Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









András Büfé - Balatonszemes

András Büfé - Balatonszemes
András Büfé
Település:Balatonszemes
Régió:Balatonboglár környéke
Megye:Somogy
Gasztro & Bor:mind, büfé/lángos-/halsütő

Cím: Balatonszemes, Arany János utca 90.

Információ

Nyitva tartás: május 15. - szeptember 15., hétfő-vasárnap, 10.00-20.00

Bemutatás

A 7-es úton Balatonlelle felé haladva, a 132-es kilométernél jobbra, a szemesi szabadstrand mellett található a csak Bandi büféként emlegetett halsütő. Vincze András 33 éve süti a fogast, a keszeget és a rántott karajt, amit hagymás burgonyasalátával tálal: utóbbiba apróra vágott sonkát, főtt tojást, uborkát és tejfölt is tesz. Újdonság az olajos hal átlátszó vékonyra vágott hagymával, citrommal, olívabogyóval és fehér kenyérrel tálalva (fenséges étek). A saját kísérletezésű fogásra maga Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje mondott áment. A Hullám utcai szabadstrand közönsége is idejár sült kolbászért, rántott karfiolért, vaníliás-fahéjas palacsintáért. A törzsvendégek között van Légli Ottó borász is, a jeles baráti kört a büfé falán látható fotók dokumentálják.

Galéria: 1

forrás: András Büfé