NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat

Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat
Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat
Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat
Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat
Aklan Pince - Lesencetomaji Családi Szőlőbirtok és Borászat
Település:Lesencetomaj
Régió:Badacsony környéke
Megye:Veszprém
Gasztro & Bor:mind, borászat/pincészet
Spec. feltételek:kutyabarát, akadályment.

Az Aklan családi szőlőbirtok és borászat Lesencetomajon, a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb bortermő helyén 1988 óta gazdálkodik. 8 ha szőlőültetvényük a Bakony lábánál, a Kőorra hegy délkeleti lejtőjén, 200-250 m magasságban terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira.

Szőlőfajtáikat úgy válogatták össze, hogy a világfajták és az ún. magyar fajták borainak kedvelői egyaránt örömüket leljék bennük: Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos valamint Chardonnay, Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Syrah.

Lesencetomaji borászatukban kézműves technológiával - kézi szüretelésű szőlőből - irányított erjesztésű, reduktívüde borokat valamint ászkolttestesnagy formátumú borokat készítenek, amelyek kiváló minőségét a borversenyeken kapott érmek is mutatják.

Pincészetük nyitva áll az igényes borturizmus szerelmesei előtt, ezzel is szolgálva e csodálatos mesterség megismertetését, a borvidék hírnevének öregbítését. Hagyományos családi pincészetüknél igényesen szervezett, kulturált körülmények között, borszakértő által levezényelt kóstolákat tartanak. A borkóstolások alkalmával lehetőség nyílik egyrészt arra, hogy a különböző borfajtákkal megismerkedhessünk, másrészt a szőlő termesztésével kapcsolatos kérdések feltevése közben megtekinthető a széles, Tapolcai-medencére néző csodálatos panoráma. A borkóstolást minimum 4 fő részére ajánlják. A pince maximum 50 főt tud kényelmesen vendégül látni. Családi-, baráti társaságoktól kezdve, céges rendezvények számára is ajánlják kóstolójukat. A helyszín busszal is megközelíthető. A kóstolás élményét hideg falatokkal egészítik ki: pogácsa, házi húskészítmények (sonka, kolbász), sajt, alma. A programok igény szerint német és angol nyelven is lebonyolíthatók. A borkóstolást követően vendégeiknek lehetősége nyílik arra, hogy boraikból elvitelre is vásároljanakforrás

 Elérhetőség

 Nyitva tartás

  • előzetes bejelentkezés alapján, hétfő-vasárnap: 08.00-18.00

 Kapcsolódó tartalom

Tapolcai-medence