8.00 -10.00 között.

  • nevezés / árak

 Kapcsolódó tartalom

5+1 látnivaló Balatonfüreden, amely rabul ejt, és minden évszakban visszacsábít