NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont - Badacsonytördemic

Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont - Badacsonytördemic
Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont
Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont
Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont
Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont
Település:Badacsonytördemic
Régió:Badacsony környéke
Megye:Veszprém
Nevezetesség:mind, látogatóhely
Vizes sportok:mind, kajak/kenu
Spec. feltételek:vízparti

Ismerd meg a Badacsony környékének élővilágát, geológiáját és kultúrtörténetét két kiállítóteremben interaktív tárlatvezetéssel! Tudj meg többet a bazaltvulkanizmusról és a bányászat múltjának titkairól szakvezetett túrák alkalmával! Fedezd fel játékosan a partmenti nádasok élővilágát kajakokkal és kenukkal!

A látogatóközpontról

A Herczeg Ferenc Strandon található éves nyitva tartású látogatóközpont Balaton és Badacsony kiállítótermei a környék vízi világának és a hegy természeti értékeinek részletes bemutatásán túl a helyi kötődésű művészek életébe is bepillantást engednek.

A bemutató terekben audiovizuális eszközök, filmek, szöveges és képi dokumentumok, valamint kiállítási tárgyak teszik teljessé az élményt.

Túrák

Fedezd fel a Badacsony természeti értékeit, ismerd meg történelmét! A túrákhoz szakképzet túravezetőket biztosítanak, akik garantáják a kikapcsolódást.

A helyszínre látogatók túrázhatnak szárazon és vízen is. Szakvezetett hegyi túrák alkalmával a bazaltvulkanizmus és a bányászat múltjának érdekességei tárulnak fel. 

Kajak, kenu bérlés

Fedezd fel a Balaton vizivilágának a csodáit, természetes közegében! Áprilistól októberig - kölcsönözhető kajakokkal és kenukkal - lehetőség nyílik egyéni kajakozásra, de barátitársaságok és családok részére 4 és 7 személyes kenuk biztosítanak felejthetelen élményt a partmenti nádasok élővilágának felfedezésében.

Programok

A Látogatókökpont éves nyitva tartással várja vendégeit - baráti társaságokat, családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Számtalan rendezvényt biztosít, amelyek lehetőséget nyújtanak minden korosztály számára a kikapcsolódásra, szórakozásra, tanulásra, aktív pihenésre és a környezetvédelem fontosságának megismerésére.

Cím: Badacsonytördemic, Vízpart u. 3

  • Megközelíthetőség: a badacsonylábdihegyi vasútállomással szemben, a 71-es számú főútvonal és a Balaton között.

Kapcsolat

  • Tel.: +36 (30) 599-2846 | +36 (87) 533-030

  • E-mail: olk.labdi14@gmail.com

Nyitva tartás

Árak

forrás: olk.badacsonylabdihegy.hu

Badacsony

Badacsony, Geológiai és botanikai tanösvény

Badacsonyi gyalogos, nordic walking és kerékpáros túraútvonalak

Rózsakő - Badacsonytomaj

Tördemici kilátóhely - Badacsonytördemic

Vezetett tematikus túrák a Badacsonyon